Περί Facebook ο λόγος…

texnologiaΠριν λλίες μέρες το Facebook ανακοίνωσεν ότι έφτασεν τα 300 εκατομμύρια χρήστες. Σημαίνει ότι αν το Facebook ήταν χώρα, θα ήταν η χώρα με τον 4ο μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως. Όπου τζιαι να’σαι εννα περάσει τζιαι τις ΗΠΑ τζιαι εννα μπει 3ο στη λίστα πίσω που την Κίνα τζιαι την Ινδία. Πράγματα εξαιρετικά ανησυχητικά για μένα.

Σήμερα, κάποιος που εν έσιει Facebook θεωρείται «πίσω που τον κόσμο». Εν γίνεται να μεν έσιεις Facebook. Ούλλοι έχουν.Εν ο νέος τρόπος επικοινωνίας. Κάμνεις chatting, βλέπεις φωτογραφίες του καθένα που σε έκαμεν add, κάμνεις quizzes για την κάθε μαλακία, γράφεις στο Wall του παρέα σου, στέλλεις εικονικά αρκουδάκια τζιαι καρδιούλλες στην κορούν που είδες εψές στο club, συμμετέχεις σε groups κλπ. Ο μισός πληθυσμός του Facebook μπαίνει στο Facebook τουλάχιστον μια φορά την ημέρα τζιαι οι μισοί αυτών περνούν πάνω που 2 ώρες στη σελίδα.

Τούτοι ούλλοι, συμεριλαμβανομένων πολλών τζιαι που εσάς, αναρτούν προσωπικές τους πληροφορίες στο Facebook. Όνομα,φωτογραφίες,ηλικία,φύλο,οικογενειακή κατάσταση,σχολείο,email τζιαι αγαπημένα βιβλία,ταινίες,hobbies,γενικά ενδιαφέροντα, η σχέση σου με τους φίλους σου τζιαι το πρόγραμμα σου. Κάποια που τούτα εν must για να εγγραφείς στο Facebook, τζιαι κάποια άλλα εν must(φωτογραφίες,φίλοι, hobbies κλπ) για να πρέπει να έσιεις έναν καθώς-πρέπει profile. Βάλλεις τα τούτα ούλλα, βρίσκεις φίλους, κάμνεις το χαζίν σου γενικά.

Τι γίνεται όμως με τα προσωπικά σου δεδομένα; Πιστεύκεις ότι αφήνουν τα να περάσουν έτσι;  Μπα…

Νομίζω είμαι που τους λλίους της ηλικίας μου που εν έχουν Facebook. Τζιαι εμετάνιωσα το μια στιγμήν που είχα. Ο λόγος; Απλούστατα πιστεύκω ότι φακελώνουν μας .Πουθενά στο παρελθόν τζιαι στο παρών εν υπάρχει καμιά υπηρεσία που να έσιει τόσα πολλά στοιχεία μαζεμένα. Που να εφακκούσαν χαμέ ποττέ εν θα εμπορούσαν να επιάνναν τόσα δεδομένα που τόσον κόσμον. Τζι’αφού εν εμπορούσαν να τα πιάσουν οι ίδιοι, εδώκαμεν τους τα εμείς. Πάνω χαρά τους. Εβάλαν μας τυρίν τζιαι μεις σαν ποντικούθκια ετσιμπήσαμεν. Επιλέξαμεν να βάλουμεν μια φάουσα προσωπικά στοιχεία σε έναν χώρον που μπορεί να έσιει πρόσβαση 6μισι δισεκατομμύρια κόσμος.

Εν θέλει τζιαι πολλά για να καταλάβει κάποιος ότι, τελευταία, ο κόσμος άρκεψεν τζιαι λειτουργεί σαν έναν έθνος.Στην εποχή που η Νέα Τάξη Πραγμάτων αρκέφκει τζιαι γίνεται πραγματικότητα, τούτα τα δεδομένα εν άκρως σημαντικά για τις μεγάλες κυβερνήσεις τζιαι το Facebook συμβάλλει σε μεγάλον βαθμόν σε τούτον.

Οποιοδήποτε σου στοιχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί που το Facebook, για ό,τι σκοπό θέλει. Χρησιμοποιεί τζιαι στοιχεία σου εκτός Facebook για άγνωστους σκοπούς. Έννεν αερολογίες, εν γραμμένα στους Όρους Χρήσης του Facebook που ως συνήθως εδέχτηκες χωρίς να τους θκιεβάσεις.

Τζιαι κάτι άλλον τωρά εχτός που το φακέλλωμα.

«You have xyz friends». Έτσι γράφει το Facebook του καθένα. Εν δυνατόν κάποιος να έσιει τόσους πολλούς φίλους; Η φιλία εν κάτι που λείπει που τες μέρες μας. Μήπως όσοι έχουν τόσους πολλούς φίλους εν ευτυχισμένοι; Εν το γεγονός ότι ήβραν τόσους πολλούς φίλους που τους κάμνει να βάλλουν UHU μεταξύ τζίνων τζιαι του Facebook; Όχι. Γιατί πολλά απλά έννεν φίλοι. Εν γνωστοί. Εν άτομα τα οποία μπορεί να είδες μιαν φοράν ή άτομα που σου εσυστήσαν ή να ήβρες που το ιντερνετ.  Προσωπικά, ήβρα πολλά άτομα μέσω του ίντερνετ με τα οποία αναπτύξαμεν διαδυκτιακήν φιλίαν. Με τα περισσότερα εν εβρέθηκα ποττέ μου αλλά μιλούμεν συνέχειαν. Δεκάδες οι άλλοι όμως που εμείναν απλά γνωστοί. Ούλλοι όμως λοαρκάζουνται φίλοι μου μεστο Facebook. Ένας πολλά λάθος ορισμός.

Όπως τζιαι να έσιει, σίουρα το Facebook έσιει τζιαι τα καλά του, αλλά το φακέλωμα εν φακέλωμα. Ούτε έχω, ούτε θα κάμω Facebook για τούντον λόγο.

Advertisements

5 thoughts on “Περί Facebook ο λόγος…

  1. Συμφωνω απολυτα μαζι σου !
    ειχα λογαριασμο τζαι εσβησα τον μονιμα !

    τζαι ακομα ενα μεγαλο πλήν :
    τοσο πολλα ψωνια, ματαιοδοξους, κομπλεξικους, ανασφαλεις, υποκριτες, μιζερους «αθρωπους» εν επιστευκα ποττε μου να δω συναμενους …. τζαι αν θελει ο οποιοσδηποτε ας το πει κατζια τουτο !

  2. Ειχα τζιαι γω ωσπου εκαμα σερτσh το ονομα μου στο γκουγκολ τζιαι το πρωτον πραμαν που μου εφκαλεν ηταν την φωτογραφιαν του γιου μου.Εκλεισα το αμεσως τζιαι μετανοιωνω για την ωρα που το ανοιξα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s