Σώμα Ρόμποκοπ Κύπρου

Έσιει καιρό που θέλω να γράψω τούτο το άρθρο.

Η πιο πάνω φωτογραφία είναι που τες διαδηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνεδρία του Eurogroup στην οποία επροτάθηκε κούρεμα σε όλες τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες.

Όταν τότε ερώτησα τον ΑΣΤ, τον μοναδικό ίσως ρόμποκοπ της μπλογκόσφαιρας Γιατί στέκονται μπροστά από τη βουλή, πήρα την απάντηση «Για τάξη και ασφάλεια».

Άραγε πόσον αξίζει τούτη η τάξη και η ασφάλεια; Ποιον ή ποιους εξυπηρετεί; Λύνει τα προβλήματα μας;

Ας πάρουμε τα δεδομένα, έχουμεν έναν λαό που δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει. Τζιαι τούτο λόγω δικών του λαθών. Λαθών του αππόματος, τον καιρό της ανάπτυξης. Να πιάσουμε τζιαι ακριβό αυτοκίνητο τζιαι δεύτερο σπίτι 150 χιλιόμετρα μακριά που το πρώτο μας σπίτι τζιαι ταξιδακια του σαββατοκυριακου στην Αθήνα τζιαι τσάντες μάρκας. Η λιτότητα έννεν καθόλου κακό πράμα. Άμα γίνεται που το άτομο όμως, ηθελημένα τζιαι πάνω στα δεδομένα του. Κάποιος που τόσο καιρό εζούσε λιτά και απλά, τωρά εν έσιει τίποτε να φοάται. Οι υπόλοιποι όμως οι πλούσιοι τρομάζουν μπροστά στη λέξη «λιτότητα». Τζιαι επίσης λάθος επιλογές πολιτικών, που λανθασμένα σκεπτόμενους πολίτες.

Υποθέτω εν αρκετά τρομερό να μεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Να μεν μπορείς να κάμνεις όνειρα. Ο Φρανκλ ασχολήθηκε με τούντο αίσθημα όταν εζούσε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί. Οι αθρώποι εμπαίναν μέσα τζιαι εν ήξεραν ούτε πότε, ούτε αν θα φκουν. Τούτη η αβεβαιότητα είπεν ότι πολλές φορές εν θανάσιμη, όταν επαρατήρησεν ότι οι παραπάνω απρόσμενοι θανάτοι εσυμβαίναν την περίοδο της πρωτοχρονιάς. Οι αθρώποι θωρούμε το τέλος κάποιου χρόνου σαν να τζιαι φκένουμε που ένα τούνελ τζιαι μπαίνουμε σε άλλο, τον νέο χρόνο. Για τα άτομα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τούτο το αίσθημα εν ήταν αληθινό, ο φόβος του θανάτου, η πείνα τζιαι η εξαθλίωση ήταν ακόμα μπροστά τους, είτε άλλασσεν ο χρόνος είτε όι.

Αφού μιλούμε για τους Ναζί, να πούμεν ότι τζιαι ο ίδιος ο Χίτλερ ήθελε τάξη και ασφάλεια. Φυσικά, ας σκοτώσουμε ούλλους τους κομμουνιστές, τους γκει, τους εβραίους. Διατηρούμε τη τάξη της αριας φυλης και του αίματός μας, τζιαι αφού λείπουν οι «εχθροί» μας, νιώθουμε ασφαλείς. Τι ωραία τι καλά. Τζιαι για τη Βόρεια Κορέα. Τι πειθαρχημένος λαός, ούτε να διανοηθεί να πάει ενάντια στην κυβέρνηση του, όλα κυλούν ρολόι στην καθημερινότητα του λαού τους. Όλα στο όνομα τούντων λέξεων. Τάξη και ασφάλεια.

Προκαλώ σε ρε ΑΣΤ. Σοβαρομιλώ. Την επόμενη φορά που θα έσιει διαδήλωση να πάεις να σταθείς ομπρος που ένα που τούντους αθρώπους τζιαι να τους πεις: «Εν πειράζει μάνα μου μεν ανησυχείς. Εγώ είμαι δαμέ. Έσιει τάξη τζιαι ασφάλεια.»
Μωρά έσιεις; Εν το νομίζω.


Τάξη και ασφάλεια ποιων ρε; Των βολεμένων γραβατομένων με τις ακριβές λιμουζίνες και των φίλων τους; Φυσικά. Τούτοι εν οι σημαντικοί ρε φίλε.
Έπιαν μας τωρά η έννοια για το κοπελλούι που ένιξέρει αν θα παει να σπουδάσει;
Για τη γριά που εννα την αφήκουν να πεινάσει όταν της κόψουν τη σύνταξη;
Για την οικογένεια που εννα της πιαν το σπίτι επειδή εν έσιει να πληρώνει δόσεις;
Για τον οικογενειάρχη που εννα τον απολύσουν τζιαι εν θα έσιει λεφτά να συντηρεί την οικογένειαν του;
Για τον νέο που εννα τελιώσει σπουδές τζιαι εν θα έβρει δουλειά;
Να είσαι σίγουρος ότι ο απλός πολίτης ούτε τάξη, νιώθει ούτε ασφάλεια.
Κόφτει μας; Φυσικά όχι! Το πιο σημαντικό είναι η τάξη και η ασφάλεια.
Γι’αυτό εθκιώξαν τη Χαρίτα Μάντολες όταν εμπήκε μέσα στη βουλή βαστόντας ένα μικρό πανό. Τρομοκράτης η γεναίκα.
Γι’αυτόν εζήτησε ο Ομήρου να απομακρυνθούν οι πολίτες επειδή εκάμναν φασαρία. Στα παπάρια μας ρε πελλέ τι λαλούν οι πολίτες. Ποιος τους χέζει ασπούμε.
Γι’αυτόν άν κάποιος πολίτης μπροστά στην οργήν του επροσπαθούσε να μπει μέσα στη βουλή, θα εσυλλαμβάνετουν που τους πάνοπλους ρομποκοπ.
Τάξη και ασφάλεια. Οι πολίτες είναι κακοί. Τέττε.

Ο φόβος των κυβερνήσεων για τους πολίτες είναι τεράστιος. Αλλιώς δε θα είχε τα όργανα βίας και καταστολής, να την προστατεύσουν. (εκείνη αντί τους πολίτες). Που δέρνουν φοιτητές επειδή (νομίζουν) έχουν την εξουσία, που σπαταλούν δακρυγόνα πάνω σε παπάες τζιαι μωρά επειδή 50 μαλάκες δημιουργούν προβλήματα(στο πρόσφατο ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ), που συνεχίζουν να λειτουργούν το λανθασμένο σύστημα της φυλάκισης, που καταγγέλουν απλούς πολίτες στους δρόμους αλλά όχι επίδοξους ραλλίστες…

Μόλις ετέλιωσα το σχολείο. Ένιξερω αν θα έχω τα λεφτά να σπουδάσω τζιαμέ που θέλω, αν θα έβρω δουλειά όταν έρτω πίσω, τζιαι αν αναγκαστώ να αφήκω την οικογένεια μου που με εμεγάλωσε για να ζήσω. Τζιαι έσιει άλλους που εν σε πολλά σιηρότερη κατάσταση, όπως είπα πιο πάνω. Άθρωποι που εκάμαν την ζωήν τους, έχουν δάνεια τζιαι υποχρεώσεις τζιαι τωρά γκρεμίζουνται ούλλα.

Τζιαι έσιεις τα μούτρα ρε να μου μιλάς για «τάξη τζιαι ασφάλεια» όταν φωνάζω για το μέλλον τζιαι τη ζωή των συνανθρώπων μου; Αν ήμουν ετοιμοθάνατος άστεγος τζιαι εφώναζα Θέλω φαί ήταν να ρτεις με μια τέλλα να με φιμώσεις τζιαι να μου πεις «σκάσε, διαταράσσεις την κοινή ησυχία». Εν αντρέπεσαι ρε;

ΥΓ: Όταν 2 ρόμποκοπ στην παλια λευκωσία είχαν δώσει κλήση στους monsieur doumani με την κατηγορία της επαιτείας, είχες πει «Ας μεν εβάλλαν το καπελο μπροστά τους για λεφτά». (Στο περιστατικό ο κόσμος αν έθελε έβαλλε λεφτά. Εν τον εκλέφκαν. Άμαν τον κλέφκουν όμως κανονικότατα με «κούρεμα» είσαι μπροστά που τους κουρείς τζιαι προστατεύκεις τους. Υποκριτή ε υποκριτή.)

Ας δούμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες όταν μουσικοί «βάλλουν καπέλο μπροστά τους για λεφτά»: (εκτος που τα τεράστια πάρτυ που στήνουνται στις πλατείες που τους μουσικούς του δρόμου)

Αν ήταν στην Κύπρο, ήταν να έρκουνταν οι ρόμποκοπ πριν καν προλάβει το κοριτσάκι να βάλει το νόμισμα. Το κοριτσάκι δηλαδή εν χούλιγκαν τζιαι οι καταξιωμένοι μουσικοί εν εγκληματίες που πρέπει να μπουν φυλακή.

Για την «τάξη» τζιαι την «ασφάλεια»…

Advertisements

5 thoughts on “Σώμα Ρόμποκοπ Κύπρου

 1. Ευχαριστώ που έγραψες τούτο το άρθρο.

  Πραγματικά εν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο, ίσως πέρα που το ότι εννα ήθελα πολλά στην επόμενη διαδήλωση να έρτουν τζιαι οι ρόμποκοπ στην πλευρά του κόσμου.

  Η μουσική εν μαγεία, είδες τα βλέμματα των περαστικών (που σε δευτερόλεπτα μέσα έγιναν κοινό); Τα βλέμματα των μουσικών; Τζιαι για το βίντεο ευχαριστώ σε.

 2. απολογούμαι εκ των προτέρων αν δεν εκατάλαβα το ππόιντ σου, καθότι βιαστική. Σκόρπιες σκέψεις:

  1. ένιωσα στην αρχή σαν να εξαναθκιάβαζα το περιβόητο κείμενο του Αλκίνοου, με το αυτομαστίγωμά του για το άππωμα και τα «δικά μας λάθη».

  1,5. Πραγματικά, εν τα ακριβά αυτοκίνητα τζιαι οι μάρκες τσάντες που οδήγησαν στη σφαγή των καταθετών και πάσης κύπρου; Εν η Βαλεντίνες οι Τσίγκες που φταίσιν;

  2. αφού «όσοι ως τωρά εζούσαν λιτά εν έχουν τίποτε να φοούνται», γιατί παν τζιαι διαμαρτύρουνται τζιαι θέλουν να κάμουν τη βουλή λιλλίτσια; Οξά εν οι πλούσιοι που διαδηλώνουν;

  3. άμαν «απαιτείς μέλλον» (βλ. πανό), αννοίεις τα μμάθκια σου τζιαι ψηφίζεις ανάλογα.

  3,5. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας δεν υπήρξαν ποτέ αχάπαρες. Αχάπαροι είμαστε εμείς που τους φηφίζουμε νομίζοντας και περιμένοντας ότι θα sshiστούν για το καλό *μας*. Αν ήταν αχάπαροι, ήταν να είχαν τζιαι οι ίδιοι τες συνέπειες που έshει ο κόσμος. Εχάσεν κανένας τους κανένα σεντ; ΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΦΤΕΙ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΕΙΔΗΣΗ.

  4. τζιαι εν εκατάλαβα (προφανώς, duh), το πρόβλημά σου εν με την **αστυνομία**; Αντί με τζείνους που πραγματικά φταίν; Επείραξεν σε το «τάξη και ασφάλεια» επειδή επροτιμούσες να αφήσουν τον κόσμο να shυλλοφαηθεί (βλ. διαφορετικές παρατάξεις στη διαδήλωση); Επειδή απλά ΕΣΤΕΚΑΝ; Στην Ελλάδα είδες ποτέ τι κάμνει η Αστυνομία στες διαδηλώσεις; Αντιτίθεται by default και έμπρακτα στον κόσμο.

  5. Σταματώ πριν σε πείσω ότι είμαι η γεναίκα του ΑΣΤ.

  υ.γ. τα μισούθκια περόσθεσα τα μετά…

  υ.γ.2 δεν με απασχολεί όσο μόλις φάνηκε να με απασχολεί.

  :)

  misharos:

  1. Χαίρομαι :) Αλήθκεια πιστεύκω ότι εφτάσαμε δαμέ λόγω εμάς του λαού.
  1,5 Σενάριο: Πάμε σε μια φυλή στην μέση του Αμαζονίου, ή σε μια πάμπτωχη χώρα τζιαι λέμεν τους ότι που σήμερα κουρεύκουνται οι καταθέσεις σας. «Οι ποιες;;» εννα μας πουν. Οι αθρώποι δεν έχουν με λεφτά, με χρέος. Εμείς που εδημιουργήσαμε το χρέος, θα υποφέρουμε. Υποφέρουμε ακριβώς επειδή εδημιουργήσαμε προσωπικό χρέος με δάνεια που δεν είχαμε την ευχέρεια να ξεπληρώσουμε. 0/X=0, Y/X=Z -> τζίνος που έσιει τρώει την. Κάποιος πολίτης που εζούσε μακριά που δάνεια τζιαι επιπλέον χρέη, λιτά δηλαδή, αμφιβάλλω αν θα την φάει όσον οι υπόλοιποι. Θεωρώ το χρέος ως την πηγή του κακού.
  2. Τι σημαίνει λιτά; Διαχωρίζω το που το «κακή οικονομική κατάσταση», η «ζω λιτά επειδή εν έχω να φάω». Λιτά για μένα εν τζίνος που απλά δεν πελλοξοθκιάζεται. Χωρίς να σημαίνει φυσικά ότι 100% δεν κινδυνεύει. Κανένας εν μου λαλεί ότι κάποιος που εζούσε λιτά, εν κινδυνεύει να τον απολύσουν. Εν συνδέω τα θκιο.
  3. Ας ελπίσω ότι τούτοι οι μιτσιοί, όταν αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου να ανοίξουν τα μμάθκια τους Ακόμα καλύτερα, κάποιοι έχουν όνειρα να φέρουν την αλλαγή χωρίς ιδεολογίες, κόμματα και λοιπά σκατά.
  3,5 Είναι ακριβώς τούτο που πιστεύκω. Γι’αυτο και το αυτομαστίγωμα.
  4. Το πρόβλημα μου είναι με τζίνους που πραγματικά φταιν, αλλά η αστυνομία λειτουργεί σαν εμπόδιο μεταξύ των διαδηλωτών τζιαι τζίνων που εξελέξε η πλειοψηφία των αχάπαρων πολιτών. Ποιος είπε ότι ο κόσμος θα εσιυλλοτρόετουν; Εν το νομίζω, σε τέτοιες εποχές. Τζιαι εξ όσων γνωρίζω εν υπήρξε κανένα περιστατικό διαμάχης μεταξύ των παρατάξεων. Έννεν απλά «εστέκουνταν». Εν εμπόδιο μεταξύ των πολιτών τζιαι όσων τον εξουσιάζουν. Σαμπως τζιαι οι θκυο ζουν σε διαφορετικούς κόσμους τζιαι ο ένας εν πρέπει να τζιήσει του άλλου. Και είναι λόγων του ότι εστέκουνταν τζιαμέ που η φωνή του απλού πολίτη εν καταφέρνει να φτάσει τα φκια του βουλευτή. Στην Ελλάδα, είναι επειδή και ο κοσμος αντιδρούσε βίαια. Τζιαι πιστεύω πως το ίδιο θα εκάμναν στην Κύπρο αν υπήρχεν οποιοδήποτε περιστατικό βίας. Γι’αυτό και ήταν ντυμένοι ρόμποκοπ.΄Αλλά ούτε καταστήματα εκρούσαμε ούτε είπαμε να κάμουμε ντου στη βουλή ούτε μολοτοφ εσύρναμε…
  5 You wouldn’t.

  υ.γ.2 έχουν χάζι.

  :)

 3. Εν εκατάλαβα τι επερίμενες να κάμουν οι ρόμποκοπ. Να γυρίσουν 180 μοίρες να μπουν στη βουλή τζιαι να αρκέψουν με τα ρόπαλα τζιαι να σύρνουν δακρυγόνα μαζί με τους πολίτες;

  Τούτος εν ο ρόλος της αστυνομίας. Να παρέχει «τάξη και ασφάλεια» από όπου τζιαι αν προέρχεται η βία οπότε νομίζω εν έσιει ππόιντ να τα έχουμε με την αστυνομία. Άλλος μας κρούζει τζιαι άλλον δέρνουμε;

  misharos: Μα εμίλησε κάποιος για βία; Σε κανένα σημείο εν αναφέρθηκα πως η λύση εν η βία, τζιαι συγγνώμη εαν τούτον επέρασε μέσα που το κείμενο.
  Η αστυνομία όμως που ο ρόλος της είναι «να προστατεύει τους πολίτες και να διατηρεί τάξη και ασφάλεια», τι καταφέρνει με τις ενέργειες που περιγράφω; Απολύτως τίποτε. Συνέχιση της παρούσας κατάστασης και μη επίλυση του προβλήματος.
  Δημιουργούν τάξη και ασφάλεια, αλλά αντί υπέρ των πολιτών, εις βάρος τους.
  Με την πλάτη γυρισμένη στη βουλή, εν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κόσμου πάντως..

 4. το πιο σημαντικό είναι ότι ψάχνεις το…..που τζαμέ τζαι τζει θέλει πολύν βλάγκα θκιάβασμα τζαι επιμονή για να μπορέσεις να έχεις μιαν σφαιρικη άποψη τζαι καλή αντίληψη του κόσμου που ζεις…εσύ είσαι 18 χρονών οπότε εν κατανοητό το ότι μπορεί να αγνοείς πολλούς παραμέτρους….

  η ουσία δεν είναι το κούρεμα των καταθέσεων καθαυτό τζαι εννοείται ότι δεν είναι για αυτόν που ο κόσμος επήεν έξω που την βουλή

  το κούρεμα των καταθέσεων που είναι κάτι πρωτοφανές τζαι παγκόσμια πρωτιά ουσιαστικά εδιάλυσεν την οικονομία της κύπρου αφού πλέον η κύπρος που εδέκτηκε το κούρεμα, δηλαδή την κλοπή των καταθέσεων έχει καταστεί ίσως η πλέον αναξιόπιστη χώρα ως χρηματοπιστωτικό κέντρο τζαι ως εκ τούτου πλέον ούλλοι οι καταθέτες, αλλά το πιο σημαντικό, ούλλοι οι επενδυτές τζαι τούτοι που εχρησιμοποιούσαν την κύπρο ως χώρα «υπηρεσιών» εφύαν τζαι θα φύουν ούλλοι σταδιακά

  ως εκ τούτου η υποδομή της οικονομίας της κύπρου εδιαλύθηκεν εντελώς, τζαι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί πέραν του 30% σε ένα χρόνο

  ήδη η ανεργία εκτοξεύθηκε μάνι μάνι στο 15% τζαι ακόμα δεν απολυθήκαν οι 2000 τραπεζουπάλληλοι που όταν απολυθούν κυριολεκτικά η οικονομία ετεέλειωσε αφού με τις μειώσεις μισθών των δημ υπαλλήλων κανένας δεν θα καταναλώνει κλπ

  το κτύπημα του γιουρογκρουπ ήταν πολεμικών διαστάσεων τζαι όσοι είμασταν συνέχεια έξω που την βουλή τζαι εκάμναμεν πορείες εν τούτον που εξέραμεν τζαι ότι εννα μας επιβαλούν φτώχεια τζαι εξαθλίωση όπως εκάμαν παντού όπου επηεν το ΔΝΤ τζαι η τροικα στην Ελλάδα που βλέπουμε καθημερινά

  το ότι οι κυπρέοι είναι μια σάπια κοινωνία σκατόψυχη με τα αυτοκινητούθκια τα σπίθια τα μεγάλα κλπ δεν είναι τούτος ο λόγος της οικονομικής κατάντιας αλλά της πνευματικής κατάντιας που δε νομίζω όμως ότι ήταν ποττέ διαφορετικά

  έτσι είμασταν πάντα οι πλείστοι κυπρέοι έστω τζαι αν έχουμε ψευδαισθήσεις για τα παλιά χρόνια τάχα που είμασταν καλοί κλπ

  έτσι είμασταν πάντα δούλοι τζαι κομπλεξικά ανθρωπάκια μόλις ο μάστρος μας εδιούσεν εξουσίαν γιατί μόνον τούτον εμάθαμεν μέσα που τους αιώνες

  τούτοι που μας κυβερνούν σήμερα τζαι εκυβερνούσαν μας πάντα ήταν οι γλύφτες των οθωμανών των εγγλέζων τζαι τωρά της εκάστοτε εξουσίας

  αυτοί είμαστε τζαι πρέπει να αλλάξουμε τις κοινωνικές συνθήκες για να αλλάξουμε τούτον που είμαστε

  τζαι μισιαρέ μου κατάλαβε ένα πράμα: το 99,99% όσων γράφουν σε μπλοκς είναι απλά κλανιάες που απλά φκάλουν τα σώψυχα τους τζαι είναι ανθρωπάκια μίζερα που κλάνουν κλάνουν τζαι εν κάμνουν τίποτε

  εδιαπίστωσες το τζαι συ πχ στον σάιπρους κριτικ που του την είπες

  όπως τζαι τούτοι που σου την πέφτουν δαμέσα

  μεν περιμένεις που τζείνους που γράφουν γλυκανάλατες μαλακιούλες δαμέσαδα αντίδραση τζαι αντίσταση

  τούτοι εν στηρίξουν τζαι τους μπάτσους τα μαντρόσκυλλα της εξουσίας που βασικά είναι υποπροιόν του συστήματος τζαι μεν πολλοασχολείσαι μαζί τους παρά να θεωρείς δεδομένο ότι ό,τι τζαι να τους πεις εν έσιει διαφορά αφού εννα εκτελέσουν τις εντολές τους γιατί έτσι εμάθαν τζαι για να μεν χάσουν τον μισθούλη τους

  την πρώτη μέρα ήσουν έξω που τη βουλή αλλά μετά εν εξαναφάνηκες ενώ εγίναν πολλές πορείες συναντήσεις τζαι οργανωθήκαμε

  έλα τζαι εσύ τζαι μεν γράφεις απλά δαμέσαδα

 5. σκούζμι, σκούζμι, λες στον φουρνόφκιο «Δημιουργούν τάξη και ασφάλεια, αλλά αντί υπέρ των πολιτών, εις βάρος τους.»

  Πάλε εν εκατάλαβα! Δηλαδή θέλεις να μεν επηαίνναν τζιαμέ για να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση ο κόσμος στους βουλευτές να τουσ ματσιάσει; όχι πως δεν τους αξίζει, αλλά πραγματικά θα ήταν καλύτερα να τους ματσιάσουμε;

  …νομίζω μόλις αυτοπείστηκα ότι εν καλά που λαλείς. Να τους ματσιάσουμε σιόρ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s