Σκλάβος του χρόνου

Ξυπνάς το πρωί γλίορα για να προλάβεις.
Βουρτσίζεσαι τζιαι νύφκεσαι αμέσως για να προλάβεις.
Τρώεις πρωινό στο αυτοκίνητο για να προλάβεις. Ή εν τρώεις για να προλάβεις παραπάνω.
Πιάννεις το δρόμο με τη πιο λλίη κίνηση για να προλάβεις.
Βουράς για να προλάβεις. Αν δεις πράσινο ή πορτοκαλί βουράς παραπάνω, για να το προλάβεις πριν να γίνει κόκκινο. Αν δεν το προλάβεις, λες ένα «γαμώτο» τζιαι πατάς πάνω στη κόκκινη διασταύρωση στα φώτα, ή προσπερνάς την. Ποιος τους χέζει τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Εσύ πρέπει να προλάβεις. Κάποια μέτρα κερδισμένα ενώ εν κόκκινο εν σημαντικά.
Όποιος έννεν σύμμαχος σου στη μάχη σου με το χρόνο, εν εχθρός σου. Παίζεις του πουρού του μαλακισμένου. Εν αντρέπεται.
Τρώεις φαγητό έτοιμο, γιατί χρειάζεται χρόνος να ετοιμάσεις φαγητό. Εν υπάρχει χρόνος. Πρέπει να προλάβεις.
Πιάννεις τις σακούλες με τα ψώνια 3-3, για να μεν χρειαστεί να επιστρέψεις. Όσο το λλίοτερο χρόνο σπαταλήσεις, τόσο το καλύτερο.
Οι δουλειές του σπιτιού εν ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, πρέπει να φέρεις οικιακή βοηθό να σου τις κάμνει. Θυμήσου, πρέπει να προλάβεις.
Προσπαθείς να κάμνεις όσο πιο πολλές δουλειές μαζί. Μπορεί να διεβάζεις την εφημερίδα σου ενώ τρως, ή να ακούεις την τηλεόραση (αλήθκεια, εν ωραίο το βουητό της τηλεόρασης, ακόμα τζι’αν δεν βλέπει κανένας τηλεόραση, η τηλεόραση παραμένει ανοικτή τζιαι δημιουργεί μιαν ηχητική ατμόσφαιρα) σαν κάμνεις κάτι άλλο.
Στη δουλειά προσπαθείς να κάμεις όσα πιο πολλά πράματα γίνεται, σε λίγο χρόνο. Πρέπει να προλάβεις!
Την ίδιαν ώρα προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν αγχώνεσαι, ότι το ότι σε κυνηγά ο χρόνος εν απλά μια ψευδσαίσθηση. Πού να ήξερες…
Μπορεί να φύεις πιο γλίορα που τη δουλειά. Στα ραντεβού σου αργείς, εν είσαι ποτέ στην ώρα σου, επειδή πρέπει να προλάβεις. Τι κόσμος θα ήταν αν ήμαστεν όλοι στην ώρα μας; Τα 15 μαγικά λεπτά που αργούμε σε κάθε συνάντηση, χρησιμοποιούνται αλλού, γιατί επιβάλλεται να προλάβεις . Θα επρολάβενες αν σου αφαιρούνταν 15 λεπτά που κάθε συνάντηση;
Έρχεσαι σπίτι, τρώεις την ίδια ώρα που βλέπεις τα νέα(θυμήθου, θκυο πράματα την ίδιαν ώρα γλιτώνουν χρόνο) τζιαι τζοιμάσαι. Όι οποιαδήποτε ώραν όμως. Γλίορα. Για να προλάβεις την επόμενη μέρα.

Τζιαι τελικά ποττέ δεν προλαβαίνεις.
Είσαι ένας σκλάβος του χρόνου ηλίθιε.

Ηρέμησε.

Advertisements

11 thoughts on “Σκλάβος του χρόνου

 1. Συμφωνώ με τον Ντεφ.
  Και ακόμα είσαι σκλάβος του χρόνου και όταν δεν βιάζεσαι, όταν έχεις απίστευτα πολλές ώρες στα χέρια σου και περιμένεις τις να περάσουν για να έρτουν κι άλλες ώρες όφκερες.’ Always the hours.’ ελάλε και η Βιρτζίνια.

 2. Πάρα πολλά δυνατό πόστ! Μάσhιαλλα σου!

  Υποσχέσου ότι αυτά τα ωραία κείμενα που γράφεις εννα τα φυλάξεις με κάθε τρόπο και όταν μεγαλώσεις να τα διαβάζεις μέσα μέσα. Αμπατζαι αφήσεις τούτα να τα σβήσει από μέσα σου η όποια καθημερινότητα, οι όποιες δυσκολίες ή απογοητεύσεις και ο όποιος κυνισμός θα φέρει ο χρόνος, εχω σε δειν α!

 3. Σαφώς και υπάρχει ο χρόνος. Και δέν είσαι σκλάβος του, γιατί ο χρόνος είσαι εσύ. Από την αρχή της ζωής σου μέχρι το τέλος είσαι μια γραμμή στο χρόνο κι ο χρόνος σου είναι η μοναδική σου πραγματική ιδιοκτησία στον κόσμο. Χρησιμοποιήσε τον σοφά.

 4. Πολλά ωραίο κείμενο!

  Έκαμεν με να νιώσω την ένταση. Να την βιώσω. Γράφεις πολλά όμορφα. Αληθινά. Που μέσα σου. Συνέχισε να το κάμνεις. Είσαι νεαρός κι αυτό είναι χάρισμα που έχεις και μπορείς να το κάμεις ότι θες…

  Θα πάρω παρακάτω το σχόλιο της kaisi, και να πω εύχομαι κάποτε να διαβάσουμε .. ενα βιβλίο από σένα ;-)

 5. τζιαι μιαν μέρα ξυπνάς τζιαι λαλείς: ρε μα τι έκαμα ούλλη μου τη ζωή; εβούρουν να προλάβω τι; για να τελειώσω γλίορα τις δουλειές μου τζιαι μετά; τζιαι απογοητεύκεσαι.

 6. Ο χρόνος εν τζίνο που τον κάμνεις να είναι. Κάμνεις τον δουλειά; Κάμνεις τον γνώση; Κάμνεις τον δεξιότητες; Κάμνεις τον οικογένεια; Κάμνεις τον αγάπη;
  Τζίνο εν ο χρόνος. :)
  Ούτε να τον σπαταλούμε, ούτε να μεν τον απολαμβάνουμε.
  Εΐβα ρε μισhαρούι!

 7. βασικά εν μισθωτοι σκλάβοι που ειμαστεν

  το πρόβλημα είναι η έλλειψη ελευθερου χρονου που όπως όπως είπεν και ο κάρολος ο μαρξ

  «Ο πλούτος του ανθρώπου είναι ο ελεύθερος του χρόνος»

  είσαι τόσο πλούσιος όσο ελεύθερο χρο΄νο έχεις

  δηλαδή χρόνο να κάνεις αυτά που αγαπάς αληθινά και όχι αυτά που πρέπει για να μπορείς απλά να πληρώνεις τους λοαρκασμούς τζαι της δόσεις της μιζέριας σου στις τράπεζες

  μισθωτοί σκλάβοι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s