Η δύναμη μιας δουλειάς

Σκεφτείτε ότι μιαν ημέραν ούλλοι αρκέφκουν να ασχολούνται με οτιδήποτε κάμνετε στη δουλειά σας. Οι κινήσεις σας, τα λόγια σας, οι πράξεις σας, εννα γίνουν αντικείμενο συζήτησης για ολόκληρο το νησί, για μέρες. Οι εφημερίδες εννα αφιερώνουν ολόκληρες σελίδες για να γράφουν για τούντες πράξεις σας. Ούλλους ενδιαφέρει τους τι κάμνετε στη δουλειά σας. Να φανταστείτε, κάθε φορά που έσιετε μια σημαντική δουλειά, έρκεται κόσμος να σας δει τζιαι να σας υποστηρίξει. Τζίνοι που δεν εν υποστηρικτές των ενεργειών σας τζιαι της δουλειάς σας, ή απλά δεν τους αρέσκει η εταιρία στην οποίαν εργάζεστε, αρκέφκουν να σας ξητιμάζουν, να σας λαλούν για τη μάνα σας, για την αρφή σας. Οι υποστηρικτές σας, με τους αντιπάλους σας, ξητιμάζουνται μεταξύν τους, κάποτε δέρνουνται τζιόλας. Εσείς, δεν κάμνετε τίποτε για τούτο. Απλά συνεχίζετε να κάμνετε τη δουλειά σας. Το πολλή πολλή να συμμετέχετε σε καμιά διαφήμιση: «Όχι βία στα γραφεία».

Οι υποστηρικτές σας, σιέρουνται κάθε φορά που έσιετε μιαν επιτυχία στη δουλειά σας. Τζιαι παραδόξως, σε μια περίοδο που ο άνθρωπος, ό,τι κάμει θέλει να του φέρει κέρδος, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έσιει κανέναν απολύτως κέρδος. Απλά σιέρεται με την επιτυχία σας. Με μιαν επιτυχία σας, μπορείτε να ανυψώσετε ψυχολογικά σιηλιάες άτομα. Με μιαν αποτυχία σας, σιηλιάες άτομα λυπούνται. Κλείνοντας μια συμφωνία που κανένας άλλος εν εκατάφερεν στο παρελθόν, ή επιτυγχάνοντας κάτι δύσκολο, γίνεστε το επίκεντρο της συζήτησης στο νησί. Μπορεί τζιαι στο εξωτερικό να γράψουν για εσάς.

Ο κόσμος, συζητά συνέχεια για τη δουλειά σας. Που τες κινήσεις των διευθυντών, μέχρι τες προσλήψεις νέων υπαλλήλων. Ξέρουν ούλλους τους διευθυντές της δουλειάς σας, τζιαι έχουν γνώμη για τούτους. Ξέρουν το μισθό του κάθε νέου υπαλλήλου. Στα δελτία ειδήσεων, ούλλοι ασχολούνται με το πώς πάει η δουλειά σας, τις σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας, αν κάτι κακό σας εσυνέβηκε ξέρουν πού, πότε, γιατί, πώς. Περιοδικά, ιστοσελίδες τζιαι ραδιοφωνικοί σταθμοί δημιουργούνται λόγω της δουλειάς σας. Η δουλειά τους είναι να σχολιάζουν τη δουλειά σας.

Αν τύχει να ταξιδέψετε στο εξωτερικό για τη δουλειά σας, εκατοντάδες, ίσως τζιαι σιηλιάες άθρωποι θα έρτουν να σας υποστηρίξουν. Πάλε, θα χαρούν πάρα πολλά με μιαν επιτυχίαν σας τζιαι θα λυπηθούν με την αποτυχία σας. Κέρδος για τούς υποστηρικτές σας; Απολύτως κανένα. Μόνον ηθική ικανοποίηση που ήρταν τζιαι είδαν σας.

Αφιερώνουν σας σελίδες σε εφημερίδες, αφιερώματα στα περιοδικά, σχολιασμό των κινήσεών σας στη δουλειά σας που τον καθένα που φκαίνει στα ράδια, κάμνουν σας ιστοσελίδα. Έσιετε τον απόλυτο σεβασμό των υποστηρικτών σας. Αν κάμνετε πολλά καλά τη δουλειά σας, έχουν σας σαν θεό. Αντίθετα, για όσους υποστηρίζουν άτομα που εργάζονται σε άλλην εταιρία, είσαστε μισησμένος τζιαι ανεπιθύμητος.

Τούτοι οι υποστηρικτές σας, πάντα φέρνουν τζιαι μωρά μαζίν τους για να σας δούν. Τζιαι γεμώννουν την ψυσιή τους με εικόνες βίας, χυδαία λόγια υποστήριξης, μίσος προς τους υπαλλήλους/υποστηρικτές της άλλης εταιρίας.


Εξαιρετικά παράλόγα τα όσα επερίγραψα πιο πάνω έννεν; Ποττέ εν πρόκειται να συμβούν τέθκια πράματα στο γραφείο σας, στη δουλειά σας.
Τζι’όμως στο ποδόσφαιρο έτσι ένει. Τζιαι οι ποδοσφαιριστές εν άτομα που απλά κάμνουν τη δουλειάν τους.
Τες τελευταίες μέρες άρκεψα να αναρωθκιούμε, προς τι τόσος ενθουσιασμός τζιαι καρκασιαλλίκκι για το ποδόσφαιρο.
Σιέρουμαι άμα βάλλει γκολ η ομάδα μου, σιέρουμαι άμα πάει καλά στην Ευρώπη, σιέρουμαι άμα πιάννει τρόπαια. Άμαν έψαξα γιατί σιέρουμαι όμως, εν ήβρα το λόγο.
Αντίθετα, ήβρα το πολλά παράλογο.

6 thoughts on “Η δύναμη μιας δουλειάς

 1. Πολλά ωραίο το ποστ σου. Έξυπνο, σουρεαλιστικό τζαί συφωνώ απόλυτα. Βέβαια σε έναν κόσμο που εν ούλλο δουλειά, υποχρεώσεις τζαί κανόνες, όταν κάτι προσφέρεται για να σε κάμει να ξεχαστείς, να χαλαρώσεις τζαί να αποτοξινωθείς που τη ζωή-φυλακή που έσσιεις, εν να το αγκαλιάσεις τυφλά. Κρίμα -κατά τη γνώμη μου- που τούτη η ενέργεια εν πάει στην ζωή, στην αγάπη τζαί στην τέχνη του να ανεβαίνεις σκαλιά με τες πράξεις σου αντί του να κουτρουμπελλίζεσαι κάτω.

  misharos: Ευχαριστώ :) Βέβαια. Ένας πολλά σημαντικός λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Αποφυλάκιση που την καθημερινή τους φυλακή. Τόπος να φκάλουν το θυμό τους. Τόπος να νιώσουν αισθήματα χαράς, γιατί απ’ότι φαίνεται λείπουν τους.
  Αλλά, τουτη τη σκέψη τωρά προσαρμόζουμεν την στα σημερινά δεδομένα. Που ο άνθρωπος εν δούλος της δουλειάς του τζιαι των τραπεζών. Πάντα όμως υπήρχαν αθλήματα τζιαι οι ανθρωποι υποστηρίζαν μια συγκεκριμένην ομάδα. Τις μονομαχίες στην Αρχαία Ρώμη, τους Ολυμπιακούς στην Αρχαίαν Ελλάδα. Ίσως τότε οι ανθρώποι να μεν υποστηρίζαν κάποιον συγκεκριμένο, αλλά απλά να απολάμβαναν το άθλημα.

 2. It’s called the instinctive and unconscious need for a sense of belonging.

  misharos: Έτσι ακριβώς ένει :) Πολλά σωστά. Ο άνθρωπος κάμνει τα πάντα για να ανήκει. Το ποδόσφαιρο πλέον εν θρησκεία τζιαι υπάρχουν δισεκατομμύρια οπαδοί του. Που το κάμνουν απλά επειδή θέλουν να ανήκουν κάπου.

 3. Εγώ ποττέ εν εκατάλαβα γιατί κάμνει έτσι ο κόσμος με το ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον γιατί να νευριάζουν, να χαλά η διάθεση τους, να μεν μπορούν να μιλήσουν φυσιολογικά με ένα πλάσμα, να κάμουν μια δουλειά, επειδή ο νους τους εν στο ματς που ετέλειωσεν πριν 1 ώρα ασπούμεν. Επίσης γιατί να είσαι κάπου που εν έχεις τηλεόραση τζαι να είσαι πας στο τηλέφωνο κολλημένος να σε πιάσει κάποιος να σου πει τι γίνεται στο ματς σάννα τζαι εν γίνεται να μάθεις στο τέλος.
  Ίσως εν επειδή εγώ εν ασχολήθηκα ποττέ μου, επειδή εν είχα παπά που να θορεί μάππαν, να πηέννει καφενέν… Αλλά γενικά έτσι πάθη, όπως ούλλα τα πάθη τα τόσο έντονα νομίζω έννεν υγειή.

  misharos: Σωστή. Ούτε εγώ το καταλάβω τωρά. Ενώ πριν έβλεπα το φυσιολογικά. Εν μπορώ να καταλάβω για πιο πράμα λυπούνται, νευριάζουν, σιέρουνται.
  Εν ασχολήθηκες, γι’αυτόν εν καταλαβαίνεις. Τζιαι να ασχολείσουν, ίσως μια φάση να αναρωθκιέσουν: Προς τι τούτη ούλλη η φασαρία; Τζιαι τελικά να μεν έβρεις απάντηση που να σε ικανοποιεί. Τζιαι να φκάλεις τη μάππα που τη ζωή σου. Όπως εγώ. Αρέσκει μου να παίζω, να βλέπω απλά για να το απολαύσω. Χωρίς να μου χαλά τη διάθεση μου, χωρίς να εκφράζω αγάπη προς τούτο.
  Φυσικά έννεν υγιή. Ανθρώποι σκοτώνουνται, μάνες ξητιμάζουνται, ποδοσφαιριστές θεοποιούνται…για το τίποτε.

 4. σιχαίνομαι το ποδόσφαιρο… πολύ εύστοχο το ποστ σου. υπερβολικά πολλά λεφτά, υπερβολική προβολή και μπορώ να φανταστώ τη διαφθορά…

  misharos: Εμένα αρέσκει μου σαν άθλημα. Αλλά μόνο να τους βλέπω να παίζουν τζιαι να το απολαμβάνω. Εν θέλω πλέον να σιέρουμαι με γκολ τζιαι επιτυχίες ενός άυλου πράματος, της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ακούεις η Ρεάλ εγόρασεν τον Ρονάλτο 90+ εκατομμύρια ευρώ. Πού είμαστεν κύριε μου; Μα είμαστεν σοβαροί; 90 εκατομμύρια για έναν άθρωπο; Έσιει παίκτες στην Κύπρο που πιάννουν 1 εκατομμύριο το χρόνο. Μιλούμε για παλαβά λεφτά. Τζιαι στην ουσία, εν για το τίποτε. Η υπερβολική του προβολή μπορεί να εξυπηρετήσει πάρα μα πάρα πολλά συμφέροντα. Απλά ακόμα να το καταλάβουν κάποιοι.

 5. Το ίδιο ισχύει και για τους τραγουδιστές και ηθοποιούς. Μόλις ενηλικιώθηκα εσταμάτησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο γενικά. Εθεωρούσα το παράλογο για τους ίδιους λόγους που αναφέρετε. Τα τελευταία χρόνια όμως άρκεψα να πορώνουμαι με μια συγκεκριμένη ομάδα. Όι με κυπριακό ποδόσφαιρο, εν μπορώ καν να το βλέπω, εν εντελώς ερασιτεχνικό και ασταθές. Καταλαβαίνω πόσα λεφτά παίζουνται και ότι εν απλά ένα σπορ, αλλά ορισμένες φορές εν κάτι παραπάνω. Στην Ισπανία δαμέ και δεκαετίες Καταλανοί και Βάσκοι ζητούν ανεξαρτησία. Θεωρούν ότι οι πολιτικές επιλογές των Καστιλιανών (της συντρηπτικής πλειοψηφίας) εν τους αντιπροσωπεύκουν και εβαρεθήκαν να πληρώνουν τα λάθη τους (βλέπε Φράνκο, στροφή προς τις ΗΠΑ, στρατεύματα σε Ιράκ και Αφγανιστάν, οικονομική διαχείριση). Οι Βάσκοι διεκδικούν ανεξαρτησία μέσω της οργάνωσης ΕΤΑ: πόμπες, επιθέσεις κ.λ.π. Οι Καταλανοί κάμνουν το μέσω της Μπαρτσελόνα. Φκάλλουν λεφτά, εκάμαν πολιτικό κόμμα (με πρόεδρο τον τέως πρόεδρο της Μπαρτσελόνα), ζητούν ανεξαρτησία μέσω του κόμματος και κάμνουν γνωστό το πρόβλημα τους μέσω της ομάδας τους. Εγώ πάντως προτιμώ τούτον τον τρόπο που τες πόμπες της ΕΤΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s