Ευχές my ass

Έπιασα τζιαι έδωκα κάμποσες ευχές τούντην πρωτοχρονιά. Καλή χρονιά, με υγεία, χαρά, ευτυχία σε όλον τον κόσμο. Τζίνον που δεν εκατάλαβα τζιαι δεν το ήβρα όσο τζιαι αν το συζήτησα τζιαι το έψαξα, είναι γιατί λαλούμε τούντες ευχές. Δεν θα έσιει ούτε απόλυτην υγεία, ούτε απόλυτην χαρά, ούτε απόλυτην ευτυχία στον κόσμο. Τζιαι γνωστούς μας που θα πεθάνουν έσιει, τζιαι νέους που θα πεθάνουν στους δρόμους, τζιαι αρρώστιες, τζιαι πλημμύρες, τζιαι ανεμοστρόβιλους, τζιαι εκρήξεις ηφαιστείων, τζιαι τρομοκρατικές επιθέσεις, τζιαι πολέμους, τζιαι κλειστά αεροδρόμια, τζιαι δολοφονίες, τζιαι τραυματισμούς, τζιαι καφκάες τζιαι χωρισμούς τζιαι ξέρω γω.

Έννεν κακό να βλέπουμεν στα μμάθκια τούτα τα πράματα. Ούλλοι μας ξέρουμεν ότι εννα συμβούν τζιαι το να βλέπουμε φαντάσματα με το να ελπίζουμεν ότι ο νέος γυρός της γης γύρω που τον ήλιο εννά εν καλύτερος, εν βοηθά. Καμιά ευχή τζιαι κανένας θεός εννα αλλάξει τα πράματα. Εν στο σιέρι του αθρώπου. Ούλλους πονεί μας το ότι η Κύπρος εν κατεχόμενη αλλά έσιει 36 χρόνια λαλεί ο κόσμος μακάρι το νέον έτος να φέρει τη λευτερία στην Κύπρο μας. Αλήθκεια πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να καταλάβει ο κόσμος ότι για τούτο, τζιαι για οτιδήποτε, εν κανούν οι ευχές τζιαι οι ελπίδες;

Γιατί το καλό ή το κακό εν θωρούν ούτε χρόνια, ούτε μέρες, ούτε κάτι. Συμβαίνουν όταν συμβαίνουν. Ο χρόνος των 365 ημερών εν απλά μια φανταστική επινόηση του ανθρώπου για να ευκολύνεται, ο οποίος βασίζεται πάνω στον γυρό της γης γύρω που τον ήλιο.

Κάποιοι κάμνουν στόχους. Πιστεύκω στόχους ο άθρωπος πρέπει να κάμνει κάθε μέρα τζιαι να μεν καρτερά να αλλάξει η εφτομάδα, ο μήνας ή ο χρόνος. Έννεν ευκαιρία. Την ευκαιρία έσιει την ο άθρωπος κάθε μέρα. Δεν αλλάσει κάτι επειδή άλλαξεν ο χρόνος. Μόνο στην φαντασίαν μας αλλάσει.

Πολλοί μελαγχολούν στες γιορτές. Ούλλοι προβάλλουν έναν αίσθημα χαράς, ηρεμίας, γαλήνης. Ούλλοι σιέρουνται. Αλήθκεια, εν υπάρχει λόγος που γίνεται τούτο. Εν γίνεται, ούτε έγινε κάτι σημαντικό. Κανένας εν πρέπει να νιώσει καλά. Διαφωνώ που υπάρχουν συγκεκριμένες περιόδοι που σιερούμαστεν, ο κόσμος. Τούτο πρέπει να γίνεται ούλλο το χρόνο. Τούτον ούλλο το παναύρι που γίνεται τζιαι οι οικογενειακές συγκεντρώσεις τζιαι ξέρω γω, αρέσκει μου πάρα πολλά. Εχτός αν το να δουλεύκουμε ούλλο χρόνο για να πληρώνουμε τις τράπεζες εν πιο σημαντικό.

Απλά εν μου κολλά.

In reality, hope is the worst of all evils, because it prolongs man’s torments. (Friedrich Nietzsche)

Advertisements

8 thoughts on “Ευχές my ass

 1. Κάτι εν τζιαι οι ευχές όμως… Δείχνει τουλάχιστον ότι επιδιώκουμε τα πράματα που θέλουμε… ότι ξέρουμε τι θέλουμε τζιαι με τι θα είμαστε ευτυχισμένοι… Αλλά ως τζιαμέ. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» που ελαλούσαν τζιαι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…

  Το να νιώθεις καλά τα Χριστούγεννα για παράδειγμα, εν ένας τρόπος πλέον να δικαιολογήσεις την ανεξήγητη χαρά σου για τα καλά της ζωής, που σου ήρτε έτσι πάνω σ’άνεμο… Τωρά για το ότι εν τα Χριστούγεννα που σου φέρνουν τούτη τη χαρά όπως έγινε με τον Σκρούτζ και τα τρία πνεύματα, αμφιβάλλουμε!

  Τέλος πάντων, εμείς, θέλουμε ούλλοι να έχουν υγεία, όσο πιό καλή γίνεται, μακάρι την απόλυτη υγεία τζιαι τα άλλα ούλλα έρκουνται… Τζιαι εννοούμε το, όχι απλά επειδή εσυνηθίστηκε να λέγετε…

  Όσο για την Κύπρο τζιαι την ελευθερία της… Εβαρεθήκαμε πραγματικά να το ακούμε τζιαι να μεν γίνεται τίποτε… Γιατί τούτο εν κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε τζιαι χωρίς ευχές… απλά υπάρχουν συμφέροντα…

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

  misharos: Μα τα πράγματα που θέλουμε εν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ποττέ εν θα γίνουν πραγματικότητα. Άρα γιατί ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν πράματα που πάντα θα συμβαίνουν τζιαι έννεν ανάλογα με τον χρόνο που έρκουνται.
  Κανένας εν σιέρεται που μόνος του τα χριστούγεννα. Προκαλεί του το η κατάσταση, που την τηλεόραση τζιαι τον άλλο κόσμο. Ε μα εννοείτε το αλλά εν τζιαι εννα γίνει :) Γιατί να σου πώ καλήν υγεία αφού ξέρω ότι κάτι εννά πάθεις μέστο 2011; Έστω μια γρίπη κάτι. Προτιμώ να βλέπω την αλήθκεια παρά να ελπίζω τα ανέλπιστα.

 2. Μισιαρέ, ούτε εμένα μου αρέσκουν τα χριστούγεννα, αλλά την ελπίδα που τον κόσμο εν μπορείς να την αφαιρέσεις. Εν αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου ψυχισμού. Τι να ευχηθείς δηλαδή; Καλήν αντιμετώπιση της πραγματικότητας; Καλήν ανάκαμψη που την κρίση; Καλές εργασιακές μέρες; Καλά λεφτά; Εννά ευχηθείς τζείνα που χρειάζεται ένας άθρωπος για να είναι καλά τζιαι πρώτον τζιαι κύριον εν η υγεία του αθρώπου. Ναι μεν υπάρχουν άθρωποι που αρωστούν τζιαι το ότι αλλάσσουμεν τα ημερολόγια μας στο σπίτι δεν επηρεάζει καθόλου την αρρώσκια τους. Όμως τίποτε εν τους εμποδίζει να ελπίζουν. Ο Νίτσε εν πολλά απαισιόδοξος για να τον παίρνεις τοις μετρητοίς. Για ποιον άλλο λόγο, παρά για την ελπίδα τζιαι για την ανάγκη της επιβίωσης ένας άθρωπος που έσιει ούλλες τις πιθανότητες εναντίον του πάλαι συνεχίζει τζιαι παλεύκει τζιαι θέλει να ζήσει; Τζιαι σε χάλια υγεία να είσαι, τζιαι ανάπηρος, τζιαι φτωχός, τζιαι να μεν έσιεις στον ήλιο μοίρα, πάλαι θέλεις να ζήσεις.
  Τζι εγώ είμαι ενάντια στην προσποιητή και πρόσκαιρη ατμόσφαιρα ευφορίας που πλανάται την περίοδο των Χριστουγέννων.Συμφωνώ ότι δεν είναι ανάγκη να περιμένεις 5 μέρες το χρόνο για να είσαι αισιόδοξος τζιαι χαρούμενος. Αλλά μεν τους αφαιρείς τζιαι την ελπίδα ρε μισιαρέ. :)

  misharos: Μπορεί κάποιος να ελπίζει για πράματα που εν στο σιέρι του τζιαι προσπαθεί. Η υγεία δεν είναι στο σιέριν μας τζιαι οι παραπάνω δεν προσπαθούμε. Για κάποιους εννα τύχει να χτυπήσουν ή να πεθάνουν που καρκίνο/aids/λευχαιμία/αυτοκινητιστικό τζιαι ξερω γω. Εν «γραφτό» ότι εννα γίνουν. Τζίνος που ελπίζει πραγματικά πρέπει να αγωνίζεται να έβρει τη λύση για να γίνει η ελπίδα του αληθινή. Όταν εγώ τζιαι συ λέμεν καλήν υγεία, αφήννουμεν τα στην τύχη τζιαι *ελπίζουμεν* η τύχη να τα φέρει ευνοικά(π.χ. να τύχει να μεν έχουμεν κολλητικές αρρώστιες τζιαι να μειωθούν οι θανάτοι που καρκίνο κλπ). Εν προσπαθούμε να κάμουμε την ελπίδα μας ζωντανή.
  Εν βλέπω καν το λόγο να ευχηθείς κάτι. Η ευχή εν έσιει δύναμη. Άλλο το εύχομαι τζιαι άλλο το ελπίζω.
  Όταν πεις σε κάποιον άρρωστο «Καλήν ανάρρωση», πιστεύκω εν πιο ρεαλιστικό γιατί τζιαι οι γιατροί μπορούν να σου επιβεβαιώσουν επιστημονικά ότι ο ασθενής θα γίνει καλά. Το να ευχόμαστεν απόλυτην υγεία, τζιαι μηδέν θανάτους στην άσφαλτο έννεν ρεαλιστικό. Κανένας εν μπορεί να σου το επιβεβαιώσει. Το ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχουμεν μηδέν θανάτους στην άσφαλτο, υπάρχει. Αλλά εν ελάχιστη.
  Η ελπίδα μόνη της εν βοηθά. Ένας καρκινοπαθής πρέπει να περάσει στην πράξη τζιαι να κάμει χημιοθεραπείες. Τότε μπορεί να ελπίζει ότι οι εξετάσεις θα δείξουν καλά. Τζιαι να του λαλούν ούλλοι οι γιατροί ότι εννα πεθάνει, πάλε μπορεί να ελπίζει. Η ελπίδα σώζει, βοηθά. Απλά για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της ελπίδας πρέπει να κάμει τες απαραίτητες πράξεις.

 3. εξακολουθώ να μεν καταλαβαίνω τζιαι να διαφωνώ τζιαι να σε βρίσκω λυπηρά απαισιόδοξο τζιαι σκοτεινό.

  μα γιατί να μεν σου ευχηθώ να έχεις καλήν υγεία;
  επειδή «στατιστικά» εννα τρέξει η μύξα σου ποννα αλλάξει η εποχή; τι να ευχηθώ δηλαδή; «να μεν χρειαστείς πολλά χαρτομάντηλα τζιαι σιρόπια φέτος», που λαλεί τζι η εόλικα;

  γιατί να μεν ευχηθώ να ελευθερωθεί η Κύπρος; επειδή γεωμετρικά και προοδευτικά πάει να τουρτζιέψει; τι να ευχηθώ δλδ; «το φέσι ποννα φορήσεις ναν ίσια καλό σου;»

  γιατί να μεν ευχηθώ στους αγαπημένους μου ευτυχία τζιαι αγάπη; επειδή στατιστικά μιαν μέρα εννα πάσιν έσσω κουρασμένοι τζι εκνευρισμένοι τζιαι να τσακωθούν; τι να ευχηθώ δλδ; «να μεν σπάσετε τα ακριβά τα βάζα πον πας το μπουφέ;»

  τζιαι διαφωνώ διαγώνια με το «Η ευχή εν έσιει δύναμη».

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ!

  πάω να φάω καπήρες.

 4. Μισιαρούδιν μου τζαι’γώ διαφωνώ. Καταλαβαίνω το ππόιντ σου, αλλά άμα μπεις στο λούκι εν να δεις άλλως πως τες ευτζιές. Αλήθκεια, άμα βαρεθείς να γυρίζεις τους γιατρούς τζαι ευχηθούν σου υγεία, μόνο τζαι μόνο η ελπίδα διά σου φτερά. Στην ηλικία σου όμως καταλαβαίνω να τα νιώθεις έτσι. Κατά τα άλλα εκαλύψαν με οι συνΣΙΚιώτισσες, Εόλικα τζαι Σάικ.

  Σου εύχομαι να νιώσεις τη δύναμη της ευχής. Τα φιλιά μου χχ

 5. Ως ένα σημείο συμφωνώ με τον μισχιαρό, αλλά ρε Εόλικα, τούντες γιορτές ξέρεις πόσες φορές ευχήθηκα σε φίλους, καλό νέο ημερολόγιο? Αφού τούτο ένι. Βαθιά θρησκευόμενος δεν είμαι, αλλά υπερασπίζουμε τις γιορτές των χριστουγέννων ως το σημείο των χριστιανικών γιορτών, ή όποιας άλλης θρησκείας εν να γιορτάσει ο καθένας. Η αλλαγή του χρόνου εν μια εντελώς φτιαχτή γιορτή, αν θέλετε γυρέψετε την εξέλιξη του Άη- Βασίλη και το πως συνδέεται με τα Ελληνικά δεδομένα …
  Πάντως, το άλλο με τις ευτζιές, εν ότι οι παραπάνω, σε προσωπικό επίπεδο, ή αν δεις γονιούς και συγγενείς … να λαλούν ο ένας στον άλλο με ένα ψεύτικο χαμόγελο … χρόνια πολλά τζαι πολλοί να σκεφτουνται που μέσα τους, που να τον πάρει τζιαι να τον σηκώσει. Τουλάχιστον να μεν περιπαίζουμε τζιαι τους ευατούς μας μαζί με τους άλλους.
  Τα χριστούγεννα εκτός Από τα Χριστού-Γέννα … είναι μια οικονομική γιορτή που προωθούν όσοι έχουν συμφέροντα να δανειζούμαστε που τράπεζες για να γοράζουμε χωρίς να έχουμε … για να σπαταλούμε … για να μας κακομαθαίνουμε …
  Έσιει ανθρώπους που το βλέπουν σαν μια νέα αρχή και με νέους στόχους, ένα μκρό διάλειμμα τζιαι ξανά παρκής … αλλά ας είμαστε λίο ρεαλιστές να καταλαβαίνουμε τι γίνεται γυρό μας. Τα φώτα στο δρόμο φωτίζουν αλλά ζεστασιά δεν προσφέρουν, εμείς πρέπει να το συνηδητοποιήσουμε και να την προσφέρουμε ολόχρονα … όι μια φορά το χρόνο με δικαιολογία.

 6. Εϊναι όντως ένα τέχνημα του ανθρώπου, ένα κατασκεύασμα ο χρόνος τζιαι το ημερολόγιο. Οι Ρωμαίοι άλλασσαν χρόνο κάπου μες τον Ιούνιο νομίζω, τίποτε εν μας λέει ότι εμείς είμαστε σωστοί τζιαι οι άλλοι λάθος. Το θέμα εν απλώς η ελπίδα. Για τούτο ευχόμαστε να εχουμεν υγεία. Ούλλα τα άλλα, έσιεις δίκιο, εν υποκρισίες τζιαι πολλοί εννά προτιμούσαν να μας μασιαιρώσουν πισώπλατα παρά να μας εύχονται χρόνια πολλά τζιαι «καλή χρονιά». Συμφωνώ μαζί σου, σε γενικές γραμμές. Όμως έρκεται πάντα (για μένα, προσωπικά) πρώτη τζιαι πιο σημαντική ευχή η υγεία.Σε ό,τι κατάσταση τζιαι να βρίσκεται ο άλλος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s