Ποιοι εν τούτοι οι Τούρτζιοι τελικά;

Προχτές την Παρασκευή ήρταν στο σχολείο μας 5 Τουρκοκύπριοι μαζί με τους καθηγητές τους. Είπαν μας για το Cyprus Friendship Programme, ένα πρόγραμμα που έσιει ως στόχο, απ’ότι μας είπαν, την συμφιλίωση των νέων που τες δύο κοινότητες τζιαι τη καλλιέργεια μιας σκέψης στο μυαλό μας που θα μας επιτρέπει να ζήσουμεν ειρηνικά στο μέλλον, μαζί τζιαι χωρίς προβλήματα, αντίθετα με το σύγχρονο παρελθόν μας. Παν Ελληνοκύπριοι τζιαι Τουρκοκύπριοι μαζί για ένα μήνα στις ΗΠΑ τζιαι φιλοξενούν τους οικογένειες.

Περίπου 15-20 άτομα αρνηθήκαν να μπουν στην αίθουσα μόνον που ακούσαν για Τουρκοκύπριους. Μια μαθήτρια μετά, στην τάξη είπεν ότι νιώθει προδομένη που τούτα που γίνουνται τζιαι δεν εκαρτερούσεν έτσι πράμα που το σχολείο. Θκυο μαθητές εμπήκαν στην αίθουσα απλά για να κάμουν φασαρία. Ο ένας εφόρεν που μέσα φανέλλα που ήσιε την Κύπρο μέσα στη σημαία της Ελλάδας, τζιαι έφκαλεν την έξω την ώρα της παρουσίασης. Εθκιώξαν τον που την αίθουσα. Ο άλλος απλά εσηκώστηκεν τζιαι έφυεν. Ο πρώτος μαθητής δεν πειράζει κανέναν δεν μιλά σε κανέναν αλλά είναι να μεν πεις για την Ελλάδα. Γίνεται σιύλλος. Εγέμωσεν τα θρανεία, τες καρέκλες τζιαι λλίον τους τοίχους με Ελλάς Κύπρος Ένωσις, Εστιν ουν η Ελλάς και η Κύπρος, στόχους τζιαι ΕΛΑΜ τζιαι τζιαι Αίμα τιμή χρυσή αυγή, Κύπρος 34 αιώνες ελληνική κλπ κλπ
Ήσιεν κάμποσα καυγαδάκια για το θέμα, πριν την παρουσίαση, με κάποιους που ελέαν ότι εν θέλουν συμφιλίωση με τους δολοφόνους τζιαι ότι ώσπου εν οι σημαίες στον Πενταδάκτυλο εν θέλουν να ακούσουν τίποτε, ενώ άλλοι εφωνάζαν για τον ρατσισμό που δείχνουμε προς τους Τουρκοκύπριους τζιαι ότι τζιαι εμείς είχαμεν κάμει κάμποσα εγκλήματα εναντίον τους.

Έτσι θέματα εν υπερβολικά ευαίσθητα τζιαι χρειάζονται πολλά μεγάλη προσοχή. Βλέπουμεν ότι δυστυχώς οι πολιτικοί εκαταφέραν να βάλουν τες ιδεολογίες τους σε εμάς τους έφηβους, ξέροντας ότι είμαστεν πολλά εύκολοι σε μιαν πλύσην εγκεφάλου, τζιαι ότι λόγω τζιαι της αντιδραστικότητας που έχουμεν ως έφηβοι, να μπορούμεν να υπερασπιζόμαστεν τες ιδεολογίες τους τζιαι τα συμφέροντα τους, τζιαι ξέροντας ότι κάποτε θα τους ψηφίσουμε στες εκλογές. Ποια κριτική σκέψη, λογική τζιαι βλακείες. Δώκε γιε μου μελλοντικούς ψηφοφόρους-ρομπότ πάνω!

Στην παρουσίαση ήταν 5 Τουρκοκύπριοι τζιαι 5 Ελληνοκύπριοι μαθητές. Ο καθένας με τον συγκάτοικόν του στις ΗΠΑ. Ήταν αρκετά καλή η παρουσίαση. Το μόνο που με επείραξεν είναι που εμιλούσαν για Βόρεια τζιαι Νότια Κύπρο. Εν κατεχόμενη τζιαι ελεύθερη. Τζιαι αφού λαλούν ότι ο τουρκικος στρατός καταπιέζει τους τζιαι τα πράματα στα κατεχόμενα έννεν όπως ποδά, νομίζω έπρεπε να αναγνωρίζουν ότι τζιαι οι ίδιοι κατέχονται που τον τουρικό στρατό τζιαι αν θέλουν να λέγονται Κύπριοι να αναγνωρίζουν ότι η πατρίδα τους εν κατεχόμενη. Είπαν για ελληνόφωνους τζιαι τουρκόφωνους Κύπριους. Νομίζω εμέναν εν με επείραξεν αλλά ήσιεν πάρα πολλούς που ενοχληθήκαν. Ένιγουέις. Εδείξαν μας φωτογραφίες πώς επεράσαν στις ΗΠΑ τζιαι εμιλήσαν μας για τες εμπειρίες τους τζιαι τι εκερδίσαν που τούτον το πρόγραμμα. Νομίζω ήταν η πρώτη φορά που εβρέθηκα τόσο κοντά σε Τουρκοκύπριους. Τζιαι σαν έκπληξη, εν ήταν κότσινα διαβολάκια με τζιέρρατα ως τζιπάνω. Ήταν κανονικοί έφηβοι, όπως ούλλους μας. Στο δημοτικό έτσι μας εκάμναν να νομίζουμε. Ήμουν 4η τάξη νομίζω που ανοίξαν τα οδοφράγματα. Οπόταν ό,τι ακούαμεν τότε για τα κατεχόμενα εν ήταν τζιαι πολλά βάσιμο. Θυμούμαι μας πάντα να κρατούμεν ελληνικές τζιαι κυπριακές σημαίες, να φωνάζουμεν ότι ούλλα εν δικά μας τζιαι όι των Τούρκων. Εν συμφωνώ ότι τα Δεν Ξεχνώ κλπ εν κακά. Απλά δημιουργείται ένα μίσος προς τους Τούρκους. Τζιαι το μίσος δεν εβοήθησεν ποττέ κανέναν. Ποττέ. Πολλά εύκολα εμπορούσαν τα βιβλία μας να παρουσιάζουν ότι οι κακοί Εγγλέζοι εκάμναν τούντα φριχτά βασανιστήρια στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ότι που την κατζίαν τους εν μας αφήκαν να ενωθούμεν με την Ελλάδα, ότι κρατούν γη στη χώρα μας, έστω τζιαι νόμιμα,ότι εβάλλαν πολλά ψηλούς φόρους, να εβάλλαν τζιαι καμιά προπαγανδούλα, κανέναν ότι εν τόσο κακοί που ψεκάζουν τα σύννεφα για να μεν βρέσιει τζιαι τι φκάλλουμεν; Μίσος προς τους Εγγλέζους. Εσκεμμένα δεν το κάμνουν ή απλά εν έτυχε; Ένιξερω. Εννά μου πείτε αν εκάμναν τζιαι τούτοι εισβολή, το ίδιο θα ήταν. Ένιξερω.

Λαλώ για το μίσος. Πριν 1-2 εβδομάδες ήμουν σε ένα σχολείο τζιαι ήταν ένας κύριος που του εσκοτώσαν 17 μέλη της οικογένεια του, κάποιοι Τουρκοκύπριοι. Έτσι απλά μιαν ημέραν εφκάλαν τους έξω που το σπίτιν τζιαι επέξαν τους. Με μάναν του αφήκαν με τζύρη με τίποτε. Μόνον τζίνος τζιαι ο αδερφός του εγλυτώσαν. Μα καταλαβένετε τι σημαίνει να σου σκοτώσουν 17 συγγενείς σου; 17 άτομα που αγαπάς; 17 πλάσματα που μοιράζεσε την ίδια ψυσιή;(Ένας που τούτους που εσκοτώσαν ήταν τζιαι ένα μωρό 2 χρονών. Θκυο.) Καταλαβένετε τι σημαίνει να έφεφκα εγώ 17 χρονών στρατιώτης, έτσι ξαφνικά, τζιαι 36 χρόνια μετά η μάνα μου να αναρωτιεται ακόμα αν ζω; Να κρύφκει τζίντην ελπίδα; Για τον γιον της 17 χρονών. Εν λύτρωση αν της πουν ότι με εσκοτώσαν. Τι σημαίνει να φέφκεις ξαφνικά που το σπίτι σου; Χωρίς τίποτε. Τίποτε. Η γιαγιά μου όσον τζιαι ήσιεν γλυτώσει. Εφορτωθήκαν 15 άτομα πάνω σε ένα διπλοκάμπινο τζιαι επίαν στα βουνά ώσπου να ηρεμήσει η κατάσταση. Έχουν τζιαι διατηρούν ακόμα ένα μίσος, θέλουν εν θέλουν. Σκεφτείτε να εγίνετουν έτσι πράμα σήμερα.

Εν θέλω να λαλώ τα παραπάνω μόνο που τη μερκά μας. Εκάμαμεν τζιαι μεις κάμποσα. Όπως ένει τζιαι για μας δύσκολο να τα ξιάσουμεν, ένει τζιαι για τζίνους. Φυσικά, πιστεύκω,λόγω της εισβολής η ζυγαριά ππέφτει προς τη δική μας μερκά.

Ένιξερω αν εν εύκολο να πούμεν ούλλοι μας, τζιαι οι θκυο εκάμαμεν λάθη, κάποιοι πιο πολλά, κάποιοι πιο λλία, ας τα ξιάσουμεν τζιαι ας δούμεν μπροστά, στο μέλλον. Εν τολμώ να υποθέσω αν εν έυκολο. Μόνο τζίνοι που τα εζήσαν μπορούν.

Σε ένα πιο παλιό μου ποστ έγραφα ότι εν βλέπω με Τούρκους με Έλληνες με Κυπραίους. Βλέπω μόνον αθρώπους. Έτσι προσπαθώ.

Σαν νεολαία, εξεχάσαμε τέλλια ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της πατρίδας μας που εν παράνομα κατεχόμενο. Ο λόγος εν ότι περνούμεν καλά. Πάρα πολλά καλά. Έχουμεν τα πάντα ως νεολαία. Τζιαι λαός που περνά καλά, εν τον ενδιαφέρει κάτι άλλο. Αλήθκεια, εν έχουμε κάτι να κερδίσουμε που μιαν οποιαδήποτε λύση. Οξά έχουμε το σπίτι της γιαγιάς μας των 100 τετραγωνικών τζιαι τα χωράφκια του παππού μας; Χαλόου; Έχουμεν εξωχικό τζιαι ήδη έχουμεν τζιαι οικόπεδο που θα χτίσουμεν το σπίτι μας, τι θα τα κάμουμεν τζίνα; Δυστυχώς έτσι σκέφτουνται οι παραπάνω. Το φοιτσιάρικο εν ότι μπορεί να έχουν τζιαι δίκαιο.

Τζίνο που ξέρω όμως τζιαι βλέπω είναι ότι ναι μεν λέμεν ότι καλλιεργούμε κουλτούρα ειρηνικής συμβίωσης τζιαι ξέρω γω, αλλά τζίνο που μας εμποδίζει να πάμεν μπροστά είναι το παρελθόν μας. Ούλλοι φοούνται να το αγγίξουν τζιαι αφήνουν μας να επηρεαζόμαστε που ομάδες οι οποίες συγκρούονται τζιαι κάμνουν τα πράματα πιο χάλια. Έτσι, ο καθένας λαλεί ό,τι θέλει για τους Τούρκους τζιαι τους Τουρκοκύπριους. Ως γνωστόν, η άποψω εν σαν την κωλοτρυπίδα, ούλλοι έχουν που μια. Ένιξερω τι μπορεί να γίνει. Αν γίνεται να συγχωρήσει ο ένας τον άλλο, αν γίνεται να πούμεν έμπιραζει, αν γίνεται να πούμεν ξεκινούμεν που την αρκή ξανά, να ξαναχτίσουμε τες σχέσεις μας.

Μπορεί τζιαι ναν πελλάρες που λαλώ τζιαι σκέφτουμαι.
Είμαι συγχυσμένος. Πολλά συγχυσμένος.

Advertisements

13 thoughts on “Ποιοι εν τούτοι οι Τούρτζιοι τελικά;

 1. Παράθεμα: Wikileaks και Καραμανλής : Τί έγραφα στις 12 Μαϊου 2010 | Διαιτες

 2. Παράθεμα: Το αστείο που παρατραβάει γίνεται ύβρις | Διαιτες

 3. Παράθεμα: Nigel Farage: ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ; | Διαιτες

 4. Είναι αρκετά σουρεαλιστικό σαν σκηνικό να σκεφτείς ότι σε αγγλόφωνη σχολή (αν δεν με απατά η μνήμη μου) υπάρχουν μαθητές φιλικά προσκείμενοι σε ΕΛΑΜ και Χρυσή Αυγή κλπ. Απλά δεν μου κολλάει, πώς να το κάνουμε; Δηλαδή τα ακουμπάς χοντρά για να έχεις (και καλά) διεθνιστική (ουσιαστικά αγγλοκεντρική) παιδεία και μετά να το παίζεις Ελληναράς;

  Καλά ρε Mishαρέ, δεν σου μπαίνουν υποψίες στο μυαλό γι’ αυτό το Friendship Programme; Σας είπαν από ποιούς χρηματοδοτείται; Σας είπαν ποιός το οργανώνει; (Σίγουρα όχι απλά μερικές οικογένειες καλοθελητών στις ΗΠΑ). Σας εξηγούν γιατί το κάνουν στις ΗΠΑ; Δεν αναρρωτιέσαι γιατί προωθούν αυτό το πρόγραμμα κυρίως στις αγγλόφωνες σχολές και όχι στα δημόσια σχολεία;

  Μετά λές [«να φωνάζουμεν ότι ούλλα εν δικά μας τζιαι όι των Τούρκων. Εν συμφωνώ ότι τα Δεν Ξεχνώ κλπ εν κακά. Απλά δημιουργείται ένα μίσος προς τους Τούρκους.»]. Επειδή πλέον η πολιτική είναι και παιγνίδι λέξεων: Άλλο Τούρκοι κι άλλο Τουρκοκύπριοι. Και ναί, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι των Τούρκων, αν και όπως πάμε θα τους τα χαρίσουμε (τους Τούρκους) στο πιάτο. Παρεμπιπτόντως, θεωρείς ότι το να πείς «Δεν ξεχνώ» δημιουργεί μίσος; Και συνεχίζεις με το μοντέρνο προπαγανδιστικό «Εκάμαμεν τζιαι μεις κάμποσα» ωσάν να έχουμε κάνει ίσης σοβαρότητας και βαρύτητας εγκλήματα η κάθε κοινότητα από πλευράς της. Να ανοίγουμε και κανένα βιβλίο λέω εγώ…

  misharos: Εν σωστή η μνήμη σου. Παντού υπάρχουν απλά εν λλίον ειρωνία στο αγγλόφωνο ναι.
  Εν μου εμπήκαν οποιεσδήποτε υποψίες ότι εν καμιά συνομωσία inside job ή κάτι. Εν μας είπαν που ποιους χρηματοδοτείται. Είπαν μας ότι εν φκάλλουν κέρδος που τούντο πράμα.
  «ωσάν να έχουμε κάνει ίσης σοβαρότητας και βαρύτητας εγκλήματα η κάθε κοινότητα από πλευράς της». Δύο φορές στο κείμενον έγραψα ότι πιστεύκω ότι η ζυγαριά των εγκλημάτων ππέφτει προς εμάς. Εν εξίσωσα τα πράματα. Εν θεωρώ ότι δημιουργεί μίσος που μόνον του. Έχω το τζιαι γω στο μπλογκ μου. Εν τζιαι μισώ κανέναν. Απλά η Παιδεία, τούτον φκάλλει. Ένα μίσος.
  Νομίζω άνοιξα αρκετά βιβλία για 16 χρονών :)

 5. συμφωνώ με κουνούπι.

  κάποιες σκόρπιες σκέψεις.

  οk, so σε τούντα προγράμματα περνούν ούλλοι εξαίσια. Πάρακάτω. Ελύσαμεν το; Εφύαν οι τούρτζιοι; Επήα εγώ έσσω μου;

  Τζιαι κάτι είπες για οικόπεδα. Εγώ τωρά γυρεύκω ποιού να δώκω τα μαλλοτζιέφαλα πον κρατώ για να αποκτήσω σπίτι, να δουλεύκω ούλλη μου τη ζωή με στερήσεις για το ξηχρεώσω, τη στιγμή που θα μπορούσα άνετα να έχω την κληρονομούα μου στο χωρκό μου τζιαι να μεν αισχροκερδεί ο κάθε μη-πρόσφυγας πας τη ράshη μου.

  να ξανατονίσω κι εγώ ότι άλλο τούρκοι και άλλο τ/κ. Εν οι τούρκοι που εισβάλαν και μας κατέχουν, όχι οι τ/κ. Εν με τους τούρκους ffs που πρέπει να συνομιλούμε για λύση *puke* και όχι με τους τ/κ. Καλά λαλείς δαμέ: «Τζιαι αφού λαλούν ότι ο τουρκικος στρατός καταπιέζει τους τζιαι τα πράματα στα κατεχόμενα έννεν όπως ποδά, νομίζω έπρεπε να αναγνωρίζουν ότι τζιαι οι ίδιοι κατέχονται που τον τουρικό στρατό τζιαι αν θέλουν να λέγονται Κύπριοι να αναγνωρίζουν ότι η πατρίδα τους εν κατεχόμενη».

  γενικά λαλείς κάποιες καλές κουβέντες στο ποστ, όπως πχ γιατί εν κόφτει τη νεολαία που λύση. Αλλά σπέρνεις μέσα κάποιες άλλες που εν σάννα τζιαι ακούω ομιλία του Χριστόφκια. «Εκάμαμαμεν τζι εμείς πολλά», OKAY FINE – ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕΝ ΤΟ. Άξιζεν μας η εισβολή, η προσφυγοποίηση, οι σφαγές, οι βιασμοί, οι αγνοούμενοι, η κατοχή για δεκαετίες τζιαι τωρά οφείλουμε να τους τα κοτσιανιάσουμε πέρκι εξιλεωθούμε επιτέλους που εχαλάσαμε το μανικιούρ της Εμινές. Ηττοπάθεια ολέ.

  Τζιαι αφού εκάμαν τζιαι τζείνοι κάμποσα, γιατί εν εισβάλαμε εμείς να τους σφάξουμε ούλλους;

  επίσης, καταλαβαίνω το «θετικό σοκ» σου που συνειδητοποίησες ότι εν και οι τ/κ αθρώποι κανονικοί και φιλικοί. Εγώ τούτο έπαθα το στην ίδια την Τουρκία με ορίτζιναλ τούρκους. Έτσι ένη, ώσπου να μπεις σε εις σχετικό βάθος σχέση μαζί τους και να δεις τι εμφυτεύματα έχουν στον εγκέφαλο – δε τι διδάσκονται στα σχολεία και μετά δε και τη δική μας Παιδεία τι προωθεί. Και υπάρχει και η μερίδα αυτή που δεν τους καίγεται καρφί – τέλεια όπως εμάς δλδ.

  κλείνω με μια προσωπική ενδεχομένως ρατσιστική εγκυμονική ορμονική άποψη: περίμενε ώσπου να τύχει να *συνεργαστείς* με τ/κ και ξαναμιλούμε :] Όσο σπούδαζα στο εξωτερικό αλλά και μέσω της δουλειάς μου μετά, όσες φορές επιχειρήθηκε να συνδιοργανωθεί κάτι (πχ συμμετοχή της Κύπρου σε International Event) ΠΑΝΤΑ, !ΠΑΝΤΑ! ( ( ((ΠΑΝΤΑ)) ) ) οι τ/κ εσυμπεριφέρουνταν απαράδεχτα και εκαθίσκαν μας την. Κάποια μοτίφα παίζει στο DNA ΤΟΥς. Οι 1-2 ορίτζιναλ τούρκοι που γνώρισα και συγκατοίκησα, ήταν απείρως καλύτεροι. (Αν θα ππέσετε πάνω μου να με φάτε, έshει kinder surprise!)

  misharos: Ήταν να γράψω ότι εν πιστεύκω σε τούντα προγράμματα αλλά εν το έγραψα. Εν γίνεται τίποτε. Τζίνοι που παν εν μόνο τζίνοι που πιστεύκουν σε συμφιλίωση τζιαι πως πρέπει να πάμε μπροστά ξεχνόντας το παρελθόν. Το θέμα εν το πως το παρουσιάζουν, όπως μπορείς να δεις τζιαι στο βίτεο. Εν προπαγάνδα.
  Που λαλείς για τα οικόπεδα. Επεράσαν τα οι γονιοί σου τα πράματα. Βλέπεις το effect πάνω σου. Τζιαι εν μεγάλο. Εμάς πλέον εν οι παππούδες μας τζιαι οι γιαγιάδες μας. Μέσα στον χρόνο, ίσως τζιαι θέλοντας να μας κάμουν να ξεχάσουμεν τα βάσανα που επεράσαν τζίνοι, εξεχάσαμεν τζιαι την ουσία.
  Καλά ήταν λάθος μου να πω εκάμαμεν τζιαι εμείς κάμποσα. Επαρεξηγήστε με. Ας πω εκάμαμεν τζιαι εμείς κάποια πράματα. Εκάμαμεν τα, εν γραμμένα. Τζιαι οι τ/κ έχουν αγνοούμενους τζιαι σκοτωμένους. Εν μπορώ απλά να μηδενίσω τούντο γεγονός επειδή οι δικοί μου επεράσαν πολλά πιο άσιημα πράματα. Φωνάζουμεν ότι εσκοτώναν μας τους τζιαι εσύρναν τους μέστα πηγάδια. What about τους τουρκοκύπριους που εβρεθήκαν μέσα σε πηγάδια; Εν εππέσαν μόνοι τους.
  Ένιξερω τι νιώθεις/νομίζεις για τους τουρκοκύπριους άρα να μεν κρίνω.
  Σορρυ αν σε έκαμα να καταλάβεις ότι θέλω να πω ότι άξιζαν μας όσα μας εκάμαν οι Τούρτζιοι.
  «Τζιαι αφού εκάμαν τζιαι τζείνοι κάμποσα, γιατί εν εισβάλαμε εμείς να τους σφάξουμε ούλλους;» Με τα δεδομένα της εποχής ήταν αδύνατο.
  Κάποτε εννα έχω την ευκαιρία να μιλήσω με Τούρκους τζιαι Τουρκοκύπριους τζιαι εννα μπορώ να κρίνω εις βάθος. Εννά σου πω τες εντυπώσεις μου :)

 6. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να είσαι συγχισμένος, άμα ξαναδιαβάσεις τούτα που έγραψες, την απάντηση διάς την εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου με το εξής : «…Το μόνο που με επείραξεν είναι που εμιλούσαν για Βόρεια τζιαι Νότια Κύπρο. Εν κατεχόμενη τζιαι ελεύθερη…». Αν δώσεις στην πρόταση τούτη τη σημασία που πρέπει, θα αντιληφθείς ότι το ψευδοκράτος τους είναι Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, τζιαι τούτο δεν είναι ένα φασιστικό σύνθημα που λεν στις πορείες του ελαμ τζιαι της χρυσής αυγής, αλλά η πραγματικότητα. Είναι η διαφορετική αντίληψη, πώς να το εξηγήσω διαφορετικά? Για μένα π.χ. η Αμμόχωστος εν η γη που γεννηθήκαν οι γονιοί μου, ενώ για τζείνους απλά μια πόλη της «χώρας» τους.

  Που τη στιγμή που σε πείραξε το ότι δεν υπάρχει βόρεια και νότια Κύπρος, αλλά ελεύθερη και (προσωρινά) κατεχόμενη, νομίζω ότι είσαι κοντά στο να αποκρυπτογραφήσεις πώς ακριβώς νιώθεις. Καταλαβαίνω ότι είσαι ευαίσθητος άθρωπος (βάλε τζιαι τις ορμόνες της εφηβείας που χτυπούν κόκκινο), γι’αυτό ίσως θέλεις να σκεφτείς τζιαι πιο ανθρωπιστικά το θέμα. Πάλε όμως, το παράδειγμα με τον άθρωπο που του ξεκλιρήσαν την οικογένεια εν ενδεικτικό…

  Τέλος, δεν θέλω να νομίσει κανένας πως άμα δω τουρκοκύπριο θέλω να τον σκοτώσω. Συμφωνώ πως εν τζιαι τούτοι αθρώποι του ίδιου Θεού που είμαστε τζι εμείς. Αν κάτσεις όμως να ακούσεις πώς συμπεριφέρουνταν στους εγκλωβισμένους, στην Ελένη Φωκά για παράδειγμα, νομίζω θα καταλάβεις τί εννοώ… Τζιαι το βιτεούδην μιας κορούδας 17 χρονών που εν μαθήτρια στο Ριζοκάρπασο που δημοσιεύτηκε πριν καμιά 10ριά μέρες στο γιουτούπιν τα λέει όλα, κυρίως για τους «δικούς μας» πολιτικούς, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουμε πιο πολλά κοινά με τους εισβολείς-βιαστές-καταστροφείς εκκλησιών/σπιτιών/νεκροταφείων παρά με τζείνους που εν πραγματικά οι πρόγονοι μας…

  Αν όντως είσαι μόνο 16, είσαι εξαιρετικά ώριμος για την ηλικία σου, τζιαι μακάρι τζιαι εγώ που είχα τα χρόνια σου να ήμουν το μισό ώριμος απ’όσο είσαι εσύ. Απλώς νομίζω επειδή δεν είχες επαφή με τουρκοκύπριους ξανά, δε μπορείς να αντιληφθείς το πώς σκέφτουνται. Ξανά συγχαρητήρια τόσο για τον τρόπο που σκέφτεσαι, που προσπαθείς να είσαι πάντα αντικειμενικός, αλλά τζιαι που τον τρόπο που εκφράζεσαι. Θυμάσαι ότι είχαμε ξαναμιλήσει για το θέμα τούτο, τζιαι σε είχα παρεξηγήσει, νομίζω τωρά μπορώ να καταλάβω λίο καλύτερα το ποιός είσαι πραγματικά.

  misharos: Εξαρτάται που ποιαν πλευρά το βλέπεις. Τι εννοεί δική *μας*. Των ελληνοκύπριων τζιαι να φίουν να εξαφανιστούν ούλλοι οι τουρκοκύπριοι; Εν γνωστό ότι εν ήταν ούλλα δικά μας(των ελληνοκυπρίων) πριν να γίνουν όσα εγίναν. Βασικά ήταν, αλλά εμοιραζούμασταν τα.
  Μακάρι να ήταν προσωρινά κατεχόμενη! Προσπαθώ να το βλέπω ανθρωπιστικά. Γιατί με το μίσος εν θα καταφέρω τίποτε. Ανθρωπιστικά, αλλά όι τζιαι να τους σιύφκουμεν τζιαι να λαλούμεν έμπιραζει εν τζιαι τούτοι αθρώποι. Προσπαθώ να κρατώ μια σταθερότητα.
  Εννα το ψάξω τούτο που λαλείς για τους εγκλωβισμένους.
  Αλήθκεια όμως, μπορούμε να λαλούμε ότι οι πρόγονοί μας ήταν οι Έλληνες(έτσι εκατάλαβα όπως το είπες, σορρυ αν κάμνω λάθος) που στη στιγμή που επεράσαν τόσοι τζιαι τόσοι λαοί που την Κύπρο;
  Θέλεις ταυτότητα; :p Ευχαριστώ :) Εννα προσπαθήσω να καταλάβω λλίο καλύτερα τους Τουρκοκύπριους για να μπορώ να κρίνω τζιαι να ξισυγχιστώ. Φοούμαι όμως να πάω στα κατεχόμενα. Είμαι σίουρος ότι εννα κλάψω τζιαι εννα τους μισήσω τζιαι εννα ξυπνήσουν κάτι παλιά μου αισθήματα τζιαι να θέλω να σκοτώσω Τούρκο. Προτιμώ να ξεκαθαρίσω πρώτα τα πράματα μέσα μου τζιαι ύστερα να πάω.

 7. Υστερόγραφο (αν θέλεις κάμε τα merge μετά) : Η πλειοψηφία των αθρώπων που ανοίξαμε κουβέντα για τούτο το θέμα δαμέ στην Αμερική ξέρουν ότι οι Τούρκοι εισέβαλαν στο νησί πριν καμιά 30ριά χρόνια τζιαι εδκιώξαν μας που σπίτια μας. Τζιαι μιλώ σου για Αμερικάνους, που ενόμιζα πως εν μαννοί τζιαι δεν ξέρουν ότι υπάρχει κόσμος έξω που τον Ατλαντικό τζιαι τον Ειρινικό Ωκεανό. Οι μόνοι νομίζω που δεν το αναγνωρίζουμε τούτο επειδή είμαστε πούττοι (σόρρυ για την έκφραση) είμαστε εμείς, τζιαι ουσιαστικά αννοίουμε το λάκκο μας μόνοι μας…Μετά την ομιλία του ανεκδιήγητου στο Brookings συμφοιτητές έρκουνταν τζιαι ερωτούσαν με γιατί ο πρόεδρος μας λαλεί ότι είμαστε φίλοι με τζείνους που μας εθκιώξαν που τον τόπο μας!!!

  Στην τελική, τέθκοιες επαναπροσεγγιστικές πολιτικές του στυλ «φέρνουμε 5 τουρκοκύπριους μαθητές με τον καθηγητή τους» εμένα εξοργίζουν με, γιατί ποιός μου είπε ότι κάποιος που τούτους δε μινήσκει στο σπίτι των γονιών μου, ή στο κάτω-κάτω ποιος μου εγγυάται ότι εν πράγματι τουρκοκύπριοι τζιαι όι κουβαλητοί που την τουρκία?

  Τέλοσπαντων, αν φοιτάς στο σχολείο που υποψιάζουμαι, μπορώ να καταλάβω γιατί σας τους εφέραν. Τυχαίο που τούτοι που διορίζουν τον Διευθυντή σας έχουν τζιαι βάσεις σε 3 περιοχές στην Κύπρο? Δε νομίζω…

  misharos: Ένιξερω με τι επιπέδου Αμερικανούς εμίλησες(ίσως σε πανεπιστήμιο). Πάντως η δική μου εμπειρία λαλεί ότι εν είχαν ιδέα που εν η Κύπρος. Ενομίζαν ήταν μια πόλη στην Αμερική, η Cypress. Σίουρα οι φοιτητές ήταν πολλά πιο ενημερωμένοι.
  Τζιαι να φανταστείς τούτα τα πράματα σε εμάς φαίνουνται λογικά.
  Το πρόγραμμαν απαιτεί να έσιεις τουλάχιστον ένα γονέα Κυπραίο. Άρα θεωρητικά εν τουρκοκύπριοι. Τωρά που πίσω εν ξέρω τι παίζει! Το κουνούπιν πουπάνω έβαλε με σε σκέψεις.
  Grammar school παω.
  Έννεν δύο οι βάσεις των εγγλέζων;
  Το αν μινίσκει σπίτι των γονιών μας/παππούδων μας. Εν τούτο που λέω ότι εσυγχίστηκα. Ο νεός ο έφηβος ο τουρκοκύπριος που μινίσκει στο σπίτι της γιαγιάς μου εν τζιαι επίεν τζιαμέ για να ρτει σήμερα τζιαι να μου κάμει shlaaang. Το πιο πιθανό να εγεννήθηκε τζιαμέ. Ή να τον εκουβαλήσαν τζιαμέ. Εν μπορώ να πω ότι φταίει τζίνς. Ούτε θέλω να τον φταίξω λόγω των προγόνων του.
  Τωρά που την άλλη νιώθεις κάποια αισθήματα αρνητικά για τζίνους που ζουν μέστο σπίτι σου ενώ κάποιοι άλλοι εφκάλαν σε έξω με τη βία :/

 8. Συμφωνω στο αλλο Τ/Κ και αλλο Τουρτζοι.
  Εγνωρισα ενα Τ/Κ που εφυγε μετα την Εισβολη για Λονδινο γιατι δεν αντεχε τους Τουρκους (στα κατεχομενα).Ειπε μου οτι οι περισσοτεροι Τ/Κ ειχαν φυγει τοτε για τον ιδιο λογο και οτι πλεον Τ/Κ δεν υπαρχουν στη Κυπρο, ειναι ολοι κουβαλητοι που λενε οτι ειναι Κυπραιοι.Μου πε επισης επι λεξη «Εισαστεν τελια πελλοι που «θελετε» λυση μαζι τους».Αυτος ο ανθρωπος με εβαλε σε σκεψεις.Για να το λεει ενας Τ/Κ αυτο κατι θα ξερει παραπανω.Αλλον ο Τ/Κ που ειναι στη Κυπρο για ποσα χρονια για ποσες γενιες και αλλο αυτος που λεει οτι ειναι Τ/Κ ενω οι γονεις τους πχ ειναι κουβαλητοι.Αυτος σορρυ δεν ειναι Τ/Κ.Αυτος ειναι που τον Ιουλη κανει παρτυ γιατι ηρθαν τα αδελφια του και τον «εσωσαν» απο μας.
  Ππεσετε πανω μου να με φατε (λεει και η Sike), μπορει να μαι φανατισμενη αλλα προσωπικα δεν μπορω να ζησω με Τουρκους.Μου ειναι αδυνατο.Η μανα μου ειναι προσφυγας και ο θειος μου για 35χρονια αγνουμενος και περσυ ηταν ενας απο αυτους που βρηκαν στο πηγαδι με μια σφαιρα στο κεφαλι (εχουμε και βιντεο απο δημοσιογραφο οτι συλληφθηκε απο το κατοχικο στρατο.Ολοφανερο εγκλημα πολεμου).Η συνειδηση μου δεν μου το επιτρεπει.Νιωθω οτι προδωνω το θειο μου πρωτα και μετα τον εαυτο μου.
  Ευχαριστω για τη φιλοξενια.

  misharos: Όπως νιώθει ο καθένας. Προσωπικά νομίζω εν θα ήμουν ρατσιστής τζιαι να έλεα εν μπορώ να ζήσω με Τούρκους, ότι τζιαι να είχαν κάμει τούτοι στην πατρίδα μου, που τη στιγμή που κρίνω ότι σαν άτομα, μπορώ να ζήσω μαζίν τους.

 9. Οι προλαλήσαντες έχουν πεί ωραία πράγματα. Αξίζει να τα σκεφτείς.
  Απαντάω τώρα σε σχέση με την προηγούμενη απάντηση σου.

  «Είπαν μας ότι εν φκάλλουν κέρδος που τούντο πράμα.»
  Σαφώς. Οικονομικά μάλλον ζημιώνουν κιόλας. Ωστόσο επενδύουν στο πολιτικό μέλλον μιάς χώρας και εκεί είναι που στοχεύουν. Δεν παίρνουν μαθητές από ένα οποιοδήποτε δημόσιο σχολείο αλλά παίρνουν τα βλαστάρια μιας ελίτ (οικονομικής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής, όπως θέλεις δες το) από τα οποία προορίζονται να βγούν αρκετοί από τους μελλοντικούς μας πολιτικούς ή τουλάχιστον (λόγω μελλοντικής χώρας σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού) άνθρωποι σε θέσεις-κλειδιά που θα επηρεάζουν καταστάσεις. Εκεί είναι το κέρδος τους. Σκέψου το.

  «η ζυγαριά των εγκλημάτων ππέφτει προς εμάς. Εν εξίσωσα τα πράματα».
  Εννοείται πως φαίνεται στο γράψιμο σου ότι δεν τα εξισώνεις. Όμως αυτή η φρασούλα: «εκάμαμεν ΚΑΙ εμείς ΚΑΜΠΟΣΑ» – είναι σκέτη προπαγάνδα και είναι πάρα πολύ επικίνδυνη να την επαναλαμβάνουμε διότι δηλώνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πιστεύεις. Εξισώνει θύτες και θύματα. Δηλώνει μιαν ηττοπάθεια, υπονοώντας ότι μας άξιζε αυτό που έγινε και πρέπει να το αποδεχτούμε. Υπονοεί ότι φταίμε γιατί έγιναν καμπόσα, τα οποία έγιναν από το λαό συλλογικά κι όχι από ομάδες ατάκτων θερμοκέφαλων. Είπαμε, η πολιτική είναι παιγνίδι λέξεων. Να προσέχεις ποιές χρησιμοποιείς.

  Για 16χρονος έχεις πολύ ώριμη σκέψη πάντως.

  Τελευταίο και σ’ αφήνω γιατί έχω δουλειά!

  «Απλά η Παιδεία, τούτον φκάλλει. Ένα μίσος.»
  Αρκετοί από εμάς μεγαλώσαμε στα δημόσια σχολεία, λαμβάνοντας δημόσια παιδεία. Όλοι εμείς, που λες, που μεγαλώσαμε διαβάζοντας τα (όχι και τόσο καλογραμμένα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…) Ελληνικά βιβλία ιστορίας, ενηλικιωθήκαμε, κάναμε στρατό, βρήκαμε δουλειες και συνεχίζουμε τη ζωή μας χωρίς να έχουμε αποκτήσει κάλλο στον εγκέφαλο και χωρίς να ξυπνάμε το πρωί θέλοντας να σκοτώσουμε Τούρκους. Πιστεύω ότι το πώς θα ερμηνεύεις και θα εκλάβεις αυτά που σου μαθαίνουν στο σχολείο είναι θέμα προσωπικό. Αν θέλεις να γίνεις φασιστοειδές, προφανώς μπορείς να το κάνεις ακόμα και σε αγγλόφωνη σχολή…

  Απλά αυτό το «η παιδεία μας καλλιεργεί το μίσος και τον εθνικισμό» είναι άλλη προπαγανδιστική καραμέλα που έχει χρόνια που την αναμασούμε για να μπορέσουν κάποια στιγμή να αλλάξουν τα βιβλία της ιστορίας και να γράφουν για «συνωστισμό στο λιμάνι της Σμύρνης»!!!

  Αν το «δεν ξεχνώ» συντηρεί το μίσος, το «ξεχνώ» καλλιεργεί την αφέλεια.
  Καλή συνέχεια.

  misharos: Πρώτα να πω ότι λανθασμένα έσιετε οι παραπάνω την άποψην ότι στα ιδιωτικα είμαστεν μια ελιτ, τα πλουσιόπαιδα τζιαι οι high-class. Έννεν έτσι. Οι γονιοί μας τζιαι τι δεν χρωστούν. Αλλά διούν 700 ευρώ το μήνα για το σχολείο. Εν πάρα πολλά τα λεφτά, τζιαι πιστεύκω εμπορούσεν να φκει το ίδιον αποτέλεσμα, χωρίς να διούν 700 ευρώ το μήνα σχολείο. Κοινωνική ζωή εν έχουμε τζιμέσα, τέλος. Όσο για τους καθηγητές, εν νέοι τζιαι επιλέγουνται, άρα μπορώ να πω οτι εν καλύτεροι που τους καθηγητές του δημοσίου. Έχουν τζιαι τούτοι τα προβλήματα τους όμως.
  Πίσω στο θέμα. «Είπαμε, η πολιτική είναι παιγνίδι λέξεων. Να προσέχεις ποιές χρησιμοποιείς.» Εννα το κρατήσω τούτο. Ίσως απ’ότι φαίνεται ήταν λάθος έκφραση. Να αρκεστώ στο εκάμαμεν κάποια πράματα.
  Μεγαλώνοντας, ο άνθρωπος διαμορφώνει την δικήν του άποψη(ή γίνεται αρνί). Εν θέμα του καθενός ποια εν η άποψή του. Σχολιάζω όσα βλέπω τωρά στα δημοτικά τζιαι σε εμάς, όσον αφορά το τι πιστεύκουμε για τους Τούρκους.
  Ξαναλέω, δεν είπα ότι το Δεν Ξεχνώ συντηρεί το μίσος. Εν είμαι βλάκας για να λέω ότι δεν μισώ κανέναν, αλλά να λέω ότι το Δεν Ξεχνώ εν σύμβολο μίσους, τζιαι να το έχω στα αριστερά του μπλογκ μου. Απλά τούτα βλέπω. Μπορεί ναν πελλάρες. Είπα τζιαι στο προηγούμενο μου ποστ «Εφηβεία», ότι μπορεί να ξυπνήσω άυριο τζιαι να πω Ρε μα τι πελλάρες ελαλούσα;
  Επίσης :)

 10. like στο κουνούπι για το ότι το σχολείο και ο στρατός ΔΕΝ μας εμάθαν να μισούμε τους Τούρκους (μεν σου πω εν τους εαυτούς μας που μας εμάθαν να μισούμε)

 11. εν έχω να πω τζιαι πολλά για τούτον το θέμα, γιατί απλά εν έχω, πώς να το πω, το δικαίωμα να μιλώ για έτσι θέματα. ένηξέρω,εν τα έζησα που πρώτι shέρι. αλλά εν συμφωνώ ότι «εκάμαμεν τζιαι μεις πολλά». ότι τζιαι να εκάμαμεν εμείς, εν θα φκούμεν φταίχτες. γιατί απλά τζιήνοι τα εξεκινήσαν ούλλα. το σημαντικό εν ότι εν πρέπει να ξεχάσουμε. those who do not remember the past are condemned to repeat it.

  που την άλλη όμως εν ούλλα τούτα που επέρασεν η οικογένεια μου. οι ιστορίες που ακούω που τότε που θυμούμαι. ο παππούς μου, αιχμάλωτος στην τουρκία τζιαι να μεν ξέρει αν θα πάει πίσω, ούτε καν αν θα ζει την επόμενη μέρα. η γιαγιά μου, 7 μηνών έγκυος, με ένα μωρό 7 χρονών τζιαι ένα μωρό 3 χρονών, να μεν ξέρει αν θα ξαναδεί τον άντρα της. ο παπάς μου(το 7χρονο), να αλλάσσει 3 σπίθκια τζιαι σχολεία, να χάνει φίλους. τα γενέθλια του ήταν στες 15 του αυγούστου. οι τούρκοι εμπήκαν στο χωριό τους στες 14, την ώρα που η γιαγιά μου έκαμνεν του τούρτα. η πρόγιαγια μου, με αγνοούμενο άντρα. που εν ακόμα αγνοούμενος…
  αλλά εκαταφέραν τζιαι επιζήσαν. ο παππούς μου ήρτεν πίσω, άνοιξεν εργοστάσιο, τζιαι εκατάφερε να στείλει τζιαι τα 3 του μωρά στο english school. εσπούδασεν τους στην αγγλία. η πρόγιαγια μου ακόμα ζει και βασιλεύει, αλλά θυμάται ώρες ώρες τον άντρα της τζιαι συγκινείται. εν μπορούμε να δούμε το σπίτι της γιαγιάς μου, το πρώτο σπίτι του παπά μου. εχτίσαν μπροστά έναν τοίχο. κανένας που την οικογένεια εν επάτησεν στα κατεχόμενα εκτός που την θεία μου, που εν επηρεάστηκε τόσο, αφού ήταν μόνο 3 χρονών.

  τούτον που θέλω να πω εν ότι το τι πιστεύκει ο καθένας εξαρτάται τζιαι πώς εμεγάλωσε. αν ασπούμεν η οικογένεια του εν επηρεάστηκεν πολλά που τον πόλεμο έννα σου πει ότι μια χαρά ενι, εν συμπατριώτες μας τζιαι τέθκια. αλλά άμαν εγίναν τραγικά πράματα (παράδειγμα τζιήνος που είπεν ο μισιαρός ^) σίουρα θωρούν τους διαφορετικά. εγώ προσωπικά εν έχω πρόβλημα με τους τουρκοκύπριους της ηλικίας μας, γιατί εν τζιαι φταιν τζιήνοι που εγεννηθήκαν δαμέσα, τζιαι που ξέρουν ότι η γη που εγεννηθήκαν στην ουσία έννεν δική τους. εγγυούμαι σας ότι μερικοί που τζιήνους συνειδητοποιούν ότι οι πρόγονοι τους επουκουππίσαν τα ούλλα δαμέσα τζιαι ότι κανονικά εν έπρεπε να εν δαμέ(ΜΕΡΙΚΟΙ είπα) -άσε που λαλούν ότι ούλλοι τρων προπαγάνδες εναντίον μας που το πρωί ως την νύχτα(οι παραπάνω δυστυχώς έτσι ένι).
  αλλά ότι τζιαι να μου πεις εν θα τους δω ποττέ ως «συμπατριώτες» μου. γιατί έννεν, ποττέ εν θα ένι. πνίει με τούτη η αδικία. ξαναλαλώ εν φταιν τζιήνοι, αλλά οι original τούρτζιοι. γιατί να θκιώξουν τόσο κόσμο που τα σπίθκια του? γιατί να σκοτωθεί τόσος κόσμος? που το χωριό μου εσκοτώσαν 28 πλάσματα. τα 3 ήταν μωρά, κάτω που 5 χρονών. γιατί να έχουν τούντο πείσμα, να μεν καταλαβαίνουν ότι εν δικά μας τα γέρημα! ότι τζιαι να κάμουν, πάντα εννάν δικά μας!

  εν μου αρέσκει καθόλου να μιλώ για πολιτικά, αλλά εν νομίζω να καταφέρουμε ποττέ να λύσουμε το κυπριακό. απλώς φαίνεται πολλά μακρινό, σάννα τζιαι λαλούμεν το για να παρηορκούμαστε.εν όπως άμαν ήμασταν μητσιοί τζιαι εμουρμουρούσαμεν π.χ. ότι πονούμεν την τζοιλιάν μας τζιαι ελαλούσαν μας «έννα σου περάσει», τζιαι τελικά ήταν γαστρεντερίτιδα. κάτι τέθκιο.

  ένιξερω αν άφηκα τίποτε πίσω. ήθελα να πω τζιαι για τα ιδιωτικά αλλά άσε.

 12. mishare το πιο δύσκολο πράμαν για έναν άνθρωπο είναι να ξεμάθει όλα αυτά που έμαθε….να πιστεύει ως δόγμα και ως αλήθεια

  ποιοι εν τούτοι οι τούρτζοι τελικά…………. εν οι ίδιοι οι πακιστανοί γάλλοι πορτογάλλοι κλπ κλπ

  αν εσύ ο ίδιος άνθρωπος εγενιέσουν στην ιταλία τζαι εμεγάλωνες τζαμέ τι θα ήσουν; τζείνο που θα σου εμαθεναν ότι ήσουν

  εννοείται ότι πρέπει να είσαι υποψιασμένος για τέτοια προγράμματα τζαι ποιον σκοπό εξυπηρετούν

  προσωπικά έρχομαι σε επαφή καθημερινά με ανθρώπους ούλλων των «φυλών» τζαι βλέπω σε κάθε ράτσα μαλακισμένους ανθρώπους που απλώς θέλουν να εκμεταλλευτούν τους αλλούς αλλά τζαι καλούς ανθρώπους ανιδιοτελείς που θέλουν να βοηθήσουν

  δηλαδή εσύ είσαι το ίδιον με τον αντώνη προκοπίου κίτα άλλως αλ καπόνε επειδή είσαστεν τζαι οι δκυό κυπραίοι;

  ουλλοι οι κυπραίοι εν έναν πράμαν; όχι φυσικά

  οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε φυλές ράτσες εθνικότητες τζαι μαλακίες,
  οκ είμαστεν έλληνες
  ε και; άτε τζαι η ελλάδα εν ελληνική…. τούτον τι ακριβώς σημαίνει πχ για τον άνθρωπο που πιάνει 600 ευρώ μισθό τζαι μένει σε μια τρύπα διαμέρισμα σε μια κωλοπεριοχή της αθήνας σε δυάρι με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του;

  η κυρία αντρούλλα που δουλεύκει στον φούρνο τζαι πιάνει 700 ευρώ εχει να χωρίσει τίποτε που την κυρία σβετλάνα τζαι την κυρία αισέ που επίσης δουλεύουν μαζί της στον ίδιο φούρνο τζαι πιάνουν τον ίδιο μισθό ξεφτίλας;

  που την άλλη ο σιακόλας έχει να χωρίσει τιποτε που τον τούρκο σιακόλα; όι φυσικά

  τέσπα, εννα έβρεις την άκρη μόνο σου

  άκουε πολλες γνώμες τζαι αποφάσιζε μόνος σου

  απλά μεν καταπίνεις αμάσητα τα όσα σου λαλούν ως αλήθεια προαιώνια τζαι μαλακίες

  πάντως στο σχολείο εν θα μάθεις την αλήθεια
  μπορεί κάποια ψήγματα αν έχεις τα μάθκια σου ανοικτά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s