Τα λάθη των γονιών

Εν θυμούμαι ποιος/α μπλογκερ το έγραφε πρόσφατα (link pls). Το ότι όσο μεγαλώνεις, οι γονείς σου εν ήρωες στα μμάθκια σου, εν καμνουν σημαντικά λάθη, εν το πρότυπο σου τζιαι κάπως το είδωλο σου. Μετά, έρκεται μια φάση που αναγνωρίζεις τα λάθη που κάμνουν, αρκέφκεις να τα βρίσκεις, τζιαι νευριάζεις που τα λάθη τους αφήκαν το στοιχείον τους στο χαρακτήρα σου τζιαι εν εμπόδιο σε κάποια πράματα στη ζωή σου.

Σίουρα εν υπάρχει κανένας που να μεν καμνει λαθη τζιαι ναν τέλειος. Απλά ό,τι εν σωστό για έναν, μπορεί ναν λάθος για άλλο. Απλά νομίζω  υπάρχει ένας κώδικας που πάνω κάτω πρέπει να ακολουθούν όλοι οι γονείς, σίουρα σύμφωνα με το περιβάλλον τζιαι τις αναγκες της οικογένειας.

Τωρά έσιει λλίο τζιαιρό είμαι σε τούτη τη φάση. Θυμούμαι γεγονότα που έγιναν όταν ήμουν μιτσής, αναλύω τον τρόπο που εμεγάλωσα στην οικογένεια τζιαι βρίσκω λάθη. Εν λλίο τραγικό να συνειδητοποιώ ότι τα πλάσματα που με εμεγαλώσαν εκάμαν κάποια σημαντικά λάθη που με επηρεάζουν.

Εν μου αρέσκει τούτο που κάμνω αλλά έσιει πράματα που με πονούν. Εν εσιει κανενα που του αρέσκει να κατηγορεί τους γονείς του, απλά φκαίννουν τα συναισθήματα. Όπως κάθε παιδί που ανακαλύπτει ότι οι γονείς του εκάμαν λάθη. Τζιαι παλιά επαραπονιούμουν για κάποια πράματα, αλλά τωρά εν αλλιώς.

Εν λλίο δύσκολο να τους συγχωρέσω για κάποια πράματα, αλλά πρέπει. Εν οι γονείς μου, εν οι μόνοι αθρωποι στη γη που ενναν δίπλα μου ώσπου να πεθάνω εγώ ή τζίνοι, εν οι αθρωποι που παρα τους οσους λαθος χειρισμους εκάμαν, επροσφέραν μου πολλά τζιαι εννα συνεχίσουν να μου προσφέρουν τζιαι οι γονεις του καθενος, εν το πιο σημαντικο κομματι της ζωής του.

Τζιαι εν μου αρέσκει που ίσως η σχέση μας χαλά λόγω τούτης της φάσης που περνώ. Ελπίζω ναν φάση, γιατί εν γίνεται να συνεχιστεί άμα μεγαλώσω.

Εν επίσης πολλά δύσκολο για τους γονιους να συνειδητοποιήσουν τζιαι τζίνοι που την πλευράν τους ότι εκάμαν κάποια λάθη. Έννεν λλίο πράμαν η ευθύνη για το μεγάλωμα ενός ανθρώπου τζιαι την εισαγωγή του στη ζωή. Πρόκειται για το παιδίν τους, τζιαι εν υπάρχει κανένας γονιός που να κάμνει κάτι στο παιδίν του, έχοντας στο νουν του το κακό. Ό,τι κάμουν κάμνουν το γιατί νομίζουν ότι εν το καλύτερο, οτιδήποτε τζιαι αν εν τούτο.

Advertisements

14 thoughts on “Τα λάθη των γονιών

 1. misharouin you never cease to amaze me me tin orimotita sou.
  Tio loipon, touton pou pernas twra, en efhveia tziai enna perasei. Ta paidika travmata enna perasoun tziai enna deis tous gonious sou san fellow adults. Maybe you will not like everything you see, alla en simenei oti enna tous agapas pio llion.

 2. Πού είσαι ακόμα…! Θα έρθει και η εποχή που θα είσαι εσύ ο γονιός τους… Εκεί να δεις πακέτο!

 3. Κάπου το είχα θκιαβάσει πως, μόνο όταν μπορέσεις να συγχωρέσεις τους γονιούς σου για τα «λάθη» που εκάμαν περνάς πραγματικά στην ωριμότητα. Γιατί κανένας εν γεννιέται με εγχειρίδιο του πώς να γίνει καλός γονιός τζιαι σίουρα δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Να τα θυμάσαι τούτα ούλλα για κάποτε που εννά κάμεις εσύ κοπελλούθκια. Φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 15 χρόνια που τωρά να έσιει μωρό; Ε, ούτε οι γονείς σου εμπορούσαν

 4. χμ.. Μισιαρέ μου για άλλην μια φορά εννα πω πόσον μου αρέσκει να σε δκιαβάζω :).
  Όταν ζήσεις λλίον μόνος σου (αφού περάσεις τη φάση που είσαι τωρά) , τζιαι χτίσεις δικά σου πράματα, αργότερα και δική σου οικογένεια εννα αλλάξει η οπτική σου… θα τους αγαπάς τους αλλά θα έχεις δική σου θέση/ άποψη κάποτε και εντελώς αντίθετη με τη δική τους.

 5. Α μισιαρουδιν περνο τζεγω το θαρρος να σου ααντισο σε καπιοια πραματα. Συμφωνω με τους πιο πανο ειδικα με Eolica.Κανενας εν εσιει βιβλιαρουι πως να μεγαλοσης ενα παιδι. Αν τζιε ενα εντιποσιαστεις για το τι μπορεις να εβρεις σε ενα βιβλιοπολιο..

  Τελοσπαντον ειχα τζιε γω παρομειες σκεπσεις τζιε απλα εσκευτικα το λιο λογικα.
  Οι γονιοι σου πολλα πιθανον οπως οι δικοι μου τζιε οι παραπανο γονιοι εμεγαλωσασε με τζινα που εθορουσαν που τους δικους τους γονιους αλλα τζιε καπιοια πραματα που εκαμαν με την δικη τους κριση. Εν λογικα να διαφονεις μαζι τους σε καπιοια ααλλα οπως ειπες καπιοα πραματα που φαινοθνται λαθοι για καπιοον εν σωστα για αλλους. Με ξεχνας οτι οι γονιοι μας τζιε γενικα οι αθρωποι της προηγουμενης γενιας εμεγαλοσαν σε πολλλαααααα διαφορετικες συνθηκες αποτι εμεις.εν λογικα να αντιλαμβανουνται τζιε να χειριζουνται καπια πραματα διαφορετικα που εσενα/εμενα τζιε γενικα.

  Στο κατο κατο…οτι εγινε εγινε..ενεσιει κανενα λοο να μεν τους συγχορεις γιατι ετσι οι μονο ενα επιρεασεις την σχεση μεταξι σας αλλα ουτε τα προβληματα που αφισαν που λες εν θα λυσεις!

 6. mishiaroui m en 8a stamatiseis na m ekpliseis me touta pu grafeis….
  mn t vlepeis etsi…kamoun la8i je 3eroun to!Kapote omos en mporoun an t paradektoun an je 3eroun to (xanoun pu t kiros ts taxa, etsi elale o papas mou)….niotheis oti kapote en s katalavoun…mn t perneis etsi en na megaloseis je na katalaveis oti en eshi kalitero prama pu t agapi toutwn t plasmatwn!en sixoras epd prp! en iparxei logos na sixoreseis…gt en ekaman kati kako (nmz dld)!!!:P

 7. Μισιαρούδιν μεν βιαστείς να κρίνεις τους γονιούς σου τζαι να τους φκάλεις λάθος θέμα. Εν υπέρ σου το ότι μπορείς να τους συγχωρείς κάποια πράματα, αλλά στο κάτω κάτω εν καθήκον σου, όπως θα εσυγχωρούσες οποιονδήποτε αγαπάς. Εν τζι εκαταστρέψαν σου τη ζωή σου για να σκέφτεσαι αν θα τους συγχωρήσεις.

  Τον τζαιρό που σε μεγαλώναν είχαν συγκεκριμένα δεδομένα, τζαι εν με βάσην τζείνα που εκρίναν τζι εκάμαν έτσι. Εσύ τωρά θωρείς τα πράματα διαφορετικά, στη θέση τους όμως τότε, πού ξέρεις αν θα έπραττες διαφορετικά που τζείνους? Το παρελθόν να το κρίνεις πάντα με τα δεδομένα της εποχής τζαι όι με τα σημερινά.

  Όσο τζι αν τους αμφισβητείς τωρά, έννα έρτει τζαιρός που θα πεις ότι καλά εκάμαν οι γονιοί σου σε κάποια πράματα. Διότι πραγματικά εν πιο έμπειροι τζαι ξέρουν παραπάνω σου.

  Κατά τα άλλα αρκέφκεις τζι εσύ να αποκτάς χαρακτήρα δικό σου τζι εν λογικό, να αναθεωρείς πολλά. Αλλά μεν κατακρίνεις ακόμα τους γονιούς σου, έσιεις τζαιρόν ακόμα… Χωρίς τζείνους εν θα ήσουν δαμαί που είσαι, εν θα εμπορούσες να σκεφτείς όπως σκέφτεσαι τωρά. Τζείνοι σου εδώκαν τα εφόδια τζαι το περιβάλλον για να φτάσεις δαμαί που είσαι.

  Απομυθοποίησ’ τους, αλλά μεν τους βάλεις που κάτω σου. Χρωστούμεν τους πολλά.

 8. Μισιαρούδι μεν το παρακουράζεις το θέμα. λάθη όλοι κάνουμε στις σχέσεις μας. εσύ είσαι τέλειος γιος; αν η απάντηση είναι ναι, έλα για σεμινάρια στις κορες μου.

  έχω κάμει πολλά λάθη και με τη μάνα μου, και με τον άντρα μου και με τις φίλες μου και με τις κόρες μου. και θα κάμω άλλα τόσα. όπως θα μου κάνουν άλλα τόσα. συγχωρείς και συνεχίζεις. μην αφήσεις μέσα σου αρνητικά συναισθήματα, γιατί θα βγουν στην επιφάνεια μια μέρα και μπορεί να καταστρέψουν σχέσεις.

  επίσης κάτι που μου ήρθε. το να έχουμε διαφορές με τους δικούς μας δεν σημαίνει ότι δεν τους αγαπούμε.

 9. ουπς στην πρώτη παράγραφο ξέχασα να τελειώσω με ένα :))). μην το πάρεις ότι σε σνομπάρω ή κάτι :))

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s