Η πλάνη του «δεν έχω χρόνο»

Συχνά ακούω τους ανθρώπους να λεν «δεν έχω χρόνο» ή «όταν βρω χρόνο θα το κάνω αυτό». Πρωτ’απ’όλα, τι σημαίνει «δεν έχω χρόνο»; Έχουμε όλοι μας ακριβώς τον ίδιο χρόνο στη διάθεσή μας για να τον ξοδέψουμε όπως εμείς επιθυμούμε. Έχουμε δηλαδή όσο χρόνο είχε ο Πλάτωνας, ο Γουτεμβέργιος, ο Ντα Βίντσι, ο Μαρτίνος Λούθηρος, ο Τέσλα και ο Άινσταιν. Όπως είναι γνωστό, αυτοί οι ανθρώποι είχαν διαπρέψει και έκαναν θαύματα στον τομέα τους. Τι όμως είχαν παραπάνω και είχαν τη δυνατότητα να αντιστέκονται στη ροή του χρόνου και να μπορούν να κάνουν μεγάλες ανακαλύψεις ή να παρουσιάζουν θεωρίες μετά από βαθυστόχαστες σκέψεις; Φαίνεται πως η απάντηση είναι πως κατάφερναν να κατανέμουν το χρόνο τους σωστά. Εδώ βρίσκεται το κλειδί, στη σωστή κατανομή του χρόνου, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορέσει να εκπληρώσει τις ανάγκες του και τα θέλω του.

Στην εποχή μας ο άνθρωπος βρίσκεται ανοικτός σε πάμπολλες ιδέες και ασχολίες και ως εκ τούτου, καταλήγει να μη ξέρει ακριβώς τι να κάνει, με αποτέλεσμα συνεχώς να αναβάλλει πράγματα «για αύριο». Η αναβλητικότητα είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται στις ανθρώπινες κοινωνίες και τα τελευταία χρόνια έχει οξυνθεί, καταφέρνοντας να γίνει αντικείμενο έρευνας από πολλούς ψυχολόγους. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής κατά κάποιον τρόπο αφαιρεί από τον άνθρωπο χρόνο ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εαυτό του. Έτσι, καταλήγει να περνά το χρόνο του ικανοποιώντας επιθυμίες άλλων. Στο τέλος της ημέρας, ο άνθρωπος επιτυγχάνει πολύ λιγότερα από όσα έχει τις δυνατότητες να πετύχει.

Μη λες ποτέ πως δεν έχεις χρόνο για κάτι. Απλά κάθησε, ηρέμησε, βάλε κάτω όλα τα πράγματα που έχεις να κάνεις, αξιολόγησέ τα και βάλε τα σε σειρά προτεραιότητας και άρχισε με το πιο σημαντικό, αφήνοντας έξω οτιδήποτε ανούσιο που θα σε εκτροχιάσει. Θα δεις ότι έχεις χρόνο για τα πάντα και τότε θα νιώσεις πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου.

Πρέπει να αντιληφθείς την κατάσταση που βρίσκεσαι και να σπάσεις τα δεσμά που σε κρατούν φυλακισμένο σε ένα τρόπο ζωής. Πρέπει να καταλάβεις πως εσύ ο κυρίαρχος του εαυτού σου και του χρόνου σου.

Ζήσε τη στιγμή που φεύγει!

Advertisements

8 thoughts on “Η πλάνη του «δεν έχω χρόνο»

 1. θέλω πολλά να σχολιάσω αλλά εν έχω χρόνο, έχω επαγγελματικό ραντεβού τζαι εν πρέπει να αρκήσω… :ρ
  χαχαχαχ

  συμφωνώ μαζί σου…
  ο σύγχρονος τρόπος ζωής καλλιεργεί μας να ζούμε με το άγχος ότι πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε, να κάμουμε, να φκάλλουμε λεφτά, να, να, να….

  ένεν έτσι…
  αλλά το θέμα είναι να καταφέρεις να φκεις που τούτα τα στενά τζαι να ζεις τον δικό σου χρόνο….

  misharos: χεχεχ :) εν τούτα που μας βάλλουν την πλάνη. βουρούμε για τα πάντα. ζούμε τον χρόνο των άλλων τζιαι όι τον δικό μας

 2. Έχουμε όλοι μας ακριβώς τον ίδιο χρόνο στη διάθεσή μας για να τον ξοδέψουμε όπως εμείς επιθυμούμε.

  Αμφιλεγόμενη πρόταση. Η μια όψη του νομίσματος λέει ότι σαφώς και δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ακριβώς χρόνο στη διάθεση μας. Κανείς δεν ξέρει ΠΟΣΟ θα ζήσει, πόσο χρόνο έχει στη ζωή του. Η άλλη όψη του νομίσματος λέει ότι έχουμε ΟΛΟΙ ακριβώς 24 ώρες κάθε μέρα.

  Ναι αλλά, ποιός μας εγγυάται ότι ΟΛΟΙ θα βγάλουμε τη μέρα;

  misharos: Που τη στιγμή που κάποιος πεθαίνει, τότε εν μπορούμε να μιλούμε για χάσιμο χρόνου αφού ο χρόνος σαν έννοια για τζίνον το ον σταματά να υπάρχει. Έχουμε(εννοώντας οι ζωντανοί) ΟΛΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 24 ώρες την ημέρα.
  Τζιαι this further proves my point. Ό,τι πρέπει να κάμνουμε πράματα ΤΩΡΑ γιατι εν ξέρουμε πόσος χρόνος μας απομένει.

 3. τούτοι ούλλοι όμως εν εδουλεύκαν οκτάωρο με τον κάθε ηλίθιο πας τη κκελέ τους που όταν επηαίνναν σπίτι εν είχαν δύναμη να ταράξουν να κάμουν τζείνα που εθέλαν…

  ^σχόλιο από τον προ τριετίας εαυτό μου :-)

  misharos: Τούτα εν τα πράματα που κάμνουμε για τους ΑΛΛΟΥΣ τζιαι γι’αυτο λέμε πως δεν έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας. Σε δουλειά που εν μας αρέσκει, με άθρωπο που εν μας αρέσκει, απλά για να τη φκάλουμε πέρα

 4. Εννά το ξαναπώ, αρέσκει μου πολλά ο τρόπος που γράφεις :)

  Έshεις πολύ δίκαιο πάνω σε τούτο το θέμα. Ως πριν λίο τζαιρό άφηνα πολύ χρόνο να πηαίνει χαμένο στη ζωή μου, τζαι πρόσφατα έκαμα τούτο που είπες, έθεσα προτεραιότητες. Ακριβώς όπως είπες, τωρά νιώθω πολλά καλύτερα για τον εαυτό μου. :) Άρκησα να το συνειδητοποιήσω, αλλά ποτε δεν είναι αργά έννεν;
  Το ποστ σου εθύμησε μου το τούτο:

  misharos: Εν είναι αργά. Ευτυχώς που το εσυνηδητοποιήσαμε :) Προτεραιότητες is the key word. Έχουμε χρόνο για τα πάντα, αρκεί να βάλουμε προτεραιότητες τζιαι να φκάλουμε παντελώς που το νου μας τη λέξη «αύριο» ή «μετά», εκτός αν είναι μεστη λίστα με τις προτεραιότητες μας.
  Χεχεχ είχα σκεφτεί να το βάλω :p εισαι μεστο νου μου.

 5. Σόρυ που επετάχτηκε 2 φορές το βίντεο, ενιξέρω πως τα εκατάφερα :P

  misharos: Έθελεν να το τονίσει το wordpress ότι εν προλαβένουμε έτσι όπως πάμε :p

 6. είσαι μια ιδιοφυία! έτσι ένει.. εγώ θωρώ το που εμένα! είχε φορά που επήεννα τρυφτεί που ιδιαίτερο σε ιδιαίτερο τζιαι έφτασα να κάμω κουραπιέδες, να θκιαβάσω (γιατί ήταν η αρκή του χρόνου), τζιαι να πάω τζιαι γυρώ με τις φίλες μου. Άμαν θέλεις κάμνεις τα ΟΥΛΛΑ. απλά εν θέλουμε. εν ξέρω γιατί! πάντως εγώ έτσι νιώθω!

  misharos: Μπορούμε, αλλά εν θέλουμε κάποιες φορές. Βαρκούμαστε. Είναι υπερβολικά πολύς ο χρόνος που έχουμε τζιαι κάμνουμε ό,τι θέλουμε :)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s