Απορία προς τον κυπριακό λαό

Κυπριακέ λαέ,

έχω σου μια σοβαρήν απορία

Έσιει που τον τζιαιρό που με θυμούμαι(τζιαι είμαι σίουρος τζιαι πιο πριν) ακούω σε να μουρμουράς τζιαι να ξιτιμάζεις τζιαι να μαλλώνεις τζιαι να νευριάζεις τζιαι να σε πιάννει η κατάθλιψη για τους πολιτικούς σου. Ως δαμέ καλά. Άσχετο αν οι λόγοι πίσω που τούτα ούλλα εν οικογενειακές παραδόσεις, έυκολοι επηρεασμοί που το περιβάλλον του καθενού, υποκειμενικές αναλύσεις. Καμία σχέση με αντικειμενικότητα οι πλείστοι ψηφοφόροι αλλά εν άλλο θέμα τούτο.
Πάμε πίσω. Ασπούμε έσιεις τα με τους πολιτικούς της κάθε εποχής. Ακόμα τζιαι με τους δικούς σου, του κόμματος που εψηφίσες δηλαδή.
«Ούλλοι εν χαραμοφάιες»
«Κανονίζουν τους δικούς τους»
«Εν για το συφφέρον τους ούλλα»
«Πιάννουν τζίνοι παχουλούς μισθούς τζιαι μεις τίποτε»
«Εν ψεύτες, υποκριτές τζιαι αθθυμούνται μας μια φορά στα 5 χρόνια»
«Ψηφίζουν ότι τους συφφέρει τζίνους»

Ε ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΡΕΕΕ;

Όι μόνο για τες προεδρικές που έρκουνται αλλά τζιαι για τις βουλευτικές.
ΕΣΙΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ να ψηφίσεις ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΣ.

Αν σου τους επιβάλλαν με απολυταρχικό τρόπο να πω έσεις σιήλια τοις εκατόν δίκαιο. Αλλά αφού έσιεις επιλογή. Έσιεις κάθε ευκαιρία να βάλεις υποψηφιότητα τζιαι να συνάξεις όποιους αθρώπους πιστεύκεις εσύ ότι αξίζουν, να τους βάλεις βουλευτές τζιαι να κτίσεις μια σωστή βουλή. Αν δεν μπορείς, μπορείς απλά να κρίνεις όλους του υποψηφιους με κριτική σκέψη τζιαι όι με κομματικά συμφέροντα.
Τωρά αν γίνεσαι θύμα των κομμάτων τζιαι των μέσων μαζικής e-λιθιότητας, έχεις σοβαρό πρόβλημα γιατί απλά βάλλεις φραγμούς στη δική σου σκέψη.

Ε ύστερα πώς γίνεται να μουρμουράς ότι εν σου αρέσκουν;;; Άτε να έκαμνες μια φορά το λάθος, θκυο…οι συνέχεια! Πώς γίνεται η πλειοψηφία να τους ψηφίζει τζιαι η πλειοψηφία να μουρμουρά ότι εν μαννοί;
Έσιεις παράπονο; Να παν στο καλό. Γιατί γίνεσαι αντικείμενο το οποίο εκμεταλλεύκουνται απλά για να στηρίζουνται; Εν καταλάβεις α; Μπε μπεεεε μπε μπε μπεεεεεεεε μπ μπ μπ μπε μπεε μπεεεεε μπ. Τωρά;

Ασπούμε έσιει κανένα μυστικό που ένιξερω τζιαι αποκαλύφκεται μόνο στους μεγάλους; Έσιει κάτι που εν θωρώ; Γράφει τίποτε μέστον χώρο 1 επι 1 που ψηφίζεις τζιαι πρέπει να ψηφίσω για να το δω; Έσιει κανένα μάρκετιγκ κόλπο που όσο πιο πολλές φορές ψηφίσεις τόσο πιο πολλά μυστικά σου αποκαλύπτουνται; Λαλεί σου κανένα κρυφό ξόρκι τύπου χάρρυ ποττερ ο κοινοτάρχης που πάεις να πιάεις το εκλογικό σου βιβλιάριο; Εμένα εν μου είπεν τίποτε όταν επία. Επερίπεξε με;

ΥΓ: Μεν ξανακούσω ότι απέχεις που τες εκλογές για να δείξεις ότι δεν έχεις ανοχή. Αρχίδια που δείχνεις. Αυτοί θα κυβερνούν όπως κυβερνούν πάντα είτε έχουν 1% είτε 99% turnout στις εκλογές. Η αποχή για το λόγο που είπα είναι παθητική. There is no such thing as δείχνω παθητικά ότι δεν ανέχομαι. Το ένα αναιρεί το άλλο. Ούτε να ψηφίζεις για να λειτουργείς τάχα το δημοκρατικό σου καθήκον. Το να ζητά κάποιος την άποψη του πολίτη κάθε 5 χρόνια, ενώ στο μεσοδιάστημα να λειτουργεί η χώρα λλίο πολλά σαν δικτατορία, όσον αφορά τη νομοθετική εξουσία, σε καμία περίπτωση εν δείχνει σημάδια δημοκρατίας.

Advertisements

6 thoughts on “Απορία προς τον κυπριακό λαό

 1. en tha pw para oti simfwnw me oulla! jai pe mas opws theleis! ama to aksizoume why not diladi;

  misharos: :) Ένας λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν :)
  Δεν έχει κανένας κανένα δικαίωμα να μουρμουρά για τους βουλευτές που τη στιγμή που τους ψηφίζει
  Ή κάμνει κάτι(από το να εκθέτει τους πολιτικούς με στοιχεία μέχρι επανάσταση)
  ή σκάζει

 2. δηλαδή τούτον που λαλείς είναι ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε τζαι να φτιάξουμε ένα σύστημα κοινωνικής οργάνωσης που να λειτουργεί δημοκρατικά

  αν σωστά κατάλαβα

  πως το φαντάζεσαι τούντο σύστημα;

  misharos: όταν λες δημοκρατικά τι εννοείς;
  ένα σύστημα όσο πιο κοντά γίνεται στα πρότυπα της άμεσης δημοκρατίας.
  η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, παρά τα μερικά θετικά της, στην τελική αφήνει μεγάλες ομάδες του πλυθησμού έξω τζιαι εδραιώνει την αδικία, τη φτώχια τζιαι τη μη ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών.
  Μπορεί να αλλάξει η μορφή της. Οχι δηλαδή να αποτελείται από κομματόσκυλα, καρεκλοκένταυρους που τες πλούσιες οικογένειες της κύπρου τζιαι με οικογενειακή παράδοση στην πολιτική αλλά πολίτες- φτωχούς πλούσιους μεγαλοεπιχειρηματίες μικροεπιχειρηματίες σπουδασμένους με phd ασπούδαστους. Ο κύριος με το κουστουμάκι των 1000δων ευρώ , τη λιμουζίνα με προσωπικό οδηγό, τζιαι σωματοφύλακα, εν εσιει ιδέα για τα προβλήματά μου.
  Με πολίτες κάθε κατηγορίας στο κοινοβούλιο τζιαι αυτονομία σε τοπικό επίπεδο.
  Να μεν πρέπει να καρτερώ που το δήμο να ρτει να πατσιάρει το δρόμο που εχάλασε, ή να αλλάξει τες καμένες λάμπες του δρόμου. Δε λέω να εξαφανιστούν οι δήμοι αλλά να γίνουν οι πολίτες μέρος αυτών.
  Να υπάρχει διαφάνεια στους νόμους που θα ψηφίζουν τούτοι οι πολίτες στη βουλή τζιαι να μπορώ εγώ να συλλέξω ένα συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών για να καταργηθεί ο νόμος, ή σε άλλες περιπτώσεις να τεθεί νέο νομοσχέδιο στη βουλή. Για πόσο τζιαιρό ακόμα εννα μεινίσκουν μέσα στους πολίτες τα νεύρα που έχουν; Ακόμα τζιαι με το πιο μικρό παράδειγμα που είπα τζιαι πριν. Φακκά την στους παραπάνω πολίτες να εν χάλια οι δρόμοι. Αλλά δεν κάμνουν τίποτε επειδή έννεν αρμοδιότητα τους, ούτε εν εύκολο λόγω του συστήματος να πιέσουν για να γίνει ο δρόμος(γραφειοκρατεία, άλλες υποχρεώσεις του δήμου κλπ )

 3. φίλε σε τούντα ποστ μου στους διαλόγους ανέπτυξα τις θέσεις μου για την δημοκρατία και ποιον εν το δικό μου όραμα
  http://osr55.wordpress.com/2010/02/09/

  http://osr55.wordpress.com/2010/04/16/

  τζαι δαμέ περί δημοκρατίας
  http://osr55.wordpress.com/2010/02/03/

  αλλά προτείνω σου σίουρα τούντο ντοκυμαντέρ

 4. Συμφωνω μαζι σου για το θεμα της στασης των κυπραιων. Προσωπικα εν σκοπευκω να ψηφισω. Οι επειδη θελω να καμω καποιο στειτμεντ η κατι τεθκοιο, αλλα απλα επειδη νομιζω εν καμνει ιδιαιετερη διαφορα οποιος τζαι να φκει. Ναι, εshει καποιους που εν θελω να φκουν, αλλα γενικως εν νομιζω οτι καποιος μπορει να φερει μια πολλα θετικη αλλαγη στη χωρα.

 5. Βασικά, εφτάσαμε σε ένα αδιέξοδο, που προκαλεί απόγνωση τζιαι κάμνει πολλούς ανθρώπους να προτιμούν την αποχή. Λαλεί σου: εν έσχει κανέναν άξιο! Γιατί να πετάξω τη ψήφο μου αφού πάλε θα φκούν ανάξιοι ανθρώποι;

  Εγώ προσωπικά πιστεύω στην επανάσταση. Πρέπει να κάμουμε επανάσταση. Καρτεράτε να τελειώσω τις παγκύπριες, τζιαι να διοργανώσουμε κάτι. Μες το καλοτζαίρι ούλλοι έξω που το προεδρικό, έξω που τη βουλή, έξω που έσσω τους. Να τους πρήσουμε τα *** πέρκι γινεί κάτι.
  Ούλλοι όμως, όι την Τρίτη οι δασκάλοι τζιαι την Παρασκευή οι Αστυνομικοί. Ούλλοι. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

  Υπάρχει επίσης τζιαι το πραξυκόπημα αλλά φοούμαι τα όπλα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s