Οι κανόνες οδήγησης στην Κύπρο.

Στην Κύπρο, πέραν που τους Ευρωπαϊκούς, υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες οδήγησης, που μας κάμνουν όπως πάντα να ξεχωρίζουμεν που τους υπόλοιπους Ευρωπαίους:

-Ο Κυπραίος, εν επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι εν το μοναδικόν ον στον πλανήτη που έσιει συνείδηση του 1ος νανοδευτερολέπτου. Τζιαι γι’αυτόν στα φώτα τροχαίας, 1 νανοδευτερόλεπτο μετά που ανάψει το πορτοκαλί ξεκινά.
-Τη συνείδηση του νανοδευτερολέπτου την χρησιμοποιά επίσης όταν εν πράσινο τζιαι ο μπροστινός οδηγός εν ξεκινήσει στο διάστημα του 1ος νανοδευτερολέπτου.
-Επιστημονικά αποδεδειγμένον ένει επίσης ότι ο Κυπραίος οδηγός πάσχει από αχρωματοψία στο πορτοκαλί χρώμα τζιαι βλέπει το σαν πράσινο.(Φήμες αναφέρουν ότι το παραπάνω εν ισχύει για τους ΑΠΟΕΛίστες)
-Οι κόκκινες γραμμές που πρόσφατα ετοποθετηθήκαν στα φώτα τροχαίας σημαίνουν ότι οι μπροστινοί τροχοί του αυτοκινήτου πρέπει να βρίσκονται μπροστά που την γραμμή τζιαι οι πισινοί που πίσω.
-Όταν δει πράσινα φώτα τζιαι εν ξέρει πότε ανάψαν(τζιαι συνεπώς εν ξέρει πότε εννα σβήσουν), παλαρίσκει του πέρκει προλάβει το κότσινο.
-Η πουρού έσιει διάφορες έννοιες
-Ο Κυπραίος οδηγός,σε αντίθεση με τους άλλους Ευρωπαίους οδηγούς, χρησιμοποιεί τζιαι τα πόδια του στο τιμόνι. Τις περισσότερες φορές συνηθίζει να κρατά κινητό στο ένα σιέρι τζιαι τσιγάρο στο άλλο. Σπανίως τον συναντούμε να κρατά το κινητό σε στυλ εβάλαν-μου-uhu-μεταξύ-του-φκιου-μου-τζιαι-του-ώμου-μου τζιαι με τα άλλα δύο πόδια να καλύπτει άλλες ανάγκες του.
-Ακόμα τζιαι το παράθυρο έσιει διάφορες χρήσεις. Ανοίγεται τζιαι χρησιμοποιείται για το μάυρισμα του δεξιού σιερκού, το πέταμα του τσιγάρου που σπανίως συνοδεύεται από πουρού προερχόμενη από διπλανόν όχημα τζιαι το χτύπημα της πόρτας όταν το ράδιο παίζει λαϊκά.
-Το σήμα των αναπήρων στους χώρους στάθμευσης δεν αναγνωρίζεται που τον κυπριακό λαό.
-Το σήμα L στα αυτοκίνητα των μαθητευόμενων προειδοποιεί τον οδηγό ότι πρόκειται για όχημα που κινείται αργά. Γι’αυτόν προετοιμάζεται να του παίξει πουρού τζιαι στη συνέχεια να το προσπεράσει.
-Οι Κυπραιολόγοι ολόκληρου του κόσμου ενωθήκαν για να έβρουν γιατί οι Κυπραίοι μοτοσυκλεττιστές φορούν το κράνος στον αγκώνα. Ακόμα το πρόβλημα παραμένει άλυτο.
-Όποιος περπατά στα πεζοδρόμια της Κύπρου η κυκλοφορά με το ποδήλατο αυτομάτως θεωρείται κατώτερης τάξης ή Κινέζος ή Αράπης.

4 thoughts on “Οι κανόνες οδήγησης στην Κύπρο.

 1. ωραία τα είπες. Φαντάζουμε συμφωνείς και με την επιστημονική μου γραφική παράσταση που εξηγεί τις έννοιες της πουρούς :)

  Πάντως μέχρι στιγμής έχω διαπιστώσει (απο τις χώρες που έχω πάει) ότι οδηγούμε (πολύ) καλύτερα απο Ρωσσία, Ρουμανία, Βουλγαρία και φυσικά Ελλάδα.
  Οδηγούμε (πολύ) χειρότερα απο Αγγλία και Γερμανία.

 2. Παράθεμα: 1 νανοδευτερόλεπτο μετά που ανάψει το πορτοκαλί ξεκινά « Η καλύβα ψηλά στο βουνό

 3. to L simainei episis oti mporeis na kolliseis mes ston «kolo» tou aftokinitou jinou, eidika ama en stamatimeno se aniforoui!

  chrys: nai, epeidi en eimaste evrwpaioi, parapanw stous geitones moiazoume:syria, aigypto, klp…

 4. Παίχτη μου,

  Εννεν οι Κυπραίοι οδηγοί που εν το πρόβλημα. Εν οι χωραΐτες οδηγοί.

  Οι κομπλεξικοί, αχρηστοι, άσχετοι, μαλάκες, εγωίσταροι, βλακοβλακόβλακες, στραβοί, επιδειξιομανείς, που νομίζζουν ότι μπορούν να οδηγούν στη δεξιά λωρίδα στο highway με 100 χιλιόμετρα, που κάμνουν 10 δευτερόλεπτα να ξεκινήσουν στο πράσινα φως αλλά όταν του πιάσει κίοκκινο περνούν τζιαι 5-6 αυτοκίνητα, που αγνοούν ότι είναι παράνομο να παίζεις πουρούν, που παρκάρουν πάνω στες διαβάσεις πεζών, που θωρούν πεζους στες διαβάσεις, παίζζουν τους πουρούν τζιαι επιταχύνουν να τους σκοτώσουν, που ουδέποτε διούσιν προτεραιότηταν, που αν τους δώσεις εσύ προτεραιότηταν θωρούν σε παράξενα σαν να ήρτες που τον Άρην, που νομίζουν ότι όταν ανάψουν τα tips στον απέναντι σημαίνει «πρόσεχε τζιαι εννα περάσω», κτλ κτλ κτλ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s