Λανθασμένα νομίζματα.

Ελαλούσαν μου τζιαιρό για τούντη φάση της εφηβίας. Εν θα’ρτει ελαλούσα, είμαι μια χαρά. Τζι’όμως, εν αναπόφευκτη για κάποιους. Είμαι τζιαι γω μέστους κάποιους. Ήρτεν.

Η φάση που νομίζεις ότι εν σε θέλει κανένας.
Που νομίζεις ότι είσαι μόνος σου. Τζιαι ότι έτσι εννα μείνεις για πάντα.
Που νομίζεις ότι εν θα βρεθεί γιενέκα ποττέ να σε αγαπήσει.
Που νομίζεις ότι ξέρεις τι σκέφτεται ο καθένας για σένα.
Που νομίζεις ότι ο κόσμος βάλλει σε στο περιθώριο επειδή θεωρεί σε παλαβό.
Που νομίζεις ότι ούλλοι οι άλλοι περνούν ευτυχισμένα τζιαι είσαι ο μόνος μίζερος. Μάλλον επειδή εν μπορείς να φκάλεις τη μάσκα των άλλων.

Όσον νομίζεις ότι τούτα που σκέφτεσαι ότι εν σωστά, αποδέχεσαι τα. Γιατί εσύ τα έπλασες. Με το μυαλό σου. Τζιαι ότιδήποτε πλάθεις, αποδέχεσαι το χωρίς δεύτερη σκέψη. Απορρίπτεις ότιδήποτε έρκεται να καταστρέψει τα πλάσματα σου. Όι γιατί το «οτιδήποτε» εν λάθος, αλλά γιατί φοάσαι να αποδεχτείς την αλήθκεια.Κανένας εν θέλει τις ιδέες του να καταστρέφουνται. Εν εγωισμός; Ή πείσμα; Άλλωστε, τι θα γίνουν οι ανθρώποι χωρίς να έχουν, ο καθένας τους, μια διαφορετικήν αντίληψη; Τζι’ας εν τζιαι ψεύτικη. Καλύτερο,φυσικά, που το να έχουν ούλλοι μιαν αντίληψη. Τζι’ας εν τζιαι η πιο σωστή.

Κάποτε, όμως, καλούνται κάποιοι να σταματήσουν να έχουν κάποιες ψεύτικες ιδέες. Πότε; Όταν ανακαλύπτουν ότι ενόμιζαν ότι εν τους θέλει κανένας. Όταν ανακαλύπτουν ότι ενόμιζαν ότι βάλλουν τους στο περιθώριο. Όταν ανακαλύπτουν ότι ενόμιζαν ότι εν μόνοι τους. Όταν ανακαλύπτουν ότι τζίνα που ενόμιζαν για τους άλλους, εν λάθος.

Καλείσαι να επιστρέψεις στην πραγματικότητα. Καταφέρνεις να απορρίψεις τις ιδέες που εσύ έπλασες, για να αποδεχτείς κάποιες νέες ιδέες. Πιθανόν να τις έχουν τζιαι άλλοι, αφού αποτελεί διαπίστωση πολλών, τζιαι όι πλάσμα του μυαλού σου. Κάτι που καθιστά την ιδέα σου μη μοναδική.

Προσπαθείς να καλύψεις το χαμένον έδαφος όσον τζιαιρόν ενόμιζες ότι οι άλλοι εν σε θέλουν. Αγνοείς τους, ενώ τζίνοι αναζητούν σε.  Είσαι τόσον εγωιστής που ενώ σε αναζητούσαν, εσύ εν το έβλεπες, ή μάλλον, εν έθελες να το δεις. Στο τέλος γίνεται το αντίθετο όταν συνειδητοποιείς ότι  με τη στάση σου αγνοήσαν σε τζιαι τζίνοι. Τωρά αναζητάς τους εσύ.

Προσπαθώ να διορθώσω τα πράματα τζιαι να καταφέρω να έχω μια σωστήν αντίληψη για τους άλλους τζιαι για μένα, χωρίς να υποθέτω πράματα. Να μεν νομίζω. Να είμαι σίουρος.

Απογοητεύτηκα.

Αλλά, εν μια φάση.

Εννα περάσει.

Έννεν;

4 thoughts on “Λανθασμένα νομίζματα.

 1. Μια χαρά τα πάς πίστεψέ με! Είσαι πολύ ώριμος για την ηλικία σου, σοβαρά. Εγώ είμαι 30 χρονών με υπέροχους ανθρώπους γύρω μου και ακόμα με πιάνουν παρόμοιες φάσεις. Μια χαρά είσαι :) έχεις 30άρηδες αναγνώστες :)

  Ακριβώς αυτά που περνάς τώρα είναι αυτά που σε πλάθουν. Και η επιβράβευση γι’ αυτά που περνάς, είναι η στιγμή που θα βγεις για πάντα από την άσχημη φάση!

  Το κεφάλι ψηλά αγαπητέ μου.

  xxx

  misharos: Ευχαριστώ :) Ίσως μπορεί ναν τούτα που πιθανών να ωριμάζουν κάποιο πιο νωρίς. Μακάρι τούτη η στιγμή που εννα φκω που τούτην την άσχημη φάση να έρτει γλίορα!

 2. Εν να περάσει! Σιουρα πράματα!
  Ολοι την περάσαμε αυτή τη φάση…

  Μιά χαρά εισαι και έχεις και ταλέντο! Keep walking!

  misharos: Ευχαριστώ :) Ελπίζω να περάσει σύντομα!

 3. Re misharouin, ma enna mas pellaneis esy!
  Tziai gw sthn hlikia sou etsi eniwtha alla en eixa touthn oullh th sofeia pas to thema opws esheis esy.
  kala paeis men foasai tipote.

  misharos: Mα’ντα σοφία. Απλά αντιμετωπίζω το θέμα διαφορετικά :P

 4. eh parea, pisteykw enna mas perasei oullous mas :P

  misharos: Ε τούτον εν το μόνο σίουρο :p Τζιαι εν τζίνο που σε κάμνει να είσαι αισιόδοξος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s