Ποια είναι η άποψη μου για την τηλεόραση.

Απαντώ λλίο καθυστερημένα στην ερώτηση του oniropolos: «Ποια είναι η άποψη σας για τα πρότυπα που παρουσιάζονται μέσα από το reality Next Top Model;» .

Θα πω γενικά για την τηλεόρασην όμως.

Τα μικρά κορίτσια(5-6 χρονών), παρακολουθούν ταινίες στυλ barbie τζιαι έχουν τον ήρωα της ταινίας σαν πρότυπο. Ο καθένας συμφωνεί ότι πρόκειται για αθώες ταινίες, χωρίς ότιδήποτε πονηρό. Πονηρά τζιαι αισχρά(π.χ. ημίγυμνες χορέυτριες) έσιει το X-Factor ας πούμε. Το μωρόν εν θωρεί Χ-Factor για να έσιει πρότυπο την ήβη τζιαι τον λούη(στο σχολείον έμαθα τα ονόματα ανθρώπων να τα γράφω με κεφαλαίο. Εσείς εν είσαστεν άνθρωποι αλλά είδωλα.). Κανένα πρόβλημα! Κάμνουμεν μια διαφήμιση της barbie με το πιο πάνω είδωλο για να γίνει πρότυπο για τα κορίτσια των 5 τζιαι 6 χρονών. Ας εισβάλουμε στην βρεφική ηλικία! Yeah! Τζιαι αύριο να κάμει σέξυ φωτογράφηση στο Nitro, τζιαι το μωρό να τη δει(γιατί πλέον διαφημίσεις τέθκιων ευπρεπών και ηθικών περιοδικών εν παντού), τζιαι αφού το πρότυπον έκαμεν έτσι, σημαίνει εν σωστό! Τζιαι αφού εν σωστό σε κάποια χρόνια που εννα μεγαλώσει τζιαι εννα φκάλει βυζίν έξω στο facebook, κανένας εν θα της θυμώσει. Το αντίθετο, πολλές φίλες της τζιαι φίλοι της εννα της κάμουν καλά σχόλια. Νιώθει ακόμα πιο σωστή. Πόσον εμίσησα τους ανθρώπους(μήπως έπρεπε να πω αρνιά;) όταν σε μιαν εκδήλωσην ήταν ο λούης τζιαι εδίαν αυτόγραφα τζιαι κάποιες μιτσιές εμαλλώνναν για το ποια εννα πάει πρώτη.

Είμαστεν στην εποχή του show. Να δείξουμεν ότι έχουμεν μεγάλο σπίτι, ακριβόν κινητό, πολυτελές αυτοκίνητο. Παρακολουθόντας το κουτί που ούλλη μέρα μουρμουρά(=τηλεόραση) τζιαι που τα περιοδικά(στυλ ok, people) μαθαίνουμε για τη ζωή του καθενός τζιαι της καθεμιάς. Κάτσε ρε φίλε, θα πει κάποιος. Τι έχουν τούτοι παραπάνω που μένα; Θέλω τζιαι γω σημασία! Ας γοράσω αυτοκίνητα, σπίθκια κλπ για να δειχτώ στους παρέες μου! Τζιαι που ξέρεις, μπορεί να φκώ τζιαι στην τηλεόραση τζιαι να με μάθει ούλλος ο κόσμος! Υπάρχει τζιαι το love bites, τζιαι το πρόβα γάμου τζιαι άλλες βλακείες όπου μπορεί να μπει οποιοσδήποτε.

Τούτος εν ο σκοπός της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Πρώτα κάμνουν τον κόσμο μία μάζα, αποβλακώνουν τον, κάμνουν τον να ασχολείται με βλακωδέστατες βλακείες, χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς Ιστορία, χωρίς θρησκεία, χωρίς οικογένεια, χωρίς αξίες, χωρίς ιδανικά, χωρίς αρχές, χωρίς ήθος. Τζιαι έτσι γίνεται τέλειος μαζικός έλεγχος.

Ένα που τα μεγαλύτερα κέντρα μαζικού ελέγχου είναι η τηλεόραση. Διαμορφώνει απόψεις όπως θέλει, με απίστευτην προπαγάνδα έτσι ώστε να διαμορφώσει τον κόσμο σύμφωνα με τις ιδέες της. Πάλε ο κόσμος γίνεται μάζα. Η μάζα έσιει τις ίδιες απόψεις. Όμως, μία μάζα με άποψη θα ήταν περισσότερο καταστροφική από δύο μάζες με απόψεις. Γι’αυτόν τζιαι παντού υπάρχει δημιουργία δύο ή περισσότερων μαζών έτσι ώστε οι άνθρωποι να μαλλώνουν, χωρίς ιδιαίτερα επιχειρήματα και μή επιβεβαιωμένες γνώσεις, τζιαι άλλοι να βασιλεύουν. Διαίρει και βασίλευε δηλαδή.

Η μία μάζα θα ήταν λιγότερο καταστροφική γιατί δεν υπάρχει άλλη μάζα για να συγκρούεται. Εύκολα κάποιος διανοούμενος θα εμπορούσεν να κάμει ένα μαζικόν έλεγχο που θα ελειτουργούσεν θετικά τζιαι θα έφερνεν την, πλέον, διανοούμενη μάζα κόντρα στους άρχοντες. Οι δύο μάζες πρέπει να τα έβρουν πρώτα τζιαι ύστερα να παν κόντρα στους άρχοντες. Πράγμαν εξαιρετικά δύσκολο.

Η τηλεόραση, συμπεριφέρεται στη μάζα σαν κάτι χωρίς κριτική τζιαι άποψη. Οι διαφημίσεις προσπαθούν με ψεύτικα επιχειρήματα να πείσουν τον καταναλωτή να καταναλώσει τα δικά τους προϊόντα ή να χρησιμοποιήσει τις δικές τους υπηρεσίες. Το ανησυχητικόν είναι ότι ο περισσότερος κόσμος στη μάζα δεν καταλαβαίνει ότι τον περιπέζουν. Ακόμα τζιαι τζίνοι που καταλάβουν λαλούν ούσσου να περάσουμεν. Γιατί τζιαι οι δύο τους περνούν καλά. Όταν περνούν καλά τζιαι εν τους επηρεάζει το ότι τους περιπέζουν, εν υπάρχει λόγος για ξεσηκωμό.

Η δύναμη της τηλεόρασης, τζιαι γενικά των μ.μ.ε., είναι τεράστια.

Η τηλεόραση μπορεί να επιλέξει η ίδια Πρόεδρο στις εκλογές , μέσω των πολιτών. Πολλά απλά επιλέγοντας ποιους υποψήφιους θα δείξουν παραπάνω, τζιαι ποια κομμάθκια των δηλώσεών τους έτσι ώστε να χαράξουν ένα συγκεκριμένο δρόμο στο μυαλό του θεατή. Η μάζα εν μπορεί να κρίνει, ό,τι της δώκεις εννα πιστέψει.

Η τηλεόραση μπορεί να διαμορφώση την κοινή γνώμη σχετικά με ένα θέμα. Ας πούμε τις συγκρούσεις πολιτών με αστυνομικούς. Αν δείξει πλάνα που έδερναν οι αστυνομικοί τους πολίτες τζιαι δηλώσεις που αυτόπτες μάρτυρες που εδηλώναν το τι εγίνετουν, τότε ο κοινός θεατής θα καταλήξει ότι φταιν οι αστυνομικοί. Όμως, υπήρχαν πλάνα όπου οι πολίτες εδέρναν τους αστυνομικούς. Τι τους συμφέρει τούτο; Στο ότι οι εκπομπές του καναλιού της επόμενης εβδομάδας θα εν πάνω στην αστυνομική βία. Ή πάνω στη συμπεριφορά μερίδας πολιτών. Ό,τι επιλέξει.

Η τηλεόραση κάμνει τον άνθρωπο να ασχολείται με πράματα ανούσια. Άραγε πόσον μας ενδιαφέρει το ότι ο τάδε επέθανεν σε αυτοκινητιστικό, ή ότι η αστυνομία έπιασεν τους τάδε που είχαν τόσα γραμμάρια ναρκωτικά; Καθόλου. Ούτε φυσικά η απόπειρα δολοφονίας κάποιου. Έναν κοινό που έχουν ούλλες οι ειδήσεις είναι το ότι στα τρία τέταρτα τους, μιλούν για κακά πράματα. Για θανάτους, για ναρκωτικά, για καμικάζι κλπ. Στο τέλος τους επρόσεξεν κανένας τι γίνεται; Μιλούν για το μωρό που έκαμεν ο τάδε στο hollywood, για το πάντα που εγεννήθηκε στον τάδε ζωολογικό κήπο, για μιαν τοπική γιορτή που έχουν σε μια χώρα. Τούτα φέρνουν χαρά! Οπόταν ο θεατής, φέφκει με χαμόγελο τζιαι την επόμενη μέρα ξανά τα ίδια.

Τζιαι μια παράγραφος για το next top model. Είδα 2-3 φορές μέρος της συγκεκριμένης αηδίας. Αηδία γιατί η ώρα 9-10 το βράδυ που τα παραπάνω μωρά βλέπουν τηλεόραση πριν να πέσουν, βλέπουμεν κάποιες γυναίκες ξερόπαστες, να ξεγυμνώνουνται για να αποκτήσουν δόξα, χρήμα τζιαι φήμη. Ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει τι εν σωστό τζιαι τι εν λάθος. Γι’αυτό τζιαι διαμορφώνουμε μια κοινωνία που ενδιαφέρεται μόνο για τη δόξα, το χρήμα τζιαι τη φήμη. Τζιαι πώς τα αποκτά τούτα; Με το να ξεγυμνώνεται.

Μπράβο μας.

Advertisements

3 thoughts on “Ποια είναι η άποψη μου για την τηλεόραση.

 1. 1ο) αν αφήνεις το μωρό να παρακολουθεί έτσι πράματα εν εσύ που φταίεις, όϊ το μωρό.

  2ο) Εν εύκολο να βλέπεις ειδήσεις από πολλά διαφορετικά κανάλια. Υπάρχουν και τα ντοκυμανταίρ (ναι, ξέρω εν σπάνια στην TV αλλά υπάρχουν). Εν εύκολο να πάρεις και μιαν εφημερίδα να διαβάσεις. Εν εύκολο να μπείς στο ίντερνετ και να διαβάσεις ότι θέλεις. Αν επιλέξεις να ενημερώνεσαι μόνον που το ΣΤΑΡ, δεν πρόκειται να θρηνήσει ούτε η πολιτική ούτε η υψηλή νόησις την απώλεια του πολύτιμου μυαλού σου στον κόσμο της ηλεκτρονικής αποχαύνωσης.

  misharos: 1) Φυσικά. Το μωρό εν μπορεί να κρίνει αν κάτι που θωρεί εν σωστόν η λάθος. Η περισσότερη η ευθύνη ππέφτει πάνω στον γονιό.(τζιαι ύστερα στην κοινωνία κλπ)

  2) Όποτε έσιει ντοκιμαντέρ που με ενδιαφέρει προσπαθώ να το βλέπω. Εφημερίδες εν θκιεβάζω τις καθημερινές, ενημερώνουμαι που το ίντερνετ. Μηδενίζω όμως τα ΜΜΕ. Ο ρόλος τους σήμερα εν ντροπιαστικός. Ελπίζω να μεν άφηκα να εννοηθεί ότι βλέπω star…!

 2. Esi na ta deis touta pou eisai mitsis akoma (an eisai) tzai na diamorfoneis apopsi mesa pou touta xwris na epireazese.

  misharos: Έτσι προσπαθώ να είμαι :). Έξω που τη μάζα βλέπω καλύτερα.

 3. en esxei pio waste of time pou tin tileorasi.protimw na thkiavasw ena vivlio tzai apolamvanw to kalitera,para na apovlakwnoume kiriolektika panw se koutsompolia/anipo8eta rialities/ tzai oti alo apofasisoun na mas poulisoun

  simfwnw apolita me to kimeno sou.

  misharos: Αυτόν ακριβώς συμβαίνει. Εν αποφασίζουμε τι εννα δούμε. Αποφαζίσουν κάποιοι άλλοι για το τι εννα μας πουλήσουν. Το βιβλίο μπορεί να προσφέρει ΠΟΛΛΑ παραπάνω που την τηλεόραση. Αν τζιαι εξαρτάται πως την αντιμετωπίζεις την τηλεόραση, εν δύσκολο να αποφύγεις το κύμα. Στα βιβλία τουλάχιστον εσύ αποφασίζεις τι εννα θκιεβάσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s