Ανωνυμία

Εσυζητούσα πριν λλίες μέρες με κάποιον για το πόσες πληροφορίες υπάρχουν στο ίντερνετ για ούλλους μας. Τζιαι μιλώ για πληροφορίες που εν ανοικτές στο κοινό, όπως το facebook, τζιαι για πληροφορίες τις οποίες κατέχει μόνον η εταιρεία, όπως το Google . Ήσιεν με ρωτήσει αν επροτιμούσα τούτοι ούλλοι να ήμαστεν ανώνυμοι. Απάντησα του ναι, γιατί ανησυχεί με τζιαι εν μου αρέσκει το πόσο μεγάλος εν ο όγκος των πληροφοριών στο facebook.

Αλλά τούτος ήσιεν τις αμφιβολίες του κατά πόσον το να είναι κάποιος ανώνυμος εν καλό. Ίσως να εν προς όφελος του ίδιου, αλλά έσιει τη δυνατότητα να δημιουργήσει προβλήματα στους άλλους.

Σκεφτείτε ότι για μια μέρα είσαστεν αόρατοι. Κανένας εν σας θωρεί, νιώθει ή ακούει. Τι θα εκάμνετε; Είμαι σίουρος ότι οι παραπάνω μας θα εκάμναμε πράγματα παράνομα, άσιημα  ή ανήθικα. Πράματα που ούλλοι θα εθέλαμεν να κάμουμε αλλά δεν κάμνουμεν λόγω των νόμων τζιαι της κριτικής που την κοινωνία. Τι καλά θα ήταν, θα εσκέφτετουν κάποιος, αν εμπορούσεν να σκοτώσει κάποιον που μισά, να κλέψει ό,τι θέλει χωρίς να τον δει κάποιος ή να μπει σε απαγορευμένους τόπους. Τζιαι τούτα ούλλα χωρίς κάποιες συνέπειες.

Στις διαδηλώσεις που γίνουνται καφκάες. Η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχοντων, φορούν κουκκούλες. Σύρνουν πέτρες, κάφκουν, τραυματίζουν, σπάζουν, χωρίς καμιά συνέπεια αφού κανένας δεν εν σε θέση να τους αναγνωρίσει, αφού η κουκκούλλα τους κάμνει ανώνυμους. Εν πολλά σημαντικό για τζίνους που μπορούν να κάμνουν τζίνο που θέλουν, να φκάλλουν τα νεύρα τους ή τις όποιες ιδέες έχουν στον νουν τους, χωρίς την παραμικρή τιμωρία.

Ακόμα τζιαι στα μπλογκς, μπορούμε να ξιτιμάσουμε τζιαι να κατηγορήσουμε οποιοδήποτε πρόσωπο θέλουμε, που συγγενείς τζιαι φίλους μέχρι πολιτικούς, χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες, απλά τζιαι μόνον επειδή είμαστεν ανώνυμοι τζιαι κρυμμένοι πίσω που ένα ψευδώνυμο. Αξιοσημείωτον εν τζιαι το ότι όταν υπάρχει ένα θέμα στο οποίο γίνουνται λογομαχίες τζιαι διαφωνίες ή τζιαι βρισιές σε έντονο βαθμό, τις περισσότερες φορές τα σχόλια εν που ανώνυμους, οι οποίοι είμαι σίουρος ότι κάποιες φορές εν γνωστοί μπλογκερς. Το να είναι κάποιος επώνυμος, φαίρνει συνέπειες για τζίνον τζιαι επωφελεί τους άλλους, όμως όταν εν κάποιος ανώνυμος, συμβαίνει  το αντίθετο.

Επίσης, οι χάκερς, δημιουργούν ζημιά πίσω που ψευδώνυμα. Φυσικά, στο χώρο του ίντερνετ εν είμαστεν τελείως ανώνυμοι αφού υπάρχει η δυνατότητα αποκάλυψης κάποιου, μέσω της IP κλπ. Τζιαι οι γκραφιτάδες, κυκλοφορούν με ψευδώνυμα τζιαι ενεργούν όταν εν απούσα η αστυνομία γιατί τούτον που κάμνουν θεωρείται παράνομο.

Άρα, μπορεί τελικά η ανωνυμία να εποφελεί εμάς τους ίδιους, αλλά όι τους άλλους .

Advertisements

3 thoughts on “Ανωνυμία

 1. Γι αυτό και το να συζητάς με τους ανώνυμους ή να τους λαμβάνεις στα σοβαρά, είναι σαν να πιάνεις συζήτηση στον δρόμο με κάποιον που φορεί κουκούλα. Θα το έκανες; Όχι. Αλλά, αν εδώ εγώ, αγνοήσω έναν ανώνυμο που γράφει μαλακίες σου λένε ότι δεν απαντάς γιατί δεν έχεις επιχειρήματα.

  ΟΚ, το να μου πεις: «λέγομαι Ανδρέας Ανδρέου και σου γαμώ το σπίτι» δεν σε κάνει αυτόματα επώνυμο. Οπότε, σε επίπεδο μπλογκόσφαιρας, εξακολουθείς να είσαι ανώνυμος. Το θέμα είναι να αρχίζεις συζήτηση μόνο με χρήστες που έχουν κάποιο προφίλ στο οποίο να διακρίνεται εύκολα η προσωπικότητα, η μόρφωση τους και να ξέρεις ότι συζητάς με άτομο του οποίου η γνώμη μετρά, του οποίο το σχόλιο δεν είναι κακοπροαίρετο και η αύρα που εκπέμπει είναι φιλική.

  Επειδή αυτά σπάνια υπάρχουν, καταλαβαίνεις γιατί οι ανώνυμοι στην μπλογκόσφαιρα πρέπει να πεθάνουν!

  misharos: Τζιαι ξέρεις τι…εσύ που φκάλλεις τζιαι ονόματα τζιαι φωτογραφίες τζιαι ο,τι θελεις που τη ζωή σου θεωρείσαι παράξενος. Εγώ εν θα το έκαμνα γιατί θα με ανακαλύπταν κάποιοι τζιαι δεν θα μου αρεσκεν να θκιεβάζουν πράματα που γράφω. Εσύ γράφεις τους στ’αρχίδια σου τζιαι είσαι οκ! Δυστυχώς οι παραπάνω εν μπορουμε να το κάμουμε τούτο.
  Πιστεύκω μπορεί να υπάρξει συζήτηση με άτομο τζιαι μπορείς να δεις τη μόρφωση του τζιαι την προσωπικότητάν του. Αυτή διαμορφώνεται μέσα που τα ποστς του ατόμου που θκιεβάζεις τζιαι μέσα που τη σχέση που χτίζεις μαζίν του. Τωρά τι σχέση μπορούν να χτίσουν θκυο ανώνυμοι, εν λλίο παράξενο, μέχρι να γίνουν επώνυμοι μεταξύ τους.

 2. «Ακόμα τζιαι στα μπλογκς, μπορούμε να ξιτιμάσουμε τζιαι να κατηγορήσουμε οποιοδήποτε πρόσωπο θέλουμε, που συγγενείς τζιαι φίλους μέχρι πολιτικούς, χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες, απλά τζιαι μόνον επειδή είμαστεν ανώνυμοι τζιαι κρυμμένοι πίσω που ένα ψευδώνυμο.»

  Εν να ήθελα να μπώ απευθείας στο ψητό αλλά πρώτα να πώ πως εν μέρει έσχεις με σύμφωνω μαζί σου. Αλλά εν πρέπει να δίνουμε στον εαυτό μας μίαν αίσθηση ασφάλειας πίσω που ένα μηδαμηνό ψευδώνυμο. Υπάρχουν σχιλιάες τρόποι αν κάποιος πραγματικά θέλει να ανακαλήψει ποιός στον κόσμο εν τούτος ο ανώνυμος, μπόρει κάλλιστα να το κάμει μέσα που διασυνδέσεις αστυνομίας τζαι μπορεί καναλιών! Εντζε ξέρεις πποττέ με τα κκονέξια των κυπραίων.
  Αλλά οφείλω να πω πως στα υπόλοιπα συμφωνούμεν! :]

  misharos: Χμμ ναι συμφωνώ. Στην Κύπρο έτσι τζι’αλλιώς χωρίς να το θέλεις μπορεί να δώκεις κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό σου τζιαι εννα σε καταλάβει κάποιος.
  Αλλά τζιαι γενικά στον κόσμο του ίντερνετ, εν νομίζω να υπάρχει ανωνυμία. Επούλησα ένα πράμα στο ιντερνετ τελευταίως τζιαι εγορασεν το μια εγγλέζα, τζιαι μόνο που το όνομα τζιαι τη διεύθυνση, ήβρα που το facebook τη φάτσαν της, τον άντραν της, το κοπελλούιν της, που εσπούδασεν, τι εσπούδασεν, σε ποιον σχολείον επίεννεν, ποιο κόμμα ψηφίζει, σε ποιον θεο πιστεύκει, ποιες εν οι φίλες της κλπ, τζιαι είδα το σπίτιν της που το google maps street view. Νόου κκόμεντ.

 3. ακολουθώ τα νέα τούτης της ιστοσελίδας, διαβάζοντας μερικά, θα δεις πως η ανωνυμία στο διαδίκτυο είναι σπάνια εώς μηδαμινή http://torrentfreak.com/

  αλλά, έχε υπόψιν σου ότι ακόμα τζιαι να πάεις σε υπεραγορά, τουτο που σε ρωτούν ούλλοι αν έσιεις κάρτα, αν ήξερες τι ξέρουν για σένα, που το πότε εγέννησεν η γαινέκα σου (αν εσχιης), τι τρώεις τζιαι τι τσιμπάς, αν πίνεις συχνά μπύρες με τους παρέες σου ως τζιαι τι μποξεράκι φορείς …

  Ανωνυμία γιοκ φίλε μου. Για αυτό προσπάθα να είσαι αληθινός προσέχοντας όμως τι βάλλεις γιατί μπορεί να σε βλάψει. Αλλά να σας πω και κάτι άλλο, αν θυμάστε το σούσουρο του christofias-watch, μπορεί ο τρόπος τους να είναι απαράδεκτος με το πως επιτίθενται, αλλά έχουν το δικαίωμα λόγου, τζιαι τούτοι μπορεί να εν καλά στελεχωμένοι, αλλά ο κάθε μιτσής που διαφωνεί με την κοινή λογική, με την ανωνυμία νοιώθει αρκετά ασφαλής να εκφέρει άποψη … (για τούτο συνιστώ να διαβάσεις την θεωρία της σπυρωειδής γραμμής της σιωπής, όπου αν νοιώθεις ότι ούλλοι εχουν διαφορετική άποψη γιατί δεν είπε κανένας κάτι παρόμοιο με σένα απλά και μόνο που μια κοινωνική άποψη πως το τάδε εν απαράδεκτο, τότε εν να σιωπήσεις τζιαι εσυ … η ανωνυμία βοηθά πολλά δαμέ).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s