Οι νέοι, ρομπότ των πολιτικών.

Εψές, επία στη συναυλία του Μαχαιρίτσα τζιαι του Κότσιρα, στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ. Ήταν πολλά ωραίο το μουσικό κομμάτι, ήσιεν ωραία τραούθκια τζιαι ήμουν με καλή παρέα.

Έβλεπες σημαίες του ΑΚΕΛ, φανελάκια του Che Guevara τζιαι της ΕΔΟΝ, κάποιοι εφορούσαν κότσινα περιβραχιόνια, έφηβοι στην ηλικία μου εφωνάζαν «και τώρα και πάντα ΑΚΕΛ, ΑΚΕΛ, ΑΚΕΛ», ήσιεν περίπτερα που πολλά κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης. Μια συντριπτική πλειοψηφία είμαι σίουρος ότι δεν ξέρει γιατί φωνάζει, ούτε για τι φωνάζει.

Εν σε φεστιβάλ της νεολαίας του ΑΚΕΛ που ήμουν, εν φυσικό να έβλεπα τέθκια. Εν έχω κανένα πρόβλημα με τα πλείστα που λαλούν. Τζιαμέ που αηδίασα ήταν στο πόση προπαγάνδα, πλύση εγκεφάλου τζιαι φανατισμός γίνεται σε εμάς τους έφηβους/νέους. Φυσικά τζιαι όι μόνο που τους Αριστερούς, όπως εψές η ΕΔΟΝ. Όσον είμαστεν μιτσιοί, γεμώννουν τον νουν μας με ένα σωρό συνθήματα τζιαι ιδέες, μαθαίνουν μας να μιλούμε, τζιαι φωνάζουμεν τα. Σαν τα ρομπότ. Ούλλοι φωνάζουν τα ίδια, ούλλοι πιστεύκουν τα ίδια, φορούν τα ίδια ρούχα, έχουν ίδιες ιδέες τζιαι ίδιες απαντήσεις σε περίπτωση που αντιλέγεις σε κάτι. Τζιαι φωνάζουν όπως τους είπαν, χωρίς να ξέρουν γιατί. Όπως τα ρομπότ, που τα προγραμματίζουν να λαλούν κάτι, τζιαι δεν έχουν την παραμικρήν ιδέα για τι φωνάζουν. Τους υπεύθυνους για τούντην κουβέντα δεν τους νοιάζει καθόλου. Εξασφαλίσαν που τα τωρά πολλούς ψηφοφόρους για το μέλλον. Τεράστιον επίτευγμα για τζίνους. Μεγάλον όμως πλήγμα για την κοινωνία.

Ένα παράδειγμα για την πλύσην εγκεφάλου είναι το ότι στην πολιτική τζιαι στο ποδόσφαιρο, στην Κύπρο, υπάρχουν τύποι ανθρώπων. Δηλαδή, όσοι ψηφίζουν ΑΚΕΛ, είναι οπαδοί της Ομόνοιας, έχουν ίνδαλμα τον Che τζιαι οι μιτσιοί της συμμερίζουνται τις ιδέες ή είναι μέλη της ΕΔΟΝ. Όσοι ψηφίζουν ΔΗΣΥ ή ΔΗΚΟ, είναι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, έχουν ίνδαλμα τον Γρίβα τζιαι οι μιτσιοί του συμμερίζουνται τις ιδέες ή είναι μέλη του ΕΛΑΜ. Σαμπώς τζιαι εν συνταγές μαγειρικής. Αλλά τι λαλώ σαμπώς, έτσι ένει.

Με το που γεννιέται κάποιος σε οικογένεια ΑΚΕΛική θα δει τον παπάν του να ξιτιμάζει τη Δεξιά, να τον παίρνει σε αγώνες της Ομόνοιας στους οποίους θα του γοράσει τζιαι φανέλλα του Che, χωρίς να εξηγήσει στο μωρό ποια εν τούτη η μεγάλη μορφή. Στο σπίτι θα έχουν καμιάν αφίσα του κομμουνισμού ή του Μαρξ τζιαι το μωρό θα γραφτεί τζιαι θα πιέννει στα φεστιβάλ της ΕΔΟΝ. Σε οικογένεια ΔΗΚΟϊκή, ο παπάς θα ξιτιμάζει τους Αριστερούς, θα πιέννει σε αγώνες του ΑΠΟΕΛ στους οποίους θα του γοράσει φανέλλα του Γρίβα ή ελληνική σημαία, χωρίς να εξηγήσει στο μωρό ποιος εν ο Γρίβας που λέγονται τόσα τζιαι τόσα για τούτον, ούτε τη σημαντική σημασία τζιαι ιστορία της ελληνικής σημαίας. Στο σπίτι θα έχουν ελληνική σημαία τζιαι αφίσα της ΕΟΚΑ τζιαι το μωρό θα γραφτει στο ΕΛΑΜ.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν καταλάβει ότι εμείς οι νέοι πρέπει να μείνουμεν έξω που τούτο το πράμα που λέγεται πολιτική, η οποία στην Κύπρο εν συνώνυμη με το μίσος, την απέχθεια, τη βία, το γλύψιμο, το ρουσφέτι, την αντιπαλότητα, την ψευτιά, την προώθηση λάθος προτύπων, πράματα που η ψυσιή του νέου ούτε καν πρέπει να γνωρίζει. Πρέπει να ζήσουμε συμφιλιωμένοι τζιαι ενωμένοι. Την πολιτικήν αηδία, έξω που μας!

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν καταλάβει ότι εμείς οι νέοι πρέπει που μόνοι μας μέσα που μιαν αγνή, υγιή τζιαι σωστήν εκπαίδευση να αποφασίσουμεν με τη σφαιρική κριτική που θέλουμεν τζιαι πρέπει να αποκτήσουμε, ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε. Χωρίς κανένα να μας λαλεί τι θα κάμουμε τζιαι τι θα πούμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν καταλάβει ότι εμείς οι νέοι πρέπει να ζήσουμεν σε έναν κόσμον ειρήνης, χωρίς μίσος τζιαι αντιπάλους. Γιατί εμείς θα βαστούμεν την Κύπρο του αύριο! Τζιαι αντί να γεμώσετε την ψυσιή μας με φιλία, συμπόνια, ειρήνη, απέχθεια στο κακό τζιαι αγάπη γεμώννετε την με το κάθε είδους κακό που σας εξασφαλίζει την ηρεμία σας ενώ εμείς σφαζόμαστε. Θα σας εσύμφερεν άραγε να μας δώκετε σφαιρικήν άποψη τζιαι κριτική, έτσι ώστε να έχουμεν την δυνατότητα να διαμαρτυρούμαστε για τα (πολλά) λάθη της κοινωνίας; Καθόλου. Τζίνο που σας συμφέρει είναι να σφαζούμαστεν εμείς, ενώ εσείς κάμνετε ομιλίες για ειρήνη, τζιαι να κάμνετε σίουρες τες ψήφους μας στο μέλλον. Γιατί αν είμασταν ενωμένοι, με καμία δύναμη δεν θα είσασταν τζιαμέ που είσαστεν. Αλλά απ’ότι φαίνεται το διαίρει και βασίλευε εν εξαιρετικά αποτελεσματικό κάποιες φορές…

Μαλάκες.

6 thoughts on “Οι νέοι, ρομπότ των πολιτικών.

 1. Δούκα μου, δεν είναι τυχαίο που οι νέοι μας πατώνουν στις εξετάσεις των σχολείων τους, πέφτουν οι βάσεις, να γραψουν τουλάχιστο χωρίς ορθογραφικά λαθη δεν ξέρουν και περιμένεις να βάλουν τον νού τους να δουλέψει να ξεφύγουν από την μάντρα που τους εβάλαν;

 2. πραγματικά εν πολλά λυπηρό το όλο σκηνικό! Αλλά να καταλάβεις ότι όσοι άκομα ενδιαφέρονται και λιο περισσότερο, φκαίνουν έξω ρωτούν να μάθουν….κάποιους εβόλεψε που κάποιοι εν έτσι! Ήμουν τζε εγώ μιτσά τζε άνηκα σε τούτες τις βλάκειες ώσπου εκατάλαβα τι αηδεία μου φκάλουν και αποστασιωποιήθηκα!Πιο κρίμα όμως είναι ατομα που σπουδάζουν τζε που μορφώνονται τζε ανίει υποτίθεται το πνεύμα τους που κουβαλούν τούτες τις ιδέες ακόμα! Που πιστεύκουν σε ένα Γρίβα ή σε ένα Τσε ακόμα…ή ακόμα πιο γελοίο στην «Ένωση»…

 3. Νομίζω ότι μπερδεύκεις την πολιτικοποίηση με την κομματικοποίηση. Γενικά, ναι, έχουμε μάθει να τα ταυτίζουμεν τούτα. Αλλά εν λλίο μηδενιστικό γιατί έτσι αφορίζεις τα ούλλα. Τζιαι τζιοίνο που θέλω να πω εν ότι έννεν ούλλοι οι γονιοί που κάμνουν τα παιθκιά τους πρόβατα. Εγώ τουλάχιστον εν εγεννήθηκα σε τέθκιαν οικογένεια. Τζιαι επίσης κάπου τζιαμέ κατάυρα εν τζιαι η προσωπική ευθύνη.

 4. (εν ξέρω αν επίες στο φεστιβάλ τζαι στες 8,αλλά ειδικά τζαμέ, το σκηνικό-με τα μωρά της εδόν στην παρέλαση-ήταν τραγικό.)
  Το να μελετήσεις τα πιστεύω του κάθε κόμματος τζαι να είσαι ώριμος να επιλέξεις υπεύθυνα ,εν άλλο.
  Δυστυχώς ελάχιστοι το κάμνουν τούτο.Τζαι ειδικά στην ηλικία μας-έφηβοι-,ελάχιστοι εν τζίνοι που μπορούν να ασκήσουν σφαιρική κριτική.
  Εν ξέρω αν εμείς οι νέοι ως σύνολο θέλουμε όντως την ειρήνη.Κάθε χρόνο ,όποτε εν οι μαθητικές εκλογές στο λύκειο,υποψηφιότητα βάλλει ο καθένας με το κόμμα του.(!).
  Πώς γίνεται μετά να λαλούμε ότι εμείς θέλουμε να μείνουμε έξω που τούντο πράμα;
  Ρομπότ ,γίνουνται όσοι καταβάθος θέλουν να γινούν.

 5. Πρώτα πρώτα, θα ρωτήσω, γιατί τον Che … εμείς έχουμε κοτζιαμου Αυξεντίου … ναι μεν ήρωας ο Che, αλλά έν ήβραμεν πιο κοντινό;
  Δεύτερον, εν πάω μάππα αλλά θωρώ τζιαι στεναχωρκούμε, γιατί ρε κουμπάρε παίρνεις στο εξωτερικό την σημαία της ελλάδας ή του che ή την κόττζινιν? Αφού εν Αποέλ/Ομόνοια/Ανόρθωση που παίζει όι ο Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός.
  Μετά, έθελα να πάω πολλά στο φεστιβάλ της εδόν επειδή είμαι λάτρης της έντεχνης μουσικής, αλλά ρε γαμώτο, έν είχα όρεξη γιατί σπάζουν μου τη τούτα τα συνθήματα, ειδικά που άσχετους που δεν ξέρουν γιατί φωνάζουν … αλλά η πλύση εγκεφάλου και όλα τα υπόλοιπα … είναι σε τεράστιο βαθμό από τα λύκεια … και τώρα στα πανεπιστήμια που υπάρχουν …
  Είμαι στο ΤΕΠΑΚ … και το μόνο που βλέπω είναι να κατηγορεί ο ένας τον άλλο, ύπουλα χτηπύματα, ψέματα κτλ … πέρσι ρώτησα μια γνωστή μου, πολύ έξυπνη κοπέλλα, για το ποιές είναι οι δικές της θέσεις περί των θεμάτων του πανεπιστημίου … Την πρώτη φορά δεν μου πολυαπάντησε. Ενώ την επόμενη μέρα, με πήρε τηλέφωνο για να ξανακάνουμε την συζήτηση. Αυτή τη φορά ήρθε δασκαλεμένη και μόνο την δική της άποψη δεν μου είπε, δίσταζε να μου την πει και το απέφευγε … Έχουν κάνει έξυπνα, δραστήρια άτομα, πρόβατα, άτομα που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και έχουν όρεξη να το κάνουν, να μην σκέφτονται ατομικά.
  Τελικά η πολιτική είναι σημαντική, αλλά σκοτώνει την σκέψη …

  Btw, επειδή μόλις έκανα blog στο wordpress, δεν έχει τίποτα, αν θέλετε να δείτε το profile μου ή το blog μου είναι εδώ: http://malnicsworldview.blogspot.com/

 6. Λοιπόοοον….επήα τζ’εγώ στο φεστιβάλ της ΕΔΟΝ τζαι τες 3 νύχτες τζαι πρράγματι οι συναυλίες δεν εχάνναν….

  τζαι τζίνο το πουκάμισο το θαλασσί γέρημα πιον έμαθα το πόξω….τέλος πάντων.

  Το τί ξεφτίλισμα έππεσε που άποψη εθνικών συμβόλων τξαι καταστάσεων δε λέγεται. Ούτε γω διαφωνώ με τα παραπάνω πράματα που λαλούν με οι δεξιοί μέ οι αριστεροί. Το να προσπαθείς όμως ν τα σερβίρεις σε έφηβους τζαι μωρά εν απλά ανήθικο. Ο κολλητός μου ήταν τζαι υπεύθυνος στο φεστιβαλ, τζαι μόλις είδα τα «μικρά ΕΔΟΝόπουλα,την ελπίδα της Κύπροϋ» (μωρά 5-6 χρονών τωρα) να κάμουν παρέλαση τζαι να φωνάζουν τα κλασσικα ΑΚΕΛικά συνθήματα εγύρισεν μου άσσημα . Επήα λοιπόν τζ’αστειέφτηκα του για τούτα τα ρεζιλίκια τζαι όι μόνο εφουτουνιάστηκε τζαι είπεν μου πως εν απόλυτα φυσιολογικό, αλά εξιτήμασεν με θέμας (που ποτέ εν ετσακωθήκαμε).

  Οι ίδιοι μαννοί ανθρώποι που υποστηρίζουν τούτες τες μαζικές εκδηλώσεις λατρείας κομμάτων είναι τζίνοι που υποστηρίζουν την κομματικοποίηση στα σχολεία, την καταπίεση κάθε άποψης που εν αποτέλεσμα της σκέψης καθεού ξεχωρστά που το κόμμα τζαι τον χωρισμό του κόσμου σε πολιτικές παρατάξεις, κάμνοντας την φράση «Μπόρω τζαι σκέφτουμαι τζαι μόνος μου» ν’ακούεται γελοία τζαι παραφύσικη.

  P.S. τζήνην την ξαθθήν την παρουσιάστριαν ντοπάρουν την πριν να φκει ον στέιτζ τζαι λαώνει μας με κάθε της λέξην????

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s