Λίστα κανονικότητας

Θκιεβάζω τωρά το βιβλίο του Πάουλο Κοέλο, Ο νικητής είναι μόνος, τζιαι σε μια φάση λαλεί για μια λίστα κανονικότητας που βαστά ένας που τους ήρωες. Δηλαδή πράματα που σήμερα θεωρούμε κανονικά τζιαι νορμαλ. Συμφωνώ με τα πιο πολλά.

1) Κανονικό είναι οτιδήποτε μας κάνει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, για να μπορούμε να δουλέψουμε ώστε να παράγουμε, να αναπαραγόμαστε και να βγάζουμε χρήματα.

2) Να υπάρχουν κανόνες για τον πόλεμο (Σύμβαση της Γενεύης).

3) Να σπαταλάς χρόνια σε ένα πανεπιστήμιο για να μη βρίσκεις μετά δουλειά.

4) Να δουλεύεις από τις εννιά το πρωί ως τις πέντε το απόγευμα σε κάτι που δε σου δίνει την παραμικρή ευχαρίστηση, έτσι ώστε να μπορέσεις να πάρεις σύνταξη σε τριάντα χρόνια.

5) Να πάρεις σύνταξη και να ανακαλύψεις μετά ότι δεν έχεις πια την ενέργεια για να απολαύσεις τη ζωή και να πεθάνεις από ανία μέσα σε λίγα χρόνια.

6) Να κάνεις μπότοξ.

7) Να καταλαβαίνεις ότι η δύναμη έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το χρήμα και ότι το χρήμα είναι πολύ πιο σημαντικό από την ευτυχία.

8) Nα κοροϊδεύεις όποιον κυνηγά την ευτυχία αντί για το χρήμα, αποκαλώντας τον «άνθρωπο χωρίς φιλοδοξίες»

9) Να αγοράζεις πράγματα, όπως αυτοκίνητα, σπίτια, ρούχα, και να καθορίζεις τη ζωή συγκρίνοντάς τα , αντί να προσπαθείς να μάθεις τον πραγματικό σκοπό της ζωής σου.

10) Να μη μιλάς σε ξένους. Να κακολογείς το γείτονα.

11) Να πιστεύεις ότι οι γονείς σου έχουν πάντα δίκαιο.

12) Να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, να μένεις με κάποιον ακόμα κι αν η αγάπη μεταξύ σας έχει τελειώσει, λέγοντας ότι είναι για το καλό του παιδιού. Λες και το παιδί δεν είναι μάρτυρας στους συνεχείς καβγάδες.

13) Να σχολιάζεις όλους εκείνους που προσπαθούν να είναι διαφορετικοί.

14) Να ξυπνάς με ένα υστερικό ξυπνητήρι δίπλα από το κρεβάτι σου.

15) Να πιστεύεις οτιδήποτε κι αν δημοσιεύεται στον Τύπο.

16) Να δένεις ένα κομμάτι χρωματιστό ύφασμα στο λαιμό σου, που δεν έχει καμιά εμφανή χρησιμότητα, αλλά που ακούει στο πομπώδες όνομα «γραβάτα».

17) Να μην κάνεις ποτέ ευθείες ερωτήσεις, ακόμα κι αν ο άλλος καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλεις να μάθεις.

18) Να χαμογελάς ακόμα κι όταν πεθαίνεις από την επιθυμία να κλάψεις και να λυπάσαι όσους εκφράζουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους.

19) Να πιστεύεις ότι η ζωή αξίζει μια περιουσία ή ότι δεν αξίζει απολύτως τίποτα.

20) Να περιφρονείς πάντα κάτι που δεν αποκτήθηκε με δυσκολία, γιατί δεν έγιναν οι «απαραίτητες θυσίες», κι έτσι προφανώς δεν έχει τις «απαραίτητες» ιδιότητες.

21) Να ακολουθείς τις επιταγές της μόδας, ακόμα κι αν όλα μοιάζουν γελοία και άβολα.

22) Να πιστεύεις ακράδαντα ότι όλοι οι διάσημοι έχουν μαζέψει σωρούς χρημάτων.

23) Να επενδύεις πολλά στην εξωτερική ομορφιά και να σε απασχολεί λίγο η εσωτερική.

24) Να χρησιμοποιείς όλους τους δυνατούς τρόπους για να δείξεις ότι, παρόλο που είσαι ένας κανονικός άνθρωπος, είσαι σκάλες ανώτερος από τους άλλους.

25) Στα μέσα μεταφοράς, να μην κοιτάς ποτέ τον άλλο στα μάτια γιατί μπορεί να θεωρηθεί απόπειρα αποπλάνησης.

26) Όταν μπαίνεις στο ασανσερ, για κοιτάζεις προς την έξοδο και να παριστάνεις πως είσαι μόνος σου, όσο κόσμο κι αν έχει.

27) Να μη γελάς ποτέ ηχηρά σε ένα εστιατόριο, όσο καλή κι αν είναι η ιστορία που ακούς.

28) Στο Βόρειο Ημισφαίριο, να φοράς πάντα ρούχα που ταιριάζουν με την εποχή: μπράτσα έξω την άνοιξη(όσο κρύο κι αν κάνει) και μάλλινο σακάκι το φθινόπωρο(όση ζέστη κι αν έχει)

29) Στο Νότιο Ημισφαίριο, να γεμίζεις το χριστουγεννιάτικο έλατο με βαμβάκι, ακόμα κι αν ο χειμώνας δεν έχει καμία σχέση με τη γέννηση του Χριστού.

30) Όσο μεγαλώνεις, να νομίζεις ότι έχεις όλη τη σοφία του κόσμου, ακόμα κι αν δεν έχεις ζήσει αρκετά για να ξέρεις ότι κάνεις λάθος.

31) Να πηγαίνεις σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και να νομίζεις ότι μ’αυτό τον τρόπο έχεις κάνει πια αρκετά για να βάλεις τέλος στις κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν στον κόσμο.

32) Να τρως τρις φορές τη μέρα, ακόμα κι αν δεν πεινάς.

33) Να πιστεύεις ότι οι άλλοι είναι πάντα καλύτεροι σε όλα: είναι ομορφότεροι, ικανότεροι, πλουσιότεροι, εξυπνότεροι. Είναι πολύ επικίνδυνο να τολμάς να ξεπεράσεις τα όριά σου, καλύτερα να μην κάνεις τίποτα.

34) Να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο σαν ανίκητο όπλο και αδιαπέραστη πανοπλία.

35) Να βρίζεις όταν οδηγείς.

36) Να νομίζεις ότι για όλα όσα κάνει το παιδί σου, φταίνε οι παρέες του.

37) Να παντρεύεσαι τον πρώτο άνθρωπο που σου προσφέρει κάποια κοινωνική θέση. Η αγάπη μπορεί να περιμένει.

38) Να λες πάντοτε «Προσπάθησα», ακόμα κι αν δεν έχεις προσπαθήσει καθόλου.

39) Να αφήνεις τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα στη ζωή για να τα ζήσεις αργότερα, όταν δε θα έχεις πια τις δυνάμεις για να το κάνεις.

40) Να αποφεύγεις την κατάθλιψη με καθημερινές γενναίες δόσεις τηλεόρασης.

41) Να πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι σίγουρος για όλα όσα έχεις κατακτήσει.

42) Να νομίζεις ότι το ποδόσφαιρο δεν αρέσει στις γυναίκες και ότι η διακόσμηση και η μαγειρική δεν αρέσει στους άντρες.

43) Να κατηγορείς την κυβέρνηση για ό,τι κακό συμβαίνει.

44) Να είσαι σίγουρος ότι το να είσαι καλός, αξιοπρεπής και αξιοσέβαστος άνθρωπος σημαίνει ότι οι άλλοι θα σε θεωρήσουν αδύναμο, τρωτό και χειραγωγήσιμο.

45) Να είσαι εξίσου σίγουρος ότι το να αντιμετωπίζεις τους άλλους με επιθετικότητα και αγένεια είναι συνώνυμο της ισχυρής προσωπικότητας.

46) Να φοβάσαι το ινοσκόπιο(άντρες) και τη γέννα(γυναίκες).

Advertisements

7 thoughts on “Λίστα κανονικότητας

 1. na to thkiavasw leis?

  misharos: Να το θκιεβάσεις λέω :) Ούλλο το βιβλίο εν μια μέρα στο φεστιβάλ των Κανών τζιαι μέσα που διάφορους ήρωες καταφέρνει να μας δείξει πώς στα αλήθκεια εν ο κόσμος της μόδας τζιαι του κινηματογράφου τζιαι πως οι αθρώποι που εμπλέκουνται σε τούντους τομείς έννεν ευτυχισμένοι. Εν τυφλοί που τα φλαsh των φωτωγράφων τζιαι της σημασίας. Λαλεί ότι τούτοι που έχουν πολλή φήμη, δόξα τζιαι λεφτά, υποφέρουν τζιαι έννεν ευτυχία να είσαι διάσημος τζιαι πλούσιος.

 2. Τον Πάουλο Κουέλου (Παύλος Κουνέλης) εσταμάστησα να τον θκιαβάζω εδώ και κάποια χρόνια, εφάνηκε μου ότι επαναλάμβανε τις ίδιες φιλοσοφίες που λέει στον ¨αλχημιστή» στα υπόλοιπα βιβλία του. Ίσως αν το βρω τούτο που λες να το διαβάσω, εν σωστα τζιαι ωραία τούτα που λαλεί στη λίστα του. Θα έπρεπε να τα θκιαβάσουν τούτες ούλλες οι «διάσημες», ειδικά στην Κύπρο.

  misharos: Παύλος Κουνέλης lol. Μόνο τον Αλχημιστήν εθκιέβασα πριν που τούτο. Εν βλέπω ιδιαίτερες ομοιότητες στες φιλοσοφίες που λαλεί μέσα που τον Αλχημιστή τζιαι το Ο νικητής είναι μόνος. Ίσως επειδή ο αλχημιστής εν 500-1000 χρόνια πριν, ενώ το άλλο λαλεί για την κατάσταση σήμερα στο παρών. Αλλά ναι, κάπου βαρκέσαι να θκιεβάζεις τες φιλοσοφίες του. Τζιαι σκέφτου 520 σελίδων βιβλίο Ο νικητής ειναι μόνος, τζιαι περιγράφει μιαν ημέρα! Μεν δεις λεπτομέρειες που βάλλει. Μπορεί να σου πει ότι ο ήρωας βαστά κινητό τζιαι να σου αρκέψει ούλλο το κεφάλαιο να σου λαλεί γιατί τα κινητά έννεν καλά τζιαι ότι λάθος μας λαλούν να μεν τα αννοίουμεν στα αεροπλάνα, εν για να μας ελέγχουν κλπ κλπ.
  Τζιαι να το θκιεβάσουν οι διάσημες εν νομίζω να καταλάβουν τίποτε. Αφού βλέπεις εγέμωσεν ο τόπος με περιοδικά που ασχολούνται μαζίν τους(OK, Downtown, People).
  Εμπάσιγουέι, εν πολλά καλό βιβλίο. Give it a try. :)

 3. Τί ενι το ινοσκόπιο; Μόνο που το όνομα εφοήθηκα…

  misharos: Ο φίλος μας ο Γούγλης λαλεί ότι εν ένα συρματούι που έσιει πάχος όσον τα fiber optic σύρματα τζιαι χρησιμοποιείται κυρίως στην ιατρική, για να δουν μέσα στο σώμα σου, που μιτσιές τρυπούες.

 4. eipe mou tzioai mia fili mou oti en kalo.
  polla eironiko, an skefteis oti o Coelho apolamvanei status pop star oidios…

  misharos: Ναι εν πολλά ωραίο.
  Τζιαι γω εν τούτο που επρόσεξα. Εν γίνεται ρε Κοέλο να μας κάμνεις τον παsh φιλόσοφο τζιαι να κάμνεις τζιαι αυτοβιογραφία, θέλοντας να τονίσεις την σπουδαία ζωή σου τη στιγμή που κριτικάρεις τζιαι θαύκεις αφάνταστα τούτου του τύπου αθρώπους. Απογοητεύτηκα που εν έτσι καθώς ενόμιζα ότι εν ένας ταπεινός άθρωπος που εννα του δώκουν ένα βραβείο τζιαι να πει όι απαντώντας τους «εν κάμνω κάτι σπουδαίο».

 5. Εγώ έξερα τον πάντως ως Παυλής ο Κούελλος…
  Ναι, τζαι εγώ ετρομοκρατήθηκα με την ιδέα του ινοσκόπιου μόνο με την ιδέα του που μπορεί να μπαίνει. Είμαι σίουρος ότι τζαι για το ινοσκόπιο τζαι για ούλλα τα πιο πάνω φταίει η κυβέρνηση. Εν κυβέρνηση που έχουμε ολάν; :P

  misharos: Χαχά :) Μα είδες κουμπάρε; Κύριελέησον παλιοκυβέρνηση ου ου ου ου :p

 6. Δηλαδή το ινοσκόπιο εν σιηρόττερο που το κωλονοσκόπιο; :ζ
  Πολλά δυνατή η λίστα κανονικότητας πάντως, I’ll give the book a shot!

  misharos: Χωρίς να ξέρω τίποτε για το θέμα, νομίζω εσυγχίσετε τα λλίο :p Το ινοσκόπιο πιστεύκω ένει κάτι φαιπερ οπτικ παχους συρματα που σου βαλλουν αμαν εννα σου καμουν εγχείρηση, τζιαι εν χρειάζεται να σε ανοίξουν ή να κάμουν άλλα πολύπλοκα πράματα. Κάποιος να μας δώκει τα φωτιστικά του που λαλει τζιαι η ττοπ ΣΙΚ.
  Δώστου έναν πυροβολισμό :p

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s