Η ψευδαίσθηση της νίκης.

Η νέα τηλεοπτική περίοδος αρχίζει. Δεκάδες talent shows εμφανίζουνται στην τηλεόραση. Ούλλα θέλουν να πείσουν τον κόσμον ότι έσιει έναν ταλέντο, στη φωνή, στο μόντελιγκ, στη μαγειρική, στο χορό, στο να βρίσκει γκόμενες. Θέλουν να πείσουν τον καθέναν ότι εν ο δρόμος για την τελειότητα. Τα talent shows για το τραγούδι, υπόσχονται καριέρα στο τραγούδι με καταξιωμένους καλλιτέχνες, στο μόντελιγκ εμφανίσεις σε διάφορες πασαρέλες γνωστών σχεδιαστών τζιαι φωτογραφήσεις σε γνωστά περιοδικά, στη μαγειρική συνεργασία με κορυφαίους σεφ του εξωτερικού τζιαι συμβόλαια σε μεγάλα εστιατόρια της Ελλάδας, στο χορό συμμετοχή σε video clips γνωστών τραγουδιστών τζιαι συμφωνίες για εμφανίσεις σε γνωστά χορευτικά γεγονότα, η εξεύρεση γκόμενας υπόσχεται πως οι συμμετέχοντες θα έβρουν τον έρωταν της ζωής τους σε μια μόνο στιγμή τζιαι θα ζήσουν για πάντα μαζί.

Ούλλα προσφέρουν κάτι διαφορετικό, όμως σε 3 λέξεις έχουν ομοιότητα. Φήμη. Δόξα. Χρήμα. Πριν όμως αποκτήσουν τούντα 3, πρέπει πρώτα να γίνει κάτι άλλο. Να τυφλωθούν που τη Διασημότητα. Να πιστέψουν ότι ο κόσμος της φήμης, της δόξας τζιαι του χρήματος εν τέλειος, ανίκητος, άκακος, χαρούμενος, θαυμάσιος, ονειρεμένος. Να πιστέψουν ότι εν νικητές, ότι επιτέλους εκπλήρωσαν το όνειρόν τους. Φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις για εμφανίσεις,αναγνώριση στους δρόμους αυτόγραφα. Εν η Φήμη. Επαινετικά σχόλια, μεγάλες κουβέντες, αφίσες δικές τους παντού, τιμητικά βραβεία. Εν η Δόξα. Υπογραφές συμβολαίων με πολλή χρήμα, διαφημίσεις, χρηματικά βραβεία, λεφτά που εμφανίσεις. Εν το Χρήμα.

Η πλειοψηφία τούτα θέλει για ναν ευτυχισμένη. Τζιαι είναι. Γιατί λατρεύεται σαν θεότητα. Τζιαι το απολαμβάνει. Τι πιο ωραίο για τζίνους να τους λαλούν «Σάκη είσαι η ζωή μου», «Ήβη. Η 16χρονη σταρ», «Τζούλια, η εθνική μας σταρ». Σκεφτείτε ότι το μόνο που κάμνουν ένει να φκάλλουν αέρα που τους πνεύμονες τους με ένα διαφορειτκό τρόπο. Τζιαι εν κάτι που τους εδώθηκεν που τον Θεό ή που τη Φύση ή που απλήν τύχη. Αλήθκεια τι θέλουν πάρακατω μετά που τη Φήμη, τη Δόξα τζιαι το Χρήμα; Τίποτε.

Ναι τούτον εν το πρόβλημα. Το τίποτε. Μετά που τα αποκτούν εν έχουν στόχους στη ζωήν τους, εν έχουν όνειρα. Τζιαι τούτον επειδή είναι άριστα ελεγχόμενοι που τους φαινομενικά πραγματικούς νικητές(γιατί τζιαι τζίνοι εν θύματα του συστήματος που τζίνοι εδημιουργήσαν) . Τζίνους που εφκάλαν κέρδος(στην πλειοψηφίαν του, χρήμα) πάνω τους. Είναι επικεντρωμένοι πάνω σε τούτα τα τρία. Θέλουν να είναι πιο φημισμένοι, πιο δοξασμένοι τζιαι να φκάλλουν παραπάνω χρήματα. Γι’αυτό τζιαι σε περίπτωση που τους ξεχάσει το σύστημα, τσιούsh έτους να χωρίσουν, να κάμουν κοπελλούι, να παντρευτούν, να μας πουν ότι θέλουν τζι’άλλο κοπελλούι, να μας πουν γιατί εν πάει καλά η σχέση τους. Τζιαι έτους στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών τζιαι πρώτα θέματα στες ειδήσεις. Τούτη εν η ευχαρίστησή τους.

Κανένας εν τους εξήγησεν όμως ότι νικητής στη ζωή δεν είσαι όταν αναζητάς την Αγία Τριάδα της τηλεόρασης, τη φήμη, τη δόξα τζιαι το χρήμα.Ότι νικητής στη ζωή δεν είσαι όταν φκάλλεις τα ρούχα σου για να πιάσεις την Αγία Τριάδα. Το φταίξιμο φυσικά έννεν μόνο στα θύματα. Μπορεί να μεν είχαν γονιούς να τους πουν θκυο κουβέντες ότι τα πράματα που κάμνουν έννεν σωστά. Το σύστημαν ετύφλωσεν τους, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Τζιαι να το εγνωρίζαν, εν θα τους έκοφτε, γιατί τζίνοι αποκτήσαν τα ψεύτικα τζιαι λανθασμένα ιδανικά της ζωής τζιαι νιώθουν μιαν ψεύτικη ευχαρίστηση σε έναν ψεύτικο κόσμο.

Η ευκολία του να αποκτήσεις σήμερα την Αγία Τριάδα των Μ.Μ.Ε. εν εύκολη. Φημισμένος γίνεται οποιοσδήποτε, σε μία νύχτα, με ένα τραγούδι στο YouTube. Δοξασμένος γίνεται όταν πολλά σύντομα τα Μ.Μ.Ε. αρκέφκουν να τον αντιμετωπίζουν σαν κάτι διαφορετικό που τους άλλους, σαν θεό, να του ζητούν συνεντεύξεις τζιαι φωτογραφήσεις. Γιατί τα κουτσομπολίστικα περιοδικά τζιαι τα κανάλια γυρεύκουν συνέχεια νέα άτομα να ασχοληθούν. Το χρήμα θα έρτει μέσα που διαφημίσεις τζιαι εμφανίσεις. Οποιοσδήποτε πιάννει την Αγία Τριάδα, χωρίς κόπο, χωρίς μόχθο, χωρίς ιδρώτα, χωρίς πείσμα τζιαι πλασάροντας λάθος ιδανικά της ζωής.

Τελικά ο άνθρωπος εν ένα πολλά παλαβόν ον, πανεύκολα χειραγωγήσιμο τζιαι πιστεύκει σε ψεύτικες νίκες. Η απόδειξη της πρότασης εν ο χώρος των talent shows, των Μ.Μ.Ε., της Φήμης, της Δόξας τζιαι του Χρήματος.
Ένας χώρος που προσφέρει την ψευδαίσθηση της νίκης τζιαι καταφέρνει εξαιρετικά πράματα ελέγχοντας τες μάζες όπως ακριβώς θέλει.

Advertisements

One thought on “Η ψευδαίσθηση της νίκης.

  1. Ωραίο, καλογραμμένο και εύστοχο. Πιστεύκω ότι εν φταιν ούτε οι «σταρ», ούτε τζείνοι που κερδοσκοπούν πίσω τους, ούτε τα κουτσομπολίστικα ΜΜΕ που τους προβάλλουν. Φταιν τζείνοι που θκιαβάζουν τα κουτσομπολίστικα περιοδικά, τζείνοι που βλέπουν τες κωλοεκπομπές στην τηλεόραση, τζείνοι που αγοράζουν τα CD τους, ακόμα και τζείνοι που σιγοτραγουδούν τα ανούσια τραγούδια τους. Ακόμα και να το κάμννει κάποιος για «πασιαμά», διά τους νούμερα κατανάλωσης και λίρες. Παραπάνω όμως φταιν τζείνοι που τους εμγαλώσαν και αφήκαν τούτα τα σκουπίδια να γίνουν αξίες και στόχοι στη ζωή τους.

    misharos: Κοίτα, ούλλοι έχουν ένα μερίδιον ευθύνης. Γιατί, αν κάτι που τούτα εν υπήρχεν, εν θα υπήρχαν σταρ. Αλλά ναι, την αρχικήν ευθύνη έχουν την οι γονιοί, που εδώκαν λάθος βάσεις στα παιθκιά τους τζιαι δεν τους εσταματήσαν όσον επιένναν προς την καταστροφή. Οι άλλοι εν απλως συνεργοι στην υπόθεση τζιαι οργανώνουν το σύστημα. Θα πω ότι οι γονείς έχουν την ευθύνη για το άτομον τους, όμως οι υπόλοιποι έχουν την ευθύνη για την ψευδαίσθηση την οποίαν επερίγραψα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s